6 találat a(z) nyugdíjas-szövetkezet cimkére

Tny. 22/A § alapján nyugdíjemelés Kérdés

77 éves nyugdíjas vagyok. A tavalyi év folyamán beléptem egy nyugdíjas-szövetkezetbe, amely decemberben kiközvetített egy céghez. Napi 6 órás munkaviszonyban dolgozom, az órabérem 1000 forint, melyből a szövetkezet 150 forintot adóelőlegként levon. Kérdésem: mivel korbetöltött vagyok, az úgynevezett 0,5 százalék nyugdíj-kiegészítés jár-e, külön kell-e kérnem ? Köszönöm tájékoztatásukat.

Nyugdíjas-szövetkezeti tag adózása Kérdés

77 éves nyugdíjas vagyok. A tavalyi év folyamán beléptem egy nyugdíjas-szövetkezetbe, amely decemberben kiközvetített egy céghez. Napi 6 órás munkaviszonyban dolgozok, heti 2 szabadnappal, az órabérem 1000 forint, melyből a szövetkezet 150 forintot levon. Kérdésem: a nyugdíjas-szövetkezetnek az átutalt fizetésből kell-e adóelőleget levonni, illetve mivel korbetöltött vagyok, hogyan kell majd adóznom? A tavalyi évben 13 napot dolgoztam, a fizetésemet 2019. január 12-én kaptam meg. Ennek a jövedelemnek, mivel 2018-ra vonatkozik, 2019-ben kell rendezni az adóvonzatát, vagy a kifizetés dátuma a mérvadó, és 2020-ban kell rendezni? Másik kérdésem az lenne, hogy ha a megállapodás szerint a heti 2 szabadnap nem kerül kiadásra, végigdolgoztam a hetet, szombaton és vasárnap is 6 órás időtartamban, a hétvégére is ugyanannyi fizetés illett meg, vagy eltérő fizetés (pótlékkal növelt vonatkozik erre az időszakra? Köszönöm tájékoztatásukat.

Nyugdíjas-szövetkezet, járulékok Kérdés

Segítségét kérem, hogy nyugdíjas-szövetkezet alkalmazottjainál mire kell oda figyelni, illetve milyen járuléklevonások és járulékfizetések vannak .

Nyugdíjas-szövetkezet költségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közérdekű nyugdíjas-szövetkezet költségei között elszámolható-e a tagjai saját gépkocsijának hivatali célú használatával kapcsolatosan felmerült költség? Köszönettel,

Nyugdíjas-szövetkezetek: módosulnak az árbevétel-felosztás szabályai Cikk

Támogatta az Országgyűlés gazdasági bizottsága azt a módosító indítványt, amely alapján a közérdekű nyugdíjas-szövetkezet éves nettó árbevételének legalább 85 százalékát a tagok között személyes közreműködésük arányában kell szétosztani. a módosítást a kormány is támogatja.

Nyugdíjas-szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem rendes öregségi nyugdíjas (68 éves férfi), aki nyugdíjas-szövetkezeti tagként szeretne a jövőben munkát vállalni. Felkereste a Bács-Kiskun megyében, Baján működő nyugdíjas-szövetkezet képviseletét, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy "itt nem vonnak a nyugdíjából le semmilyen összeget". Az a kérdésem, hogy a nyugdíjasnak, aki e szövetkezetben tagsági jogviszonnyal rendelkezik, tehát megfizette a belépéskori 1000 forintot, a jövőben, ha munkát vállal, a nyugdíjfolyósító vagy bárki csökkenti-e a már korábban megállapított és folyósított nyugdíj összegét? Van-e az így vállalt munkabérének felső korlátja? Én eddig úgy tudtam, hogy ez mind a munkavállaló, mind a munkaadó számára egy nagyon kedvező lehetőség. Tisztelettel: Temesvári Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close