32 találat a(z) szállítólevél cimkére

Szállítólevél pdf-ben Kérdés

Reklámozási céllal ingyenesen átadott sörök járulékai Kérdés

Reklámozás céljából ingyenesen átadott sörök elszámolása Kérdés

Élőhalat szállítottak ládákban és zsákokban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy teherautóban több mint ötszáz kilogramm ismeretlen eredetű élőhalat találtak.

Áfa – közösségi értékesítés Kérdés

Teljesítési dátum a számlán Kérdés

Szállítólevél, mint szigorú számadású nyomtatvány Kérdés

Anglia az eladó, de közbenső EU-s országból érkezik az áru Kérdés

Milyen fuvarokmányokat kérhet a NAV? Kérdés

Bérmunka, közösségen belül nyújtott szolgáltatás áfája Kérdés

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyes-e társaságunk részéről az a számlázási gyakorlat amely szerint – áruértékesítés esetén – vevőink részére értékesített árukkal együtt – a fuvarozással egyidejűleg – kiküldésre kerül a szállítólevél majd e-mail-en a távszámla. Később a visszaérkezett és átvett szállítólevelek alapján – amennyiben eltérés – van a számla helyesbítésre kerül. Köszönettel:

Bejövő szállítólevelek megőrzési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egy cégnek, ha szolgáltatást nyújt (alkatrészeket fest), de sem festés előtt, sem utána nem ő szállítja az alkatrészeket a partnerhez, mennyi ideig kell a bejövő, illetve a saját szállítóleveleket megőriznie?

Szállítólevelek számlába történő beforgatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállakozásunk vállalatirányítási rendszert használ, a beszerzésekhez kapcsolódóan megrendelések, majd abból szállítólevelek készülnek, amelyek a számla megérkezésekor beemelésre kerülnek a számlába a berögzítéskor. Sajnos előfordult, hogy a számlát berögzítő nem csatolta a szállítólevelet a számlához könyveléskor. Most az élő szállítólevelek közt vannak olyanok, amiket nem tudunk már beforgatni, ezeket csak úgy tudnám kivezetni, hogy a rendszerben készítek egy nulla értékű számlát és abba beemelem a tételeket. Megtehetem-e ezt, a számla egy technikai számla lenne nem lenne értéke. Adóügyileg, illetve számvitelileg elfogadható-e? Amennyiben ez nem megoldható, milyen lehetőség adott? Köszönöm segítségét!

Szállítólevél vagy átvételi elismervény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk hőszigetelt üveg kereskedésével és beépítésével foglalkozik. Eddig minden kiszállításunkkor szállítólevelet, majd pedig a termék átvételét követően számlát készítettünk. A szállítólevelet a számlázó program készíti, a szállítás időpontját írja a számla teljesítési időpontjához. Van viszont olyan kiszállításunk, amikor hetekig csak visszük-visszük a terméket a megrendelőnek, beépítés után átveszi a munkát a megrendelő (teljesítési igazolás készül), és ezt követően a teljesítési igazolás dátumával megegyezően készül egy darab számla. Ez esetben a teljesítési igazolás és a számla teljesítési időpontja ugyanaz. Itt van a gondunk. A számlát a több héten keresztül kiszállított termékekről kiadtuk, de nem tudjuk hozzárendelni a szállítóleveleket, mert eltérőek a kiszállítás dátumai. így a számlázó programunkban "kiszállított, de még nem számlázott" termékként ott ragadnak. Több partnerünk szállítólevél helyett, csak kézzel kitöltött átvételi elismervényt készít. Szeretném megkérdezni, hogy milyen esetben használhatjuk a szállítólevelet, és mikor az átvételi elismervényt figyelembe véve, hogy nem csak a NAV-nak, de egy közúti ellenőrzésnek is meg szeretnénk felelni. Válaszukat tisztelettel megköszönöm. Illésné Karf Szilvia

EKAER, szállítólevél láncügyletnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetben kérem állásfoglalásukat: A, B, C szereplős belföldi láncügylet – C nem végfelhasználó – esetén, amelyben B vásárol árut A-tól, majd értékesíti C felé – az áru nem kerül B-hez leszállításra, hanem A-tól közvetlenül C-hez kerül leszállításra, mely szállítást A végzi. B tulajdonjogot A cégtől vásárolt árun C-hez történt leszállításkor szerez, majd a tulajdonjog B-ről átszáll közvetlenül C-re az áru átvételekor. Fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdéseink vannak: 1. EKAER-számot mely szereplő igényel? 2. C szereplő milyen dokumentumon veheti át az árut? Átveheti-e olyan szállítólevélen vagy esetleg egyéb más dokumentumon, ahol csak B mint eladó és C mint vevő szerepel (ugyanis C cég B céget egy erre a célra általuk rendszeresített szállítólevél nyomtatvány használatára kéri, amelyen nem szerepel A cég, ebben az esetben az EKAER szám igénylése hogyan alakul)? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs