17 találat a(z) munkanélküli segély cimkére

A közvélemény szerint növelni kellene a munkanélküli segély időtartamát Cikk

A magyarok négyötöde egyetért azzal, hogy a kormány a válság miatt a munkanélküli segély időtartamát a jelenlegi 3 hónapról érdemben növelje (6 vagy akár 12 hónapra) – derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Ezzel szemben a kabinet egyelőre kitart a fejlett világ legszűkmarkúbb rendszere mellett – írja a napi.hu.

Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban Cikk

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.

Megbízás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkahelyváltás esetén, ha az új helyen egy hónapig megbízási szerződéssel foglalkoztatnak, akkor – mivel ez nem számít munkaviszonynak – bejelentkezhetek munkanélküli segélyre? Továbbá, ha a jelenlegi munkáltatóm 05.31-ig foglalkoztat, a másik meg csak 06.04-től, akkor mi a teendő, mi lesz a kiesö idővel? Köszönöm segítő válaszát!

Súlyos fogyatékosság adókedvezménye Kérdés

Adózóna cikkben olvastam: "Ha valaki a korábbi adóévekben már jogosult lett volna a kedvezményre, de azt nem érvényesítette, az igazolás beszerzését követően az elévülési időn belül benyújtott önellenőrzéssel utólag igénybe veheti azt." Kérdésem ezek alapján: ha a betegség kialakulása 2015., de 2015-ben csak munkanélküli segélyben részesült, nem dolgozott a súlyos fogyatékkal élő, akkor abból visszamenőleg érvényesíthető-e a súlyos fogyatékosság adókedvezménye? Ha igen, kell-e időarányosítani, akkor ha a betegség (orvosi igazolás) 2015.06.10-től áll fenn? Mennyi a cikkben említett elévülési idő, 5 év?

Őstermelő -– bevallások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésre keresem a választ. Heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett volt bejelentve az őstermelő. Munkaviszonya december 28-án megszűnt. Egy évig volt táppénzen, időközben rehabilitálták (40%) járadékra. Őstermelőm úgy döntött, hogy a rehab előtt igénybe veszi a munkanélküli segélyt, ez április elején jár le. Kérdésem az lenne, hogy mikortól, és milyen bevallásokat kell benyújtani a NAV felé? Köszönöm a segítséget!

Megugrott az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban Cikk

Jelentősen, közel tíz százalékkal emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölt adatai szerint.

Egyéni vállalkozó szüneteltetés alatt jogosult-e munkanélküli segélyre? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó tevékenysége szüneteltetése alatt jogosult-e munkanélküli segélyre, vagy egyéb ellátásra? Köszönettel: V. Hanna

Rehabilitációs ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni, hogy 29 000 forint rehabilitációs ellátásban részesülök, így bejelentkezhetek-e a munkaügyi központba, mint regisztrált ügyfél? Továbbá párhuzamosan jogosult vagyok-e munkanélküli segélyre? Várom válaszát.

Munkanélküli segély Kérdés

Jár-e munkanélküli segély annak a személynek, aki eddig 36 órás munkaviszony mellett cégtulajdonos is volt, de megszűnt a 36 órás munkaviszonya?

Evás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 60 éves evás egyéni vállalkozó nem tud árbevételt produkálni már egy éve (sajátos tevékenység). Jelenleg ott tart, hogy a járulékfizetést sem tudja már megoldani. Munkát nem talál, mivel gerincműtéte miatt fizikai munkát nem végezhet. Pár évig le is volt százalékolva. Ha szüneteltetné a vállalkozását, fizetheti-e csak az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagy elmehet-e munkanélküli segélyre? Egyáltalán van-e erre a helyzetre valamilyen megoldás? Gyors válaszát előre is köszönöm. Nyers Péterné

Vállalkozó igényelhet-e megszűnéskor munkanélküli segélyt? Kérdés

Tisztelt Szakértő. Evás magánvállalkozó (alkalmazottja nincs) munkalehetőség hiányában (jelenleg veszteséges a vállalkozása) kénytelen megszüntetni a vállalkozását. Megszüntetés után igényelhet-e munkanélküli segélyt, ha igen, mennyi időre kapja meg a segély összegét?

Munkanélküli segély és az alkalmi munka viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segélyben részesül, és közben alkalmi munkát végez, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Hová kell bejelenteni? Milyen módon változik a munkanélküli segély összege? A munkaügyi központ a szükséges járulékokat fizeti-e, vagy a a munkanélkülinek kell fizetnie? Lehetséges-e, hogy munkanélküli időszak után (90 nap), a munkavállaló fizethesse a járulékokat? Milyen nyomtatvány, milyen eljárás szükséges? Köszönöm a válaszukat.

Alkalmi munka és munkanélküli segély viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segély mellett alkalmi munkát vállal, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Mennyi óraszám mellett? Ugyanis minden könyvelő idáig ellentétes választ adott a feltett kérdésemre. Válaszát köszönöm.

Munkanélküli segély Kérdés

Kaphat-e munkanélküli ellátást kft ügyvezetője, aki tulajdonosa is cégének, de ott nem kap munkabért. Eddig főállásban volt egy másik kft-nél, ott felmondták a munkaviszonyát - kérdeztem.

Munkanélküli segély Kérdés

Tisztelt Szakértő!Kaphat-e munkanélküli ellátást kft ügyvezetője, aki tulajdonosa is cégének, de ott nem kap munkabért. Eddig főállásban volt egy másik kft-nél, ott felmondták a munkaviszonyát.Köszönettel:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bérelt ingatlanon végzett felújítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close