244 találat a(z) reklámadó cimkére

Adók bevallása Esemény

Google-bevétel reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk "reklámfelület ügynöki értékesítése" tevékenységet folytat a Google Ireland részére. Ügynöki jutalékot kap a havi statisztika alapján. Számlát sem kér a Google, számlát kizárólag a NAV, illetve a magyar jogszabályok miatt állít ki, de annak minden példánya itt marad (a kutya sem kéri, csak egyszer ellenőrzésnél a NAV). Kérdésem, hogy ez a magyar cég reklámadóra kötelezett-e? Éves bevétele: 60-70 millió forint. Kizárólag ebből a tevékenységéből származóan. Köszönöm előre is a válaszát.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Reklámadó: itt a kormányjavaslat Cikk

A kormány azt javasolja azt Országgyűlésnek, hogy 5,3 százalék legyen a reklámadó maximális mértéke – ismertette a kabinet előző napi döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Adók befizetése Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy vonatkozik-e a reklámadó arra a 2015. februárban alakult egyéni vállalkozóra, aki egy helyi hírportált vezet a térség anyukáinak? Ezen az oldalon hirdethetnek szolgáltatók, például szállodák, helyi vállalkozások is meghatározott hirdetési díjért. Ha a reklámadó hatálya alá tartozik, akkor – Mi alapján kell bevallani és megfizetni az adót? – Milyen gyakorisággal kell bevallani és megfizetni az adót? Köszönöm.

Rárepülhet a NAV a külföldiek reklámadójára is Cikk

A külföldi illetőségű cégeken, például a Google-on és Facebookon is behajthatja a magyar adóhatóság az 1500 eurót meghaladó reklámadó-tartozást. Az uniós jogszabályok ugyanis ekkora érték felett biztosítanak lehetőséget arra, hogy a tagállami hatóságok egymás segítségét kérjék, ha belföldön nem tudják rendezni az adótartozást – állítja a Ryan amerikai adótanácsadó cég régiós igazgatója.

Tilos a progresszív reklámadókulcs alkalmazása Cikk

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyarországon tavaly nyáron bevezetett reklámadó ügyében - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.

Reklámadó, Google Kérdés

Egy kereskedelemel foglalkozó társaság havi 1-1,5 millió forintot fizet a Google-nek. Kell-e nyilatkozatot kérnie, vagy mivel ez a havi 2,5 millió forint alatt van, nem kell, és a reklámadó alól is mentesül? A társaságiadó-alapot sem kell megnövelni, mivel az évi 30 millió forintot nem éri el?

Körvonalazódik a reklámadó Cikk

A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.

A reklámadó módosításával előznék meg Brüsszel beavatkozását Cikk

A gazdasági bizottság összehívását kezdeményezi Lázár János a reklámadó módosítása kapcsán.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Reklámadó: változtatna a kemény uniós kritika miatt a kormány Cikk

A reklámadó csökkentését és a jelenlegi sávos helyett egykulcsos rendszer bevezetését javasolja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az egykulcsos adónem lehetséges mértékét egyelőre nem kívánta megnevezni, de az MTI-nek kedd este adott nyilatkozatában többször is hivatkozott az osztrák ötszázalékos reklámadóra, mint a legmagasabbra az Európai Unióban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Erdőgazdálkodó adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink