45 találat a(z) számla adattartalma cimkére

Számla adattartalma, a gépkocsi rendszáma Kérdés

Adószám feltüntetése a számlán adószámos magánszemély vásárlók részére Kérdés

Számlakészítés Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását arra vonatkozóan, ha egy számlán egy eszközbeszerzés szerepel, és az eszköz neve hibásan van írva, elfogadható-e a számla így, vagy vissza kell küldeni? Eszköz neve: Magnetometer set, számlán írva: Marnetometer set

Számla e-mailben küldése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésünk a számlakibocsátás alaki kérdéseivel kapcsolatos.Kell-e a kibocsátott számla első, eredeti példányát aláírni és pecsételni? Ha nem szükséges, akkor e-mailben, pdf formátumban az aláírás nélküli, pecsételetlen számla első példánya megküldhető-e a megrendelő részére, ez szabályos eljárás-e mindkét fél részére? Válaszát előre is köszönjük.

Kész a legújabb adótörvény-módosító csomag Cikk

Új adótörvény-módosítási csomagot nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek, amelynek célja a gazdaság további fehérítése – közölte a Pénzügyminisztérium.

Építőipari szolgáltatás számlázása házastársak részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy építőipari szolgáltató magánszemélyek (házaspár) részére végzett építőipari szolgáltatást. A magánszemélyek az elvégzett szolgáltatásról egy darab olyan számlát kérnek, amelyben a vevők nevei, lakcímeik szerepelnek. Azért ez a kérésük, mert az új ingatlan építéséhez a támogatást áfa-visszatérítés formájában kívánják igénybe venni. Kérdésem, hogy szabályos-e a számla, abban az esetben, ha megrendelő kérését teljesítve két név és két cím szerepel a számlán?

Számla adattartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni számlán feltüntetendő szövegezéssel kapcsolatban. Megfelelő-e az, ha az alábbi esetekben az alábbi szövegezések kerülnek feltüntetésre a kiállított számlákon? Minden esetben a másik fél külföldi adóalany, nem magánszemély. Termékértékesítés közösségen belülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 89–90. §-a értelmében adó alóli mentesség/a vevő az áfafizetésre kötelezett.” Szolgáltatásnyújtás közösségen belülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 36–37. §-a értelmében adó alóli mentesség/vevő az áfafizetésre kötelezett.” Termék értékesítése közösségen kívülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 98. §-a értelmében területi hatályon kívüli termék értékesítés.” Szolgáltatás nyújtása közösségen kívülre: “Az általános forgalmi adóról szóló 2007.évi CXXVII. törvény 36–37. §-a értelmében területi hatályon kívüli szolgáltatás.” Köszönettel: Kriszta

Számlázás külföldre Kérdés

Az Európai Unióba és Amerikába állítunk ki számlákat. A vevő a címét nem magyar szokás szerint küldi meg, tőlünk eltérően előre írják a házszámot, azután az utcát, várost, irányítószámot és a végére az országot. A számlázóprogram erre nem ad lehetőséget, a magyar szokás szerint kéri be az adatokat. Kérdésem, hogy mikor járunk el helyesen? Létezik-e szabály erre vonatkozólag, a külföldi vevő címét kötelező-e Magyarországon a magyar szokás szerinti sorrendben kiállítani, vagy lehet a külföldi szerint is?

Elektronikus számla befogadása esetén mik a teendőnk? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eddig elzárkóztunk az e-számla befogadásától, mert nem gondoltuk, hogy fizetni szeretnénk bárkinek is 1-2 számla megőrzéséért. Nem vagyok tisztában az ellenőrzésével, hogy hiteles-e, alkalmas-e áfa visszaigénylésére, rendben van-e a számla adattartalma, milyen formátumban érkezik, meg tudjuk-e nyitni még 8 év múlva is stb. Hogyan kontírozunk egy elektronikus számlát? Hogyan kapcsoljuk hozzá a mi kontírozásunkat? A mi könyvelési sorszámunkat? Hogyan kell előállítani egy ilyen kapcsolható fájlt? Ezt is venni kell? Az utólagos módosítást hogyan zárom ki? A megőrzés hogyan történik? Ezért ismét fizetek egy szolgáltatónak? Évente 5-10 számláról van szó. Várom válaszukat. Üdvözlettel.

Számla kötelező adattartalma termékértékesités Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hiteles-e az olyan számla, ami az áfatörvény 169. § f ) pontja szerint nem tartalmazza a termékek tételes felsorolását és mennyiségét, helyette a számla megnevezése rovatában – nyílászáró-megrendelés szerint – hivatkozva rendelésszámra mennyisége 1 darab, egységára és nettó ára a teljes érték plusz áfa. A kibocsátó nem hajlandó a tételes számla kiállítására. (A megrendelés többféle típust, méretet és árat tartalmaz.) Köszönettel várom válaszát.

Kiva – számla kötelező tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni,hogy a kivás cégeknek a számlán fel kell-e tüntetni, a "KISADÓZÓ" jelölést, mint kötelező tartalmi elemet? Véleményem szerint a 2012. évi CXLVII. kisadózó vállalkozások tételes adójáról és kisvállalati adóról szóló törvény 12. § (2) bekezdése csak a katás vállalkozásokra vonatkozik. Viszont egyre több helyen látom az alábbi szöveget megjelenni: "A kisadózó vállalkozás a termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról köteles az Áfa tv. szabályai szerinti nyugta vagy számla kiállítására, azzal, hogy a kiállított számlán feltünteti azt, hogy „Kisadózó”. [2012. évi CXLVII. kisadózó vállalkozások tételes adójáról és kisvállalati adóról szóló törvény (kata, kiva hatálya alá tartozó vállalkozások) 12. § (2) bekezdése]". Ez engem elbizonytalanít. Válaszát előre is köszönöm!

Horgászat – számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy horgásztó saját kibocsátású nyugtát kíván használni területi engedélyre, napi jegyekre, illetve a horgászkocsikra, melyek az egyesület tulajdonában vannak. (Aki számlát kér, annak természetesen kézi számlát adnak.) A törvény szerinti követelményeknek a tartalmára vonatkozóan mindenben megfelel a bizonylat. A kérdésem, hogy kell-e sorszámtartományt igényelni a NAV-tól mint felhasználónak, mielőtt nyomtatnák a jegyeket? Köszönettel: Gál Ágnes

Árfolyam szerepeltetése a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésünk az lenne, hogy külföldi pénznemben kiállított számlán fel kell-e tüntetni a forintosításhoz szükséges árfolyamot, ha az ügylet a belföldi fordított adózás hatálya alá tartozik? És mi a teendő ezzel kapcsolatban a külföldre nyújtott szolgáltatásokról, értékesített termékekről kiállított számlák esetében? Válaszát előre is köszönjük!

Használtautó-értékesítés számlatartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldről vásárolt (magánszemélytől) 2000 cm3 diesel 2004 évjáratú EUR1 besorolású autó esetében a vásárlási érték 170 ezer, mely 200 ezer forintért lesz értékesítve .A kereskedő különbözeti adós. Kérdés: 1. Minek kell szerepelni a számlán áfa-megjegyzésben? ( "különbözet szerinti szabályozás - használt cikkek") 2. Minek kell szerepelni termékdíj szempontjából a kimenő számlán, ha a kereskedő a kollektív teljesítést, a készletre vételt választja az akkumulátor, gumiabroncs és az egyéb kőolaj termékek esetében? 3. A vásárolt 170 ezer értékű autót autókereskedőnek értékesíti? 4. A vásárolt autót roncsként értékesíti, akkor mi kerül a számlára áfaügyileg és termékdíj-ügyileg? Köszönöm válaszát.

Ezt kell tudni a számla kötelező adattartalmáról Cikk

Mikor kell gondoskodni számla kibocsátásáról? Melyek a számlán feltüntetendő kötelező alapadatok, a speciális előírásokhoz kapcsolódó adatok, az egyéb jogszabály alapján kötelezően feltüntetendő, valamint a nem kötelező, feltüntethető adatok? Cikkünkből valamennyi kérdésre választ kaphat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznúsági jelentés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Innovációs járulék, partnervállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close