45 találat a(z) számla adattartalma cimkére

Számla adattartalma, a gépkocsi rendszáma Kérdés

Adószám feltüntetése a számlán adószámos magánszemély vásárlók részére Kérdés

Számlakészítés Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását arra vonatkozóan, ha egy számlán egy eszközbeszerzés szerepel, és az eszköz neve hibásan van írva, elfogadható-e a számla így, vagy vissza kell küldeni? Eszköz neve: Magnetometer set, számlán írva: Marnetometer set

Számla e-mailben küldése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésünk a számlakibocsátás alaki kérdéseivel kapcsolatos.Kell-e a kibocsátott számla első, eredeti példányát aláírni és pecsételni? Ha nem szükséges, akkor e-mailben, pdf formátumban az aláírás nélküli, pecsételetlen számla első példánya megküldhető-e a megrendelő részére, ez szabályos eljárás-e mindkét fél részére? Válaszát előre is köszönjük.

Kész a legújabb adótörvény-módosító csomag Cikk

Új adótörvény-módosítási csomagot nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek, amelynek célja a gazdaság további fehérítése – közölte a Pénzügyminisztérium.

Építőipari szolgáltatás számlázása házastársak részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy építőipari szolgáltató magánszemélyek (házaspár) részére végzett építőipari szolgáltatást. A magánszemélyek az elvégzett szolgáltatásról egy darab olyan számlát kérnek, amelyben a vevők nevei, lakcímeik szerepelnek. Azért ez a kérésük, mert az új ingatlan építéséhez a támogatást áfa-visszatérítés formájában kívánják igénybe venni. Kérdésem, hogy szabályos-e a számla, abban az esetben, ha megrendelő kérését teljesítve két név és két cím szerepel a számlán?

Számla adattartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni számlán feltüntetendő szövegezéssel kapcsolatban. Megfelelő-e az, ha az alábbi esetekben az alábbi szövegezések kerülnek feltüntetésre a kiállított számlákon? Minden esetben a másik fél külföldi adóalany, nem magánszemély. Termékértékesítés közösségen belülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 89–90. §-a értelmében adó alóli mentesség/a vevő az áfafizetésre kötelezett.” Szolgáltatásnyújtás közösségen belülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 36–37. §-a értelmében adó alóli mentesség/vevő az áfafizetésre kötelezett.” Termék értékesítése közösségen kívülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 98. §-a értelmében területi hatályon kívüli termék értékesítés.” Szolgáltatás nyújtása közösségen kívülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 36–37. §-a értelmében területi hatályon kívüli szolgáltatás.” Köszönettel: Kriszta

Számlázás külföldre Kérdés

Az Európai Unióba és Amerikába állítunk ki számlákat. A vevő a címét nem magyar szokás szerint küldi meg, tőlünk eltérően előre írják a házszámot, azután az utcát, várost, irányítószámot és a végére az országot. A számlázóprogram erre nem ad lehetőséget, a magyar szokás szerint kéri be az adatokat. Kérdésem, hogy mikor járunk el helyesen? Létezik-e szabály erre vonatkozólag, a külföldi vevő címét kötelező-e Magyarországon a magyar szokás szerinti sorrendben kiállítani, vagy lehet a külföldi szerint is?

Elektronikus számla befogadása esetén mik a teendőnk? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eddig elzárkóztunk az e-számla befogadásától, mert nem gondoltuk, hogy fizetni szeretnénk bárkinek is 1-2 számla megőrzéséért. Nem vagyok tisztában az ellenőrzésével, hogy hiteles-e, alkalmas-e áfa visszaigénylésére, rendben van-e a számla adattartalma, milyen formátumban érkezik, meg tudjuk-e nyitni még 8 év múlva is stb. Hogyan kontírozunk egy elektronikus számlát? Hogyan kapcsoljuk hozzá a mi kontírozásunkat? A mi könyvelési sorszámunkat? Hogyan kell előállítani egy ilyen kapcsolható fájlt? Ezt is venni kell? Az utólagos módosítást hogyan zárom ki? A megőrzés hogyan történik? Ezért ismét fizetek egy szolgáltatónak? Évente 5-10 számláról van szó. Várom válaszukat. Üdvözlettel.

Számla kötelező adattartalma termékértékesités Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hiteles-e az olyan számla, ami az áfatörvény 169. § f ) pontja szerint nem tartalmazza a termékek tételes felsorolását és mennyiségét, helyette a számla megnevezése rovatában – nyílászáró-megrendelés szerint – hivatkozva rendelésszámra mennyisége 1 darab, egységára és nettó ára a teljes érték plusz áfa. A kibocsátó nem hajlandó a tételes számla kiállítására. (A megrendelés többféle típust, méretet és árat tartalmaz.) Köszönettel várom válaszát.

Kiva – számla kötelező tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni,hogy a kivás cégeknek a számlán fel kell-e tüntetni, a "KISADÓZÓ" jelölést, mint kötelező tartalmi elemet? Véleményem szerint a 2012. évi CXLVII. kisadózó vállalkozások tételes adójáról és kisvállalati adóról szóló törvény 12. § (2) bekezdése csak a katás vállalkozásokra vonatkozik. Viszont egyre több helyen látom az alábbi szöveget megjelenni: "A kisadózó vállalkozás a termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról köteles az Áfa tv. szabályai szerinti nyugta vagy számla kiállítására, azzal, hogy a kiállított számlán feltünteti azt, hogy „Kisadózó”. [2012. évi CXLVII. kisadózó vállalkozások tételes adójáról és kisvállalati adóról szóló törvény (kata, kiva hatálya alá tartozó vállalkozások) 12. § (2) bekezdése]". Ez engem elbizonytalanít. Válaszát előre is köszönöm!

Horgászat – számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy horgásztó saját kibocsátású nyugtát kíván használni területi engedélyre, napi jegyekre, illetve a horgászkocsikra, melyek az egyesület tulajdonában vannak. (Aki számlát kér, annak természetesen kézi számlát adnak.) A törvény szerinti követelményeknek a tartalmára vonatkozóan mindenben megfelel a bizonylat. A kérdésem, hogy kell-e sorszámtartományt igényelni a NAV-tól mint felhasználónak, mielőtt nyomtatnák a jegyeket? Köszönettel: Gál Ágnes

Árfolyam szerepeltetése a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésünk az lenne, hogy külföldi pénznemben kiállított számlán fel kell-e tüntetni a forintosításhoz szükséges árfolyamot, ha az ügylet a belföldi fordított adózás hatálya alá tartozik? És mi a teendő ezzel kapcsolatban a külföldre nyújtott szolgáltatásokról, értékesített termékekről kiállított számlák esetében? Válaszát előre is köszönjük!

Használtautó-értékesítés számlatartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldről vásárolt (magánszemélytől) 2000 cm3 diesel 2004 évjáratú EUR1 besorolású autó esetében a vásárlási érték 170 ezer, mely 200 ezer forintért lesz értékesítve .A kereskedő különbözeti adós. Kérdés: 1. Minek kell szerepelni a számlán áfa-megjegyzésben? ( "különbözet szerinti szabályozás - használt cikkek") 2. Minek kell szerepelni termékdíj szempontjából a kimenő számlán, ha a kereskedő a kollektív teljesítést, a készletre vételt választja az akkumulátor, gumiabroncs és az egyéb kőolaj termékek esetében? 3. A vásárolt 170 ezer értékű autót autókereskedőnek értékesíti? 4. A vásárolt autót roncsként értékesíti, akkor mi kerül a számlára áfaügyileg és termékdíj-ügyileg? Köszönöm válaszát.

Ezt kell tudni a számla kötelező adattartalmáról Cikk

Mikor kell gondoskodni számla kibocsátásáról? Melyek a számlán feltüntetendő kötelező alapadatok, a speciális előírásokhoz kapcsolódó adatok, az egyéb jogszabály alapján kötelezően feltüntetendő, valamint a nem kötelező, feltüntethető adatok? Cikkünkből valamennyi kérdésre választ kaphat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close