242 találat a(z) nyomtatvány cimkére

Nyugdíjas szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a nyugdíjas szövetkezettel kapcsolatban. A 2017. 07. 07-én kiadott cikkükben említették, hogy a bejelentési kötelezettségnek ügyfélkapun kell eleget tenni. Tudna segíteni abban, hogy melyik nyomtatvánnyal kell? A diákszövetkezet esetében működő T1044D-hez hasonló nyomtatványt kiadott a NAV, lehet tudni már melyik ez? A másik, amiben segítségét kérném az, hogy a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével nyugdíjba vonultak esetében szövetkezeti jövedelem esetén is figyelni kell azt, hogy a minimálbér 18-szorosát ne érjék el, vagy ebben az esetben ez nem számít bele, mintha rendes munkaviszonyos lenne (T1041)? Segítségét köszönve: Bóné Bernadett munkaügyi előadó

Egyszeres beszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Szak-Ma c. lap 6. számában 39/2017/06. sz. időszerű kérdésben azt olvastam, hogy az egyszeres könyvvitelt vezető lakásszövetkezet egyszerűsített beszámolóját meg kell küldeni elektronikus úton a Céginformációs Szolgálat részére. Az OBR rendszere a számviteli törvényre alapoz, annak 154. § (1) bekezdése szerint csak kettős könyvvitel esetén kötelező a közzététel. Nem választható opció az egyszeres könyvvitel, ki lehet élesben próbálni. Ha kiválasztjuk az "egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. (XII.19.) Korm. rendelet alapján" , a menüben csak a kettős könyvvitelt ajánlja fel, nincs választási lehetőség. A víziközműtársulat is egyszeres könyvvezetést folytat a 479/2016. kormányrendelet alapján, a beszámolóját nem lehet OBR-n közzétenni. Egy évvel ezelőtt nem volt gond, de azóta a CEGINFO_15_EB_05 tipusú beszámolót archívumba helyezték, többé nem alkalmazható. Civil szervezeteknél van ma is egyszeresre a PK-241P, de lakásszövetkezetre, vízközműtársulatra ez nem alkalmazható. Mi a megoldás? A választ előre is köszönjük.

Új bérfőzési nyomtatványmintákat jelentetett meg a NAV Cikk

„Gyümölcs cefre átvételi elismervény”, illetve „Termelési nyilvántartás – Származási igazolás” néven új nyomtatványmintákat jelentetett meg honlapján a NAV.

Táppénzes papír leadása. Kérdés

Könyvelő cég vagyunk. Egyszerűbb a dolgunk, ha vállalkozói megbízással mi küldjük el az egészségbiztosító felé a FOGLALKOZTATÓI nyomtatványt, ugyanis július 1-jétől online lehet csak, a postai megoldás nem választható. A céges meghatalmazások elkészültek, azokat elküldtük tértivevénnyel az egészségbiztosítónak. Kérem, szíveskedjenek a további lépéseket sorról-sorra leírni, mert eddig ezt a változatot nem használtuk. A vállalkozások nem kifizető helyek. Válaszukat várom és köszönöm.

Pénzmosás megakadályozása Kérdés

T. Szakértő! A NAV honlapján megjelent a VPOP_KSZ17 és VPOP_PMT17-es nyomtatvánnyal kapcsolatos tájékoztatás. Nem egészen értem. Ezeket a nyomtatványokat mindenkinek be kell adni? Egyéni vállalkozóknak is vagy csak társaságoknak? Ez csak egyszeri alkalom? Ha bejelentek egy személyt, akkor neki később milyen kötelezettségei vannak? Köszönettel Fidler Gáborné

Új NAV-nyomtatványok a jövedéki ügyek intézéséhez Cikk

Több új, az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programmal kitölthető nyomtatványt vezet be július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövedéki ügyek elektronikus intézéséhez, illetve néhány módosul a jelenleg alkalmazott ÁNYK-nyomtatványok közül.

Új NAV-nyomtatvány jön a pénzmosási bejelentésekhez Cikk

Változik a nyomtatvány, amelyen a pénzmosás és a terrorizmus megelőzését szolgáló bejelentéseket kell megtenniük a gazdálkodóknak.

Be kell jelenteni a tagi részesedés ingyenes megszerzését, itt a NAV nyomtatványa Cikk

Június 30-áig be kell jelenteni az állami adó- és vámhatóságnak, ha valaki ingyenesen szerez tagi részesedést. A NAV közzétette honlapján az erre a célra szolgáló nyomtatványt.

Családi alapítvány III Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_5_28_Csaladi_alapitvany_II_jar Köszönöm, így már értem. Az alapítvány kettős könyvvitelt vezet. Az év végi átértékelést elvégeztük. Pk-242 nyomtatvány töltenénk ki, de azon két lehetőség van, vagy alaptevékenység oszlopot töltök ki (ha közhasznú) vagy vállalkozási tevékenység oszlopot. Ebben az esetben egyikre sem igaz az árfolyamnyereség feltüntetése. Hogyan kell kezelnem a nyomtatvány kitöltésekor az árfolyamnyereséget, tehát hova kell beírnom a nyomtatványon?

Családi alapítvány II. Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_24_Csaladi_alapitvany_gjm Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdésemhez kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben is beadható a TAONY nyomtatvány, ha cég az alapítói vagyonra, ami USD-ben került befizetésre, árfolyamnyereséget kénytelen elszámolni, és ebből keletkezik egyéb bevétele? Vagy egyáltalán szükséges az év végén a dec. 31-ei árfolyamon átszámolni az alapítói vagyont a bankszámlán? Emellett még banki költsége keletkezett, semmi más. Gyors segítségét előre is köszönöm.

Iparűzési adó: új verzióban az elektronikus bevallási nyomtatvány Cikk

Új verziót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a helyi iparűzési adóról (hipa) szóló bevallásról, amelybe számos új figyelmeztető jellegű ellenőrzési szempontot és logikai képletet épített be.

Lakásszövetkezet beszámoló nyomtatványa II. Kérdés

Tisztelt Dr. Szeiler Nikolett! Válaszát nagyon szépen köszönöm, de sajnos a probléma pontosan az itt leírtak végrehajtása után keletkezik. Az Ön által leírtak szerint kitöltve a fedőlapot, ki tudom választani a lakásszövetkezetet, mint szervezetet, de a könnyvezetés módnál nincs egyszeres könyvviteli lehetőség, és az ennek megfelelő “Egyszerűsített bevallás” nyomtatványai sem választhatók. A beszámoló portál telefonos elérhetőségén azt a választ kaptam, hogy az új OBR rendszer csak a kettős könyvvezetésű vállalkozásokat kezeli. Kérdésem továbbra is az, hogy mi a teendője az egyszeres könyvvitelt vezető cégbíróságon bejegyzett lakásszövetkezetnek? Milyen nyomtatványon, és hova kell beadnia a beszámolóját. Válaszát előre is köszönöm.

Áttérés eváról katára Kérdés

Egy bt. év közben áttér eváról katára. Pontosan milyen nyomtatványokat kell beküldenie a NAV-hoz?

Családi gazdaság vezetőváltása III. Kérdés

Tisztelt szakértő! Korábban feltett, azonos című kérdésemre szeretnék bővebb segítséget kérni! Családi gazdaság átadása esetén a régi vezető adószámának törlésére, illetve az új vezető adószámának kiváltására melyik nyomtatvány használható? Köszönettel: Valler Tibor

Így igényelhet pénztárgépre támogatást Cikk

A NAV tájékoztatót közölt arról, hogy milyen határidők betartásával és milyen nyomtatványokon igényelhető online pénztárgép működtetése után támogatás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs