16 találat a(z) számlamásolat cimkére

Számlamásolat könyvelhető-e, áfa-visszaigénylésre alkalmas-e Kérdés

Áfavisszaigénylés – számlamásolat Kérdés

Elveszett, kézzel kiállított számla pótlása Kérdés

Számlamásolat készítése – számlakép Kérdés

Védőszemüveg juttatásának bizonylata Kérdés

Elektronikus számlamásolat Kérdés

Készpénzfizetési számla, pénztárgépes nyugta: együtt vagy külön? Cikk

Nehéz elszakadni a jól megszokott gyakorlattól: a számlamásolat és a pénztárgépes nyugta összetűzése. Szabályszerű ez így? Olvasónk kérdésére Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Számlamásolat kérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállítói tartozásaink közt szerepel egy 2016. júniusban kiállított utalásos bruttó 125 000 Ft-os számla. Oka: a partner ezt a számlát 2016 júniusában lesztornózta, de a sztornó számlát csak e-mail-ben befotózva küldte meg részünkre, így a sztornó nem szerepel a könyvelésünkben. Belátjuk, hogy a problémával már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni foglalkozni, de kapacitás hiányában eddig az ilyen „kis” összegű tételekkel nem tudtunk foglalkozni. 2019. decemberben postai levélben kértük a partnert, hogy a számla eredeti vagy hitelesített másolatát küldje meg részünkre. Eddig nem kaptuk meg. Többször hívtuk telefonon, ahol különféle válaszokat kaptunk, többek közt például „ha eddig nem volt sürgős, akkor még ráér egy kicsit”… Ettől függetlenül szeretném azt megjegyezni, hogy természetesen fizetési felszólító soha nem jött a partnertől, és nem vitatja, hogy valójában nincs tartozásunk feléjük. Nem vagyok könyvelő, az alábbi kérdéseimre szeretnék választ kapni: - Köteles-e megküldeni a partner a hiteles számlamásolatot (feltehetően az eredeti már nem lesz meg)? - Ha igen, akkor mely jogszabályra hivatkozzunk egy újabb levelünkben feléjük? - Ha ennek ellenére sem küldi meg, akkor mit lehet tenni az elévülés kivárásán kívül? - Ha megküldi, akkor a számlát le kell-e könyvelni? Hogyan kell összevezetni a 2016-os tartozással? Illetve az áfáját be kell-e vallani? Ha igen: mikor kell bevallani (27%-os)? Köszönettel: BÉ

Másolati számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem segítségét: az eredeti számlánkat az okmányiroda elvette a forgalmi engedély kiadásához. Kérdésem, hogy az eredeti számlát másolati számlával tudjuk-e helyettesíteni a könyvelésünkben? Várom válaszát.

Számlamásolat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítő válaszukat: adott egy egyesület, az egyik vezetőségi tagjának ellopták a táskáját. Ez önmagában is bosszúság, de sajnos a táskában az egyesületet érintő számlák is voltak. A legtöbb partnertől sikerült számlamásolatot kapni, egy kivételével. Sajnos ez a vállalkozó többszöri kérés, rimánkodás, "fenyegetőzés" ellenére sem hajlandó nekünk számlamásolatot küldeni. Ráadásul megtudtuk, hogy időközben megszüntette egyéni vállalkozását. Kérdésem, tudnának-e valamilyen hatásos módszert javasolni nekünk, amellyel ki tudnánk "kényszeríteni" tőle egy számlamásolatot? Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: Dobosi Pálné

Online kassza: hogyan adjunk számlamásolatot? Cikk

Mit tegyen a kereskedő, ha a vevők, akik egyszerűsített számlát kérnek az online kasszás vásárláskor, később ugyanezen vásárlásról számlamásolatot kérnek? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Csatolja a számlamásolatot, ha áfa-visszatérítést szeretne! Cikk

A NAV tájékoztatót adott ki a belföldön letelepedett adóalanyokat Olaszországból megillető hozzáadott-értékadó visszatérítéssel kapcsolatban 2017. február 16-ától bekövetkezett változásról.

Számla: eredeti vagy másolat? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk partnerétől kapott egy számlát, melyen az szerepel, hogy másolati példány. Kértük az általuk kiállított számla eredetijét, vagy hiteles másolatát. Azt a választ kaptuk, hogy ezt már nem kell megkülönböztetni, elfogadható a másolat is. Valóban így van? Próbáltam utánanézni, de sehol nem találtam egyértelmű választ arra, hogy költségelszámolásra, illetve áfa-visszaigénylésre alkalmas-e az ilyen számla? Köszönöm a segítséget!

Távszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben: az egyik beszállítónk távszámlát állít ki részünkre. Valami oknál fogva már csak a számla 3. példánya került hozzánk (pontosabban az e-mailes értesítőből már csak a 3. példányt tudtuk kinyomtatni). Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a számlát így befogadhatjuk, vagy jogunkban áll egy hiteles másolatot kérni, mivel a távszámla is papíralapú számla? Segítségét előre is köszönöm!

Számlamásolat Kérdés

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni. Ha az eredeti számla megsemmisült, és másolati példányt kaptunk, melyre rá van vezetve, hogy az eredetivel minden megegyezik, az pályázat esetén elfogadható-e? Várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs