3 találat a(z) szórólap cimkére

Áfacsalással gyanúsít egy bűnszervezetet a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség Cikk

Többszázmilliós áfacsalással gyanúsított bűnszervezet nyolc tagjának letartóztatását indítványozta az ügyészség, a bíróság várhatóan csütörtökön dönt erről.

Pályázat iskoláknak Kérdés

Egy kalandpark pályázatot írt ki, melynek keretében a győztes osztály nyáron 2 órás időtartamra használhatja a kalandpark játékait. A pályázaton a környékbeli iskolák vesznek részt. Akik bejelentkeznek a pályázati rendszerbe, azok között döntik el (igazgatói igazolás alapján) tavasszal, hogy melyik osztály érte el a legmagasabb tanulmányi átlagot. A nyertes osztály pedig térítésmentesen használhatja nyáron a kalandpark eszközeit 2 órás időtartamra. Az iskolának pedig vállalnia kell, hogy a kalandpark szórólapját az iskolában kihelyezi. Kérdésem: a kalandpark számára ez a "felajánlás" milyen áfa és Tao vonzattal jár?

Reklámadó Kérdés

Cégünk szórólapjai előállításáról számlát kap. Egy másik céggel végezteti a szórólapok terjesztését. Erről is számlát állít ki a cég, benne reklámadó-nyilatkozatot tesz. Mivel a reklámtörvény úgy fogalmaz, hogy a közzététel nem más, mint a reklám megismerhetővé tétele, ezért szeretném megkérdezni, hogy a szórólapról kiállított számla esetében közzétevő vagyok (kirakom a boltban a szórólapot, és az vesz belőle, aki akar) a terjesztés esetében pedig megrendelő? (Nem én teszem megismerhetővé a reklámot.) A másik kérdésem, hogy a kapott számlákon szereplő reklámadó-nyilatkozat már besorol engem, hogy megrendelő vagyok? (Ha rajta van a számlán, akkor biztos, hogy a számla kiállítója a közzétevő?) Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Kiss Györgyi

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kültag katás bt.-ben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close