36 találat a(z) rokkantsági nyugdíj cimkére

Ennyit kereshet, ha rehabilitációs ellátást kap Cikk

Bonyolult előírások szabályozzák, hogy mennyit kereshet az a mintegy 193 ezer ember, aki egészségi állapotának komplex újraminősítéséig rehabilitációs ellátásban részesül. Megmutatjuk.

Rehabilitációs ellátás, rokkantsági nyugdíj mellett munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni. Rehabilitációs ellátásban részesülők, illetve rokkantsági ellátásban részesülők foglalkoztatása esetén van-e munkaidő korlát, illetve munkabér korlát? (kérem a törvényi hivatkozást is írja le)A foglakoztatott Munkavállalók járadékának megállapítása, nyilvántartásba vétele 2011.12.31 előtt kerültek megállapításra.(mindkét esetben)előre is köszönöm válaszát

Végkielégítésre jogosultság Kérdés

Tisztelt Adózóna Szerkesztősége ! Munkáltatói felmondás esetén jár-e végkielégítés /esetleg emelt összegű/ annak az 59.évet betöltött női munkavállalónak,akit 2004. évben leszázalékoltak (III.csop.) és rokkantsági nyugdíjat kapott 2011.12.31-ig. Rokkantsága továbbra is fennáll, de 2012.01.01-től már rokkantsági ellátás címen kapja ugyanezt az összeget.Munkavállaló 2005.01.01-től jelenleg is munkaviszonyban áll.Válaszukat megköszönve tisztelettel Ferenc Erzsébet

MSZP: egy szoftverhiba miatt tízezrek nem kapnak rokkantsági ellátást Cikk

Az MSZP szerint egészségkárosodottak tízezrei hónapok óta hiába várják ellátásukat egy szoftverhiba miatt. A szocialisták ezért felszólították Orbán Viktort és kormányát, hogy vizsgáltassa ki a történteket, illetve azonnal fizessék ki az érintettek sok esetben május óta elmaradt járandóságát.

Komplex minősítésre várók keresőtevékenysége: mik a feltételek várakozási időben? Cikk

Ez év január 1-jétől rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék és a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka már nem állapítható meg. Helyettük bevezették a megváltozott munkaképességű személyek ellátását, amely lehet rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás. A címben foglaltak milyen személyi kört érinthetnek?

Mit tehet az, aki 2011. december 31-én rokkantként valamilyen ellátásban részesült? Cikk

Cikksorozatunkban áttekintést adunk arról, hogy miképpen változtak azoknak az ellátásai, akik már 2011. december 31-én rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesültek. Bemutatjuk milyen összeghatárig kereshetnek, milyen fizetési kötelezettségeik vannak, ha valamilyen munkát végeznek, továbbá azt is, hogy foglalkoztatójukat milyen közteher-kedvezmények illetik meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mérlegképes továbbképzés költségének elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs