8 találat a(z) oktatási intézmény cimkére

Menetlevél, útnyilvántartás vezetési kötelezettsége Kérdés

Biztosítás és bankköltség továbbszámlázása Kérdés

Hétfőn megkezdődött az országos tesztelés az oktatási intézményekben Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban a hét nagy védekezési akciójának nevezte a tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését, olvasható a kormany.hu oldalon.

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk a cég termékein szereplő vonalkódok beküldését kérte oktatási intézményektől. A legtöbb vonalkódot beküldő intézmények tárgyjutalmat kapnak, ami nem a cég terméke, hanem nagyobb mennyiségű élő növény. Kérdésem, hogy a társaságnál keletkezik-e adókötelezettség, közteher-kötelezettség a növények beszerzési értéke után? A nyeremény átvevői nem magánszemélyek, hanem oktatási intézmények. Válaszát előre is köszönöm.

Utazási költség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnénk választ kapni, hogy köznevelési intézmény, nyertes hazai pályázatának részeként hogyan számolhat el utazási költséget "külső megbízottak" részére. Intézményünk találkozót szervez, ahol a környező országokból néhány iskolás csoport lesz jelen. Az egyes csoportok szintén oktatási intézményekből jönnek, jellemzően Erdélyből, tanárok néhány diákkal. Utazásuk költségeként elszámolható-e a saját gépkocsi használata a NAV által megadott fogyasztási norma és a kilométerenkénti 15 forintos amortizációs díj számításával? Ha igen, milyen dokumentáció szükséges mindehhez? Például megbízási szerződés a tanár részére, aki egyben a sofőr is? Számla ellenében – gondolom – nem lenne akadálya az utazási költség elszámolásának, de a számlás költségként megoldott utazás valószínűleg megdrágítaná és megnehezítené utazásukat. Minden megoldás érdekel. Segítségét köszönöm!

Oktatási intézmény – kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni: több telephelyen működő oktatási intézmény tanárai saját gépkocsijukkal járnak a lakhelyüktől (mely nem az intézmény székhelye) 80-100 kilométerre lévő iskolákba oktatni, melyek az intézmény telephelyei. Kérdésünk, hogy kiküldetési rendelvénnyel utazási költségük elszámolható-e, mivel a telephelyek az adott tanítási időszakokban tömegközlekedéssel nem érhetők el, a 9 Ft/km költségtérítés pedig nem fedezi az üzemanyagköltséget? segítségét megköszönve, tisztelettel.

Egyházi jogi személynek nyújtott adomány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevett egyház által alapított oktatási intézmény, amelynek gazdálkodási formája elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy, állíthat-e ki támogató részére igazolást arról, hogy adománynak minősül a kifizetett összeg, amennyiben a támogatást tanulmányi verseny költségeinek finanszírozására kapja? Közhasznúsági minősítéssel nem rendelkezik az intézmény. Tao tv. 4. § 1/a értelmében egyházi jogi személynek törvényben meghatározott tevékenysége támogatására adható támogatás, a tanulmányi verseny ennek megfelel? Válaszát előre is köszönöm!

Egyes juttatások járulék vonzata speciális esetekben Kérdés

Tisztelt Szakértő! EMMI engedélyével rendelkező oktatási jellegű intézmény vagyunk. ( Nem iskola.) 2015-től az ország különféle térségeiből érkező, esetenként halmozottan hátrányos helyzetű 9-16 éves korú gyermekek részére rendszeresen biztosítjuk majd a buszoztatást (Vidék-Budapest) és étkeztetést (hideg élelmiszercsomag), ezzel is hozzájárulva az oktatásban az esélyegyenlőség biztosításához. Az így keletkező költségek után mennyi járulékfizetési kötelezettségünk keletkezik? Lehet-e fentiekre hivatkozva járulékmentességet kérnünk a NAV-tól?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs