8 találat a(z) söralátét cimkére

Viszlát, söralátét! Jön az szja-bevallási nyilatkozattétel Cikk

A személyi jövedelemadóról (szja), valamint az adózás rendjéről szóló törvények adóbevallásra vonatkozó szabályait is módosítja a kormány által a parlament elé terjesztett új adótörvénycsomag.

Ez kell a söralátétes bevalláshoz és a telefonos adóügyintézéshez Cikk

A személyijövedelemadó-bevallás legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit „söralátét-bevallásként” is emlegetnek. Ezt – egyebek mellett – akkor lehet választani, ha a munkáltató által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál, írja közleményében a NAV.

Hibák az szja-bevallásban! Ezekre figyeljen nagyon a kitöltéskor Cikk

A május elejéig benyújtott dokumentumok mintegy 18 százaléka hibás – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Melyek a leggyakoribb hibák?

Bevallás az egyes adókötelezettségekről Esemény

2014. május 20.

Ki választhatja a söralátétes bevallást? Cikk

A személyijövedelemadó-bevallás legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit sokan csak „söralátét-bevallásként” emlegetnek. Ez – egyéb törvényi feltételek megléte mellett – akkor választható, ha a munkáltatók által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál, hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hiába korrigált a NAV, így is problémás az adónyilatkozat kitöltése Cikk

Az adóhatóság az adónyilatkozathoz („söralátét”) egy újabb kitöltési útmutatót tett közzé, amivel elismerte, hogy az adózóna szakértőjének volt igaza korábbi adónyilatkozatot bíráló írásában. A korrigált kitöltési útmutató miatt kitölthetetlenné vált a munkáltatói igazolás, de létezik megolás.

A söralátét atyja kíméletlenül irtaná az adótörvényeket Cikk

Új adópolitikai elképzeléssel állt elő Németországban a söralátét méretű adóbevallás ötletének atyja, Paul Kirchhof heidelbergi jogászprofesszor, aki szerint a jelenleg több mint 30 ezer paragrafusból álló német adójogot 146 paragrafusra kell szűkíteni, és be kell vezetni az egykulcsos jövedelemadót.

Tilalomfák és alkalmazási feltételek a söralátét kapcsán Cikk

Az adóbevallás elkészítését továbbra is kérheti a dolgozó a munkáltatójától, a magánszemély pedig benyújthatja azt adónyilatkozatként, továbbá az APEH által előállított, vagy saját maga által készített bevallásaként. A 2012-es adószezon kínálja majd először a söralátéten való bevallási lehetőséget, de ahhoz több előírás és tiltás tartozik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámolása

Széles Imre

tb-szakértő

Táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Jogutódlás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close