195 találat a(z) nyílt végű pénzügyi lízing cimkére

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárása Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Lízingelt autó továbbértékesítése Cikk

Nyíltvégű pénzügyi lízing futamidejének lejárta előtt a lízingbevevő megvásárolta a személygépjárművet továbbértékesíti céllal. A lízingcég áfás számlát nyújtott be a hátralevő értékről. Olvasónk az áfára vonatkozóan tett fel kérdéseket az ügylettel kapcsolatban, amelyekre Bunna Erika adószakértő válaszolt.

Nyílt végű pénzügyi lízing áfaelszámolása 2. Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing áfaelszámolása Kérdés

Lízing könyvelése Kérdés

Értékesített személyautó parkolósegéd Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing lezárása Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing Kérdés

Személyautó nyílt végű pénzügyi lízing maradványértéke Cikk

Nyílt végű pénzügyi lízingnél a futamidő lejárta után a lízingbevevő nem élt a tulajdonszerzési opcióval. A vásárláskor nyilvántartásba vett személyautó maradványértékét miként lehet szabályosan kivezetni a könyvekből? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Használati idő, maradványérték Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az előző könyvelő áfaösszeggel növelt összegben aktiválta és írta elő a nyílt végű pénzügyi lízing kötelezettséget. Amennyiben az ellenőrzött üzleti évben az önellenőrzés összege a számviteli politikában meghatározottak alapján nem jelentős, akkor a könyvelés történhet-e a következők szerint: T 86 K 1.? Adóhiány nem keletkezik, mivel a havonta esedékes áfát elszámolhatta volna ráfordításként, illetve 2019-ben 50%-át visszaigényelhette volna, ehelyett az áfával növelt összeget amortizálta. Ennek alapján az ellenőrzött évben a társasági adóalap magasabb volt. Kérem válaszolja meg, hogy mi a helyes eljárás!

Kivabevallás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Katv. 20. § (7) pontjával, illetve a 19KIVA bevallás 02 lap 17-es sorával kapcsolatban van kérdésem. A cégünk újonnan vásárolt egy személygépkocsit nyílt végű pénzügyi lízing keretében. Jól értelmezem, hogy a 19KIVA bevallás 17-es sorába beállíthatjuk új beruházásként a beruházás teljes értékét – nem csak azt a részt, amit a 2019. évben kezdőrészletként, illetve havi törlesztésként kifizettünk –, mivel a szállítónak nem tartozunk, mert a lízingcég a szállítói tartozást kiegyenlítette a szállító felé? A könyvelésben is mint pénzügyilízing-kötelezettséget tartjuk nyilván.

Egyéni vállalkozó – fejlesztési tartalék feloldása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfakörbe tartozó egyéni vállalkozó (vállalkozói szja) a 2018. évben fejlesztési tartalékot képzett. A vállalkozó a 2019. évben nyílt végű pénzügyi konstrukcióban beszerzett egy személygépkocsit, mely felvételre került a vállalkozó tárgyi eszközei közé. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyílt végű pénzügyi lízing keretében beszerzett személygépkocsi után milyen összegű vagy mértékű értékcsökkenés számolható el, illetve korábban képzett fejlesztési tartalék összege feloldható-e a nyílt végű pénzügyi lízing keretében beszerzett személygépkocsi esetén? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs