22 találat a(z) sportbelépő cimkére

Adómentes juttatások szja-törvény 1. számú melléklet Kérdés

Így lehet jobban kihasználni az adómentes juttatási lehetőségeket Cikk

Az elmúlt időszakban a béren kívüli juttatások, illetve az egyes meghatározott juttatások adóterhelése folyamatosan csökkent, sőt, a veszélyhelyzetre tekintettel hozott intézkedések további, időszakos kedvezményeket is biztosítanak. Léteznek azonban a fent említetteken kívül még kedvezőbb juttatási lehetőségek is.

Adómentes határ felett fizetett focibérlet Kérdés

Cafetéria szabályzat nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A SZÉP-kártya juttatást, továbbá a sport- és kulturális rendezvényre a belépőt csak cafeteria elemként adhatjuk a munkavállalóknak? Cafetéria rendszer, szabályzat nélkül adható-e, és ha igen, akkor a kedvezményes béren kívüli juttatásokra vonatkozó adózással adható az értékhatárig a SZÉP-kártya, és minden munkavállalónak csak egyforma nagyságrendben? Sport-é s kulturális rendezvényre a belépő is csak úgy adható adómentesen cafeterián kívül, ha minden munkavállalónk egyformán kap? Köszönettel.

Belépőjegy elszámolása Kérdés

A https://adozona.hu/2019_es_valtozasok/Szurkolas_es_kultura_adomentesen_2019ben_is_8I1JE8 cikkből sajnos nem derült ki, konkrétan mi a teendő. – Ha "a juttatás belépőjegy formájában tárgyiasulhat", akkor a jegyet – ami nem pénzügyi bizonylat és nem is névre szóló – fogja befogadni és kifizetni a könyvelés a munkavállalóktól? – Hogyan fogja eldönteni a könyvelő, hogy az adott eseményt "sporttevékenység végzése érdekében tartják, és sportszervezet vagy sportszövetség a szervező" vagy "muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítása, a színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadás stb.-re szól". Vajon egy rockkoncert zeneművészeti előadás? – Hogyan derül ki egy jegyből, hogy az nem visszaváltható? Ez csak az interneten vett lemásolható jegyeken van feltüntetve.

Szja 2019: ez lett a vége! Cikk

Az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló T/2931. számú törvényjavaslat elfogadásával véglegeződtek a személyi jövedelemadó törvény (szja tv.) jövő évi szabályai. Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

Cafeteria: szépségtapasz a gazdasági bizottság javaslata Cikk

Kiegészítéseket javasol az Országgyűlés gazdasági bizottsága a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény egyes rendelkezéseinek módosítására korábban benyújtott indítványokhoz. Ha a parlamenti többség elfogadja a bizottság javaslatait, akkor néhány ponton némi enyhítéssel, további korrekciókkal fokozzák és egyértelműsítik a béren felüli juttatásokra 2019-től kirótt szja-előírások szigorát.

Kulturális és sportbelépők adómentesen Kérdés

Kérdésem: ha nem utalványt kap a dolgozó, hanem konkrétan az adott belépőt a cég vásárolja meg cégnévre és azt adja át a dolgozónak, akkor is áll az adómentesség feltétele? A munkáltató milyen közteher fizetésére kötelezett az 50 000 Ft/fő korlát alatt?

Így adhat adómentes színházjegyet, bérletet, sportbelépőt a cég Cikk

Félidőben a nyár, sokan csak augusztusban, szeptember elején veszik ki a szabadságukat. Hogyan támogathatják a cégek adómentesen munkavállalóik, személyesen közreműködő tagjaik vagy akár az ügyfeleik szabadidős szórakozását?

EB-mérkőzés részvételi költségei Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy 10 főt foglalkoztató kft. teljes létszámmal saját (céges) személygépkocsikkal és egy munkavállaló tulajdonában állóval kiutazott és részt vett a Magyarország-Izland futballmeccsen. A kiutazás kapcsán felmerült költségek (üzemanyag, autópályadíj, a mérkőzés belépődíjai, a magán személygépkocsi útiköltség-térítése, szállásdíj, étkezés stb.) hogyan számolható el a társaságnál, és milyen adókötelezettségek terhelik? Tisztelettel: KSI

Időben szólunk: ne hagyja elveszni SZÉP-kártya-pénzeit! Cikk

Sok cég adja különböző juttatásait elektronikus kártyafeltöltés (elektronikus utalvány) formájában. Csalódhat a kártyatulajdonos, ha nem figyel, ugyanis a műanyag kártyák érvényességi ideje többnyire hosszabb, mint az a határidő, amíg a kártyára feltöltött pénzeket fel kell használni. Cikkünk elsősorban a SZÉP-kártya egyenlegének felhasználhatóságára hívja fel a figyelmet.

Labdarúgó-Eb 2016 jegyek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ügyfelem vett a labdarúgó Eb-re jegyeket. Számlát kért, de csak magánszemélyre szóló jegyet és számlát adhatott ki az UEFA, cégnévre nem lehetett számlát kérni. Kérdés, hogy a cég ezt a költséget (a számla nem szól a cég nevére) elszámolhatja-e adómentes juttatásként az szja-törvény 1. számú mellékletének 8.28 pontja alapján? A jegyek csak a magyar meccsekre szólnak, és nem tartalmaznak szállást és utazást. Tisztelettel és köszönettel: Viktor

Uszodabérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk jogi formája kft. Dolgozóink részére maximálisan feltöltött 45 000 forintos SZÉP-kártyát biztosítunk. Az érvényben lévő jogszabályok alapján sportesemények belépődíjai korlátlan mértékben támogathatók. Kérdésem: ez az általunk biztosított cafatéria fölött és az országhatáron kívül is igaz? Továbbá milyen járulékfeltételekkel, vagy nélküle tudnám a dolgozóink uszodabérletét támogatni akkor, ha a városunkban az uszodát üzemeltető önkormányzati kft. nem SZÉP-kártya elfogadóhely? Várom válaszát. Tisztelettel: Horilla János ügyvezető igazgató

Karácsonyi parti, szilveszteri buli: így kell adózni céges ajándékok után Cikk

Az eredményesen gazdálkodó cégeknél és más munkahelyeken különféle rendezvényekkel ünneplik az év végén a jól végzett munkát, amikor a munkatársak, üzleti partnerek és más meghívottak, sőt, gyakran a hozzátartozóik számára is grátisz az eszem-iszom, a műsor, és van ahol távozáskor még ajándékot is kapnak a résztvevők. De „ki fizeti a révészt”, azaz milyen jövedelemadó-kötelezettségekkel járnak az efféle juttatások?

Sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés áfája Cikk

A sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés turisztikai szolgáltatásnak minősül-e az áfatörvény szempontjából? (Az engedélyeztetési hatóságnál nem tudták megmondani, hogy az egyszeri rendezvény – például focivébédöntő – turisztikai eseménynek számít-e.) Olvasói kérdésre Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalati elismeréshez kapcsolódó jutalom kifizetése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink