62 találat a(z) szállás cimkére

Jubileumi utazás elszámolása Kérdés

Szálláshely + étkezés áfa Kérdés

Számlakiállítás, pénztárgéphasználat: így kerülhető el a kettős bizonylatolás Cikk

Ahogy közeledünk július elsejéhez úgy szaporodnak a kérdések az online pénztárgép használata és a számlakiállítás kapcsán. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Szállás reggelivel Kérdés

Kedves Hölgyem/Uram! A saját dologozó kiküldetése kapcsán hoz számlát, amin szállás és reggeli szerepel. A reggeli adózását szeretném megkérdezni! Egyes meghatározott juttatásként adózik? Köszönöm szépen!

Áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Önkormányzat EU-s pályázaton nyert támogatást hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására. A feladat megszervezését és lebonyolítását átadta egy kft.-nek. Kérdésem a kft. oldaláról teszem fel. A gyerekek táboroztatásával és a részükre szervezett programok során felmerülnek étkezéssel és szállással kapcsolatos költségek. A kft.-nek keletkezik-e adófizetési kötelezettsége az étkeztetéssel kapcsolatban, valamint az igénybe vett szállás költségének és az étkezésnek az általános forgalmi adója levonható-e? Köszönettel.

Húsz százalékkal olcsóbb lett a szállás a horvát tengerparton? Cikk

Húsz, de akár harminc százalékkal is olcsóbban lehet szállást találni a horvát tengerparton az idei főszezonban, mint tavaly – írja a Vecernji List című horvát napilap a horvát turisztikai egyesületek (HUT) legújabb adataira hivatkozva.

Szállásadás számlázása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Partnerünkben az alábbi kérdés merült fel, melyben kérném segítségét: "Szállást foglal a leendő vendég, számlára átutalja az egy éjszakára járó szállásdíjat vagy a szerződésben vállalt összeget. Megérkezik a számlára a pénz. Hogyan töltse ki a szállásadó a számlát helyesen? Mi a teljesítés időpontja? Az amikor utalta a pénzt? Mi a jogcím? Szállásdíjelőleg vagy szállásdíj 1 éjszakára? Van-e feladata az átutalt összeggel akkor, amikor megérkezik a vendég? Arra az esetre gondolok, hogy például foglalt a vendég 4 éjszakára szállást, ebből egy éjszakára járó szállásdíjat átutalt előlegként, erről a számlát kiállítottam és postáztam, majd amikor megérkezik a vendég, 3 éjszakára állítok ki számlát, tekintve, hogy átutaláskor már egy éjszakáról kiállítottam?" Válaszát tisztelettel előre is köszönöm!

Ukrán munkavállalók elszállásolásának adóvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel szeretnénk fordulni Önhöz: Cégünk a Keszthelyen elvállalt építési állvállalkozói szerződés teljesítése érdekében 18 ukrán munkavállalót kénytelen volt elszállásoltatni egy Balatonmáriafürdői hotelben, mivel a környéken más, a munkások elhelyezésére alkalmas megoldás nem volt található. A hotellel a szállásadó által javasolt formátumú megbízási szerződést kötöttünk, amely szerint a munkavállalók elhelyezést kaptak, kétszemélyes szobákban, fix áron. A szerződés érvényessége a nyári turistaszezonra tekintettel csak 2019.06.14-ig szólt. A szállásadó hozzájárult ahhoz, hogy dolgozóink be legyenek jelentve a szállás címére. A kérdés az, hogy adómentes bevételnek számít-e az ukrán munkavállalók elszállásolása?

EU-s konferencia számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. szervez Belgiumban egy konferenciát, melyre magyar résztvevők is érkeznek. Kérdésem arra irányul, hogy hogyan kell kiállítania a számlát a konferenciáról partnerének, aki szintén egy magyar kft., és ezt az értékesítését az áfabevallásban hol kell szerepeltetni? Amennyiben szállást is továbbszámláznak külön számlán, ez változtat-e a számlázás módján? Válaszát előre is köszönöm.

Nem fizetett a szállásokért, 20 hónap börtönre ítélték Cikk

Jogerősen csaknem két év börtönre ítélt egy német állampolgárt a Kunszentmártoni Járásbíróság, mert tavaly négy hónap alatt több mint 800 ezer forint kárt okozott gyanútlan szállásadóknak azzal, hogy fizetés nélkül távozott – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Alvállalkozók elszállásolása 2. kérdés Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_2_14_Alvallalkozok_elszallasolasa_sww Tisztelt Kneitner Lea! A korábbi, belinkelt kérdéshez van még egy kérdésünk: abban az esetben, ha a cég továbbszámlázza a szállásdíjat az alvállalkozónak, szintén kell utána adózni, vagy ebben az esetben mentesülne alóla?

Magán szállásszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély faluban egy családiházat az airbnb rendszerén keresztül adja ki. A rendszeren keresztül foglalnak a vendégek szállást a világ minden pontjáról, a legtöbb esetben a vendéggel nem is találkoznak, személyes adatok elkérése sokszor nem lehetséges. A fizetés nem náluk történik, hanem a szolgáltatást szervező 1 hónap után utalja át a szállásdíjat. Ennek a bevételnek a bevallása hogyan történhet? Fizető-vendéglátó tevékenység? De nem tud adatokat a magánszemélyekről, így a vendégkönyv vezetése is nehézkes, bizonytalan. nem nekik fizetnek, esetleg az airbnb felé bérleti díj számlázás? Köszönöm szíves válaszukat!

Reprezentáció-e az edzőtáborozásnál az étkezés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kft. (nem nonprofit), amely sportolók edzőtáborozásához kap szponzortól egy összeget. Ebből az összegből szervezi az edzőtáboroztatást. A szállásról és az étkezésről is lesz számlája a kft. nevére. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben is reprezentációnak minősül az étkezés, és az annak megfelelő járulékokat meg kell fizetni utána a kft.-nek? Köszönöm.

Nőtt az Airbnb piaci részesedése Budapesten Cikk

Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette az 1,5 milliót, 35 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit – közölte a Colliers International az MTI-vel szerdán.

Cégben dolgozó munkás cég általi elszállásolása. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyszemélyes ügyvezető igazgató tulajdonosa saját tulajdonú családi házát bérbe adja a kft.-nek a kft.-ben dolgozó munkások elszállásolására. Az ügyvezetőnek van bérbeadói adószáma. Ha a dolgozónak nem kell fizetnie a szállásért, milyen adókra kell számítani a kft.-nek és dolgozónak egyaránt? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close