17 találat a(z) nők cimkére

Így alakult a munkanélküliség augusztusban Cikk

A 2020. június–augusztusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 214 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt. A nőket magasabb munkanélküliségi ráta jellemezte, és esetükben az előző év azonos időszakához képest nagyobb mértékben nőtt a mutató értéke. 2020 augusztusában az előző hónaphoz viszonyítva 32 ezerrel 185 ezer főre csökkent a munkanélküliek száma, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal elemzésében.

A március–májusi munkanélküliségi adatokban látszik a járvány hatása Cikk

A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot már teljes egészében érintették, így hatásai a közölt munkanélküliségi adatokban megjelennek, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Jelentős visszaesés a foglalkoztatási adatokban Cikk

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020. február–áprilisi időszakra vonatkozó foglalkoztatási adatokat összefoglaló gyorstájékoztatója.

A márciusi foglalkoztatási adatokban már enyhén érezhető a járvány hatása Cikk

A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot csak részben érintették, így hatásai a közölt foglalkoztatási adatokban kevésbé markánsan jelennek meg, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) oldalán.

A lakosság egy százalékáé lett a megtermelt vagyon 82 százaléka Cikk

A világon tavaly megtermelt vagyon 82 százaléka a Föld lakosságának leggazdagabb egy százalékához került, a milliárdosok száma pedig rekordot ért el az Oxfam hétfői jelentése szerint.

A nők hitelhez jutását segítő programot indított Merkel és Ivanka Trump Cikk

A nők hitelhez jutását segítő kezdeményezést indított útjára ma Berlinben a világ legfejlettebb ipari államait és legnagyobb feltörekvő országait összefogó G20 csoport soros német elnökségének keretében Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és lánya.

Bérhátrányban a nők – szakszervezeti kezdeményezés a megszüntetésre Cikk

Országos kampányt indít a nők és férfiak közötti bérkülönbség felszámolására a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) – jelentette be Kordás László elnök tegnap Budapesten, a Bérkülönbség – nem csak pénz elnevezésű konferencián.

A nyugdíjkorhatárt 67 évre emelnék a nőknél és a férfiaknál is Horvátországban Cikk

A nők és férfiak nyugdíjkorhatárát 2023-ig 65 évről 67 évre emelnék, valamint a korhatár előtti öregségi nyugdíjat 62 éves korra állapítanák meg, amit tovább szigorítanának azzal, hogy 0,3 százalékos havi csökkenést is számolnának az idő előtti nyugdíjra – közölte a Hina horvát hírügynökség csütörtökön.

Amit a nők kedvezményes nyugdíjazásáról tudni kell Cikk

A nők 40 év jogosultsági idő esetén öregségi nyugdíjba mehetnek. Bemutatjuk, hogy melyek a nők kedvezményes nyugdíjazásának feltételei, illetve mi számít jogosultsági időnek, és mi nem.

Felmondás: így védenék a kis gyermeket nevelő nőket Cikk

Visszaállítaná a kis gyermeket nevelő nők felmondási védelmére vonatkozó korábbi szabályozást Schiffer András és Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselőknek a Munka törvénykönyve módosítására irányuló indítványa.

Bérezés, karrier: hátrányban a nők Cikk

A Jobline.hu felmérésében megkérdezett 800 nő 35 százaléka diszkriminatívnak tartotta a javadalmazását, ötöde pedig szakmai tudásának elismerését, ugyanakkor a válaszolók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy soha nem került hátrányba nőként átszervezésekkor vagy szakmai továbbképzési lehetőségeknél - derül ki az állásportál április végén készített felméréséből, amelynek az volt a célja, hogy felderítse, a megkérdezettek szerint milyen tényezők gátolják a nők szakmai kibontakozását.

A nők nyugdíja ezért kevesebb - mit tehet ellene? Cikk

A munkaerő-piaci és a családban betöltött szerepük miatt a nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak a férfiaknál, ezért számukra kiemelkedően fontos, hogy időben elkezdjenek takarékoskodni nyugdíjas éveikre.

Korhatár előtti ellátás: ez jár az 1953 előtt született nőknek Cikk

A korhatár előtti ellátás összegét a megállapításkor érvényes öregségi nyugdíj kiszámítási szabályok szerint, az előrehozott öregségi nyugdíjra 2011. előtt érvényes csökkentési előírások alkalmazásával állapítják meg. Mit jelent mindez az 1953 előtt született nők esetében? Összefoglaltuk.

1953-ban született nők nyugdíja Cikk

Jogosultak lehetnek-e valamilyen öregségi ellátásra az 1953-ban született, tehát a 60. életévüket az idén betöltő nők, annak ellenére, hogy nyugdíjkorhatáruk a 63. életév és 2012. január 1-jétől megszűnt a korhatár előtti nyugdíjba menetel lehetősége?

Nők, akik nem jogosultak kedvezményes nyugdíjra Cikk

A nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra való jogosultságának megállapításakor csak azokat az időtartamokat kell figyelembe venni, amelyek a törvény szerint jogosultsági időnek minősülnek, azonban a nyugdíj összegének megállapítása során valamennyi szolgálati idővel számolni kell. Mi nem számít jogoultsági időnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Törzsbetét értékesítése

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs