4 találat a(z) szántóföld cimkére

A nyári mezőgazdasági munkálatok indulása fokozott körültekintést követel a sertéstartóktól is Cikk

A nyári aratás időszakában különösen fontos az afrikai sertéspestis (ASP) elleni védekezés. A vírus ugyanis akár közvetett érintkezéssel, így a földekről betakarított terményekkel és eszközök közvetítésével is bekerülhet a telepekre. A házisertés-állományok védelme az egyik legfontosabb feladat az ASP elleni küzdelemben, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az állattartók figyelmét a járványvédelmi előírások betartásának fontosságára.

Szántóföld ajándékozás Kérdés

Szántóföldet szeretnék ajándékozni gyermekeimnek, van-e szja- és illetékvonzata bármelyikünk részéről? Gyermekeim bejelentett földművesek, és már rendelkeznek szántófölddel. Az ajándékozás után sem érik el a 300 hektár területet. Továbbá készpénzt is ajándékoznék, itt milyen szja- és illetékkötelezettség van? Kell-e szerződés a készpénz-ajándékozásról, vagy csak átutalom nekik? Köszönöm válaszukat.

Szántóföld értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2009-ben örökölt szántóföldet (szántó művelési ágú ingatlan) 2016-ban értékesítettek regisztrált mezőgazdasági őstermelőknek, akik az adásvételi szerződésben nyilatkoztak arról, hogy a vásárolt területet 5 évig más célra nem használják. A területeket (3 db) a két testvér adta el, akik anno örökölték, összesen 4 000 000 Ft értékben. Jól tudjuk, hogy nem kell adózni utána nekik? Válaszát köszönöm szépen!

Szerzés éve öröklés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen járok el, ha bevételt 40 százalékos mértékkel csökkentem abban az esetben, ha az örökhagyó halálának éve 2007 volt, azonban a hagyatéki tárgyalás 2016-ban zárult le? Az örökösök nevére 2016-ban került a külterületi szántó megnevezésű ingatlan, ami után ekkor is fizettek illetéket. 2017-ben értékesítették. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close