17 találat a(z) regisztrációs díj cimkére

Adóvá váló regisztrációs díj 2021. júliustól Kérdés

Adóvá válik a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj Cikk

Júliustól változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása. A díj – amelynek összege nem változik – adónak minősül majd, , és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik az egyenleget – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

Külföldi online konferencia Kérdés

Befizetési határidő Esemény

Regisztrációs díjat kell fizetnie a kamarai jogtanácsosnak és a jogi előadónak Cikk

Az igazságügyi miniszter 12/2017. rendelet szerint október 1-jétől regisztrációs díjat kell fizetni a területi ügyvédi kamarába kamarai jogtanácsosként felvételét kérő, továbbá a területi kamarától jogi előadóként az ügyvédi kamarai nyilvántartásba vételét kérő természetes személynek a kérelme elbírálásáért.

Felszámolás regisztrációs díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felszámolás alatt lévő cég felé a kft. bejelentette a követelését, és befizette a követelés nyilvántartásba vételéhez kapcsolódó regisztrációs díjat. A regisztrációs díj és a felszámoláshoz kapcsolódó ügyvédi díj elszámolása hova történik? Köszönöm válaszukat!

Pénztárgépes értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy pénztárgéphasználatra kötelezett cég a saját népszerűsítésének érdekében olyan rendezvényt szervez, melyre az esetleg érdeklődő lakosságot is várják, és a rendezvény regisztrációköteles, mely díjhoz kötött, akkor ezt a regisztrációs díjat elegendő, ha pénztárgépbe történő beütéssel bizonylatolják? Vagy mindenképpen számla kiállítására lennének e tekintetben kötelesek? A díjban benne foglaltatik egy üdítő is. Ennek van jelentősége ebből szempontból? Válaszát előre is köszönöm.

Egyesület, társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületi vagyon az alapszabály szerint: tagdíjak, az egyesület rendezvényeinek bevétele, adományok, támogatások, minden a közös célt szolgáló befizetés. Az egyesület a szervezője egy fesztiválnak, melynek keretében fellépőket fizet ki, színpadot bérel stb. A fesztiválra belépőjegy nincs. A fesztiválon megjelenő kiállítók, árusítók viszont a rendezvényen való megjelenésért fizetnek az egyesületnek. Tehát a rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő bevételek: támogatások, illetve az árusítók rendezvényen való részvételének a díja (vagy regisztrációs díj). Kérdésem, hogy mivel az alapító okiratban szerepel a vagyonának felsorolásában az egyesület rendezvényeinek bevétele, erre alkalmazható-e a társasági adóról szóló törvény 6. sz. mellékletének A) pontja, mely szerint kedvezményezett tevékenység az alapító okiratban nevesített cél szerinti tevékenység? Az egyesület céljai, közhasznú tevékenysége (alapító okirat szerint): fenntartható turizmus fejlesztése, a település kulturális örökségének megőrzése, népszerűsítése, természeti értékeinek megismertetése, vendégéjszakák növelése, szezon meghosszabbítás, turisztikai termékfejlesztés, idegenforgalommal foglalkozó személyek érdekképviselete. A célok elérése érdekében végzett feladatok közül (melyet alapító okirat részletez) az egyik pont: szerepeket vállal rendezvények, programok lebonyolításában. A fentiek alapján kérném szíves tájékoztatásukat!

Italautomata 30 ezer forintos díja Kérdés

Tisztelt Adózóna! Italautomata regisztrációs díjával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Az Art. 22/D paragrafusának (1) bekezdése szerint az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezést (a továbbiakban: automataberendezés) üzemeltető adózó köteles... (2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti bejelentés igazgatási szolgáltatási díjköteles. A díj mértéke 30 000 forint, amelyet az állami adóhatóság által meghatározott számla javára kell megfizetni. Ezek szerint kell a 30 ezer forintot megfizetni. De mi van abban az esetben, ha: 1.) az automata zsetonnal működik, s a zsetont külön lehet megvásárolni értékesítési ponton, 2.) az automata zsetonnal működik, s a zsetont a munkáltató a dolgozóknak grátisz adja, mint béren kívüli juttatást. 3.) az automata zsetonnal működik, s az üzemben tartó a vendégeinek adja a zsetonokat, mint repit. 4.) az 1-3. esetek kombinációja áll fenn? Ezekben az esetekben is meg kell fizetni a 30 ezer forintos díjat? Előre is köszönöm szíves válaszukat! Maradok tisztelettel, Kálmán Csaba

Jó hír az ételautomatásoknak Cikk

A jövőben nem kell regisztrációs díjat fizetniük az az ételautomaták után, amelyekre a korábbi üzemeltető már bejelentést tett, és megfizette a díjat.

Italautomata új tulajdonosa Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015 év elején az italautomata tulajdonosa elvégezte a törvény általi kötelezettségét: italautomatájára befizette a regisztrációs díjat, majd bejelentette a NAV felé, a regisztrációs számot megkapta, a gépre ráírta. 2015. július hónapban ezt a gépet eladta egy kft.-nek, amely kft. szeretné a továbbiakban a gépet üzemeltetni. Az első tulajdonos a tulajdonos változás tényét az adóhatósághoz bejelentette. Van-e az új tulajdonosnak a továbbiakban bejelentési, illetve befizetési kötelezettsége? Köszönöm válaszukat!

Bébiszitter, házitanító, kertész: így kell leróni a közterheket Cikk

Az alkalmi bébiszitter, kertész közterhei regisztrációs díjjal olcsón megválthatók, ezért azonban semmire sem szereznek jogosultságot. Mik a következményei a díjfizetés elmulasztásának, illetve hogyan szerezhet jogosultságot az ellátásokra a háztartási alkalmazott?

A vám tilos - regisztrációs díjjal védenék a magyar borokat Cikk

Veszélyezteti a magyar borpiac egyensúlyát az import, ezért a szaktárca szeretné visszaszorítani a külföldi borok behozatalát - mondta el Kiss Eliza az MTI-nek.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Bejárónőt, bébiszittert foglalkoztat? Így úszhatja meg a bírságot Cikk

Ha a takarításra, mosásra, vasalásra, a kerti munkákhoz, vagy gyermekének nyelvtanulásához alkalmaz valakit, az illető díjazásán felül viszonylag olcsón megúszhatja a közterheket. De súlyos bírságot is fizethet, ha megszegi a háztartási munkára vonatkozó előírásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs