10 találat a(z) naplófőkönyv cimkére

Katás egyéni vállalkozó nyilvántartásainak vezetése Kérdés

Online pénztárgépek naplóállományai: hamarosan letölthetők a NAV rendszeréből Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Új online szolgáltatást indít, amely gép-gép kapcsolaton keresztül elérhetővé teszi az adózók számára az online pénztárgépekből beérkezett adatokat – derül ki az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztatóból.

Társasházak számviteli szabályok szerinti beszámolói? Kérdés

A társasházi törvény 2019. január 1-jétől nyilvánossá teszi a társasházak számviteli szabályok szerinti beszámolóit. Tekintettel arra, hogy a társasház nem gazdálkodó szervezet, de a 2003. évi CXXXIII. törvény pontosan előírja, minek kell szerepelni a beszámolóban, kell-e naplófőkönyvet és mérleget készíteni?

Magánszemély adózók nyilvántartási kötelezettsége Cikk

A magánszemély adózóknak is alap- és kiegészítő nyilvántartásokat kell vezetniük az szja-törvényben meghatározottak alapján.

Naplófőkönyv: tao-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesület (egyszeres könyvvitel, naplófőkönyv) tao-támogatásban részesült 2017 végén (decemberben folyt be a kiegészítő támogatás és a "rendes" támogatás is). A sportfejlesztési programban szereplő utánpótlásneveléssel kapcsolatos költségek a 2018. évben jelentkeztek csak. A 2017. évben a bankba befolyt bevételeket miként kell könyvelni? A "rendes" támogatást eredménybe nem számító bevételként, a kiegészítő támogatást (ami bármire költhető) pedig normál bevételként kell könyvelni? Ki kell-e mutatni a kötelezettségek között a tao-támogatást? Köszönöm.

Naplófőkönyv áfa Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ha egy egyéni vállalkozó általános szabályok szerint választott áfafizetési kötelezettséget (havi bevalló), és naplófőkönyvben vezeti elszámolását, melyik hónapban köteles egy kiállított számlája után bevallani az áfát abban az esetben, ha a számla nem egy összegben kerül kiegyenlítésre? Tehát a teljesítés időpontja például 06.18. és bruttó 100 000 forint a számla összege. 07.10-én befolyt 60 000 forint, 08.01-jén pedig 40 000 forint ( a teljesítést követő 45. nap 08.02.). Változik-e a helyzet, ha a második részlet például csak 08.24-én folyik be?

Áfa levonása adószám visszaállítása után II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm válaszát azonos című kérdésemre. Az újabb felfüggesztés miatt a soron következő (2017.02.27.) bevallásban sem helyezhető levonásba a 2011-től göngyölt előzetes áfa. Mivel éves áfabevalló, ezért a következő lehetőség, amikor levonásba helyezhetnénk az áfát, 2018. február. Addig a 2011. évi összeg (2017.12.31-én) elévül. Az elévülés előtt, a körülmények ismeretében helyes-e 2017.12. hónapban a nyilvántartott követelést költségként elszámolni? Ha nem, hogyan vezethető ki a naplófőkönyvből? Válaszát köszönöm.

Naplófökönyv Kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy excel táblázatban vezetett naplófőkönyvet át kell-e írni (vezetni) rendes naplófőkönyvbe? Én nem találok ezzel kapcsolatosan semmit. Sportegyesületről van szó.

Naplófőkönyv Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szja alá tartozó egyéni vállalkozóként nem szeretnék programot használni, naplófőkönyv nyomtatványba szeretnék könyvelni. Megtehetem ezt? Ha igen, hányas számú naplófőkönyv-nyomtatványt használhatom? Köszönöm a segítségét!

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Naplófőkönyvet vezető egyéni vállalkozó esetében hogyan érdemes a közvetített szolgáltatást könyvelni, van-e kötelező érvényű szabálya?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close