100 találat a(z) szállás cimkére

Bankkártyás fizetés, konverzió: így lehet rémálom a nyaralás – mit tegyünk, hogy ne legyen az? Cikk

Akár 10-20 százalékkal is többet fizethet egy külföldön megvásárolt áruért az, aki a bankkártyás fizetésnél elfogadja azt, hogy a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint hatalmas árfolyam-eltérítések itthon is vannak: az EuroNet automatákból kedden 426 forintért lehetett eurót felvenni, a Wizzair oldalán ugyanarra a járatra 13 százalékkal többet kellett fizetnie annak, aki forint helyett euróban akarta ugyanazt a repülőjegyet megvenni.

Vigyázzon, kinél foglal szállást, sokszorosára nőtt az utazási csalások száma! Cikk

Mesterséges intelligenciával tömegével gyártanak kamu szállásadó-profilokat a csalók, aztán ködbe vesznek a bepalizott szállásfoglalók pénzével. A mesterséges intelligencia azonban arra is jó, hogy kiszűrjék őket – írja honlapján a BBC nyomán a hvg.hu.

13 életmentő tipp, ha bankkártyával fizetnénk külföldön Cikk

Ma már természetesnek számít, hogy utazásainkon bankkártyával fizetünk, hiszen kényelmes, és pénzügyileg is előnyösebb lehet annál, mintha valutát vennénk, készpénzben fizetnénk. Ugyanakkor a Bankmonitor szakértői szerint van néhány dolog, amivel célszerű tisztában lenni, nehogy csalódás érjen bennünket – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Vidéki munkavállaló szállásköltsége Kérdés

Több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Cikk

A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni – közölte a szallas.hu pénteken az MTI-vel.

Bankkártyás csalások: ismert szolgáltatók partnereinél is célszerű az óvatosság Cikk

Ismert utaztatási társaságok külföldi autókölcsönzési vagy szállásadói partnereihez kötődő ügyleteknél fordulhattak elő digitális bankkártya-csalási kísérletek. A támadások nem a biztonságosan működő magyar bankoknál, hanem kereskedelmi szolgáltatók kapcsán indultak. Vásárlási limitbeállítás, tranzakciós értesítések, végső esetben azonnali kártyaletiltás segíthet a védekezésben – hívja fel a figyelmet honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Fesztivál, sátorjegy Kérdés

Munkavállalónak nyújtott szállás Kérdés

A budapesti online szállásfoglalások még mindig elmaradnak a 2019-es adatoktól az Eurostat szerint Cikk

Az online platformokon lefoglalt vendégéjszakák számának növekedése egyenetlenül oszlik el az Európai Unió régiói között a koronavírus-járvány utáni időszakban – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn.

Mobiltelefon, utazás, szállodai elhelyezés felügyelőbizottsági tagoknak: adószabályok pontról pontra Cikk

Megválasztott felügyelőbizottsági tagok, akik tiszteletdíjat nem kapnak, egyéb juttatásai, például informatikai eszközök használata, mobiltelefon-készülék használata, kiküldetés esetén utazás, szállodai elhelyezés, dologi költségtérítés, személyi használatú járművek és azokhoz kapcsolódó biztosítás, továbbá a személyhez köthető reprezentációs költségek) adókötelesek vagy adómentesek? A fentiekre vonatkozóan a Tao-törvény szerint mi minősül elismert költségnek? – kérdezte olvasónk. A kérdésekre Pölöskei Pálné és Surányi Imréné szakértőink közösen válaszoltak.

Külföldi munkavállalók szállásának áfája Kérdés

Számlázott idegenforgalmi adó könyvelése Kérdés

Reprezentációval kapcsolatos kérdés Kérdés

HÖOK részvételi díj adózása Kérdés

Utazási iroda, üzleti út számlázás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink