63 találat a(z) munka gyes mellett cimkére

Egyéni vállalkozó gyed és gyes mellett: így kell járulékot fizetni Cikk

Egyéni vállalkozó gyed, illetve gyes mellett szeretné folytatni a vállalkozási tevékenységét. Egyéni vállalkozókénti tevékenysége után milyen járulék- és adófizetési kötelezettsége keletkezik a gyed, illetve gyes mellett? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Egyéni vállalkozó gyes melletti táppénze Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abba, hogy az a főfoglalkozású egyéni vállalkozó, aki gyes mellett folytatja az egyéni vállalkozói tevékenységét, betegsége miatt jogosult-e táppénzre? Köszönöm.

Gyesen lévő anyuka munkavállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a szakértői véleményét kérni. Anyuka jelenleg gyesen van, van főállású munkahelye, ahol állományban van, ahonnan gyesre ment. A gyes mellett egy másik munkáltató foglalkoztatni szeretné heti 15 órában, munkaviszonyban. Meg kell-e szüntetni a meglévő 8 órás munkaviszonyát a korábbi céggel, vagy vállalhat mellette részmunkaidős állást? Kell-e közölni a régi munkahelyen, hogy elvállalt egy részmunkaidős állást? Köszönjük szépen a segítségét!

Kismama foglalkoztatása utáni járulékkedvezmények Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017 januárjától cégünk szeretne alkalmazni egy főiskolát végzett, 32 éves, négygyermekes kismamát, aki a legkisebb gyermekével (2 éves) gyesen van, 4 órás elfoglaltsággal. A családi adókedvezményen kívül milyen járulékkedvezményt vehet igénybe cégünk a kismama foglalkoztatásával kapcsolatban? Előre is köszönöm válaszát.

Közalkalmazott gyes melletti munkaviszonya Kérdés

Főállású ápolónő egy közintézményben jelenleg gyesen van kétéves gyermekével. Gyes mellett szeretne határozott idejű, heti 40 órás állást vállalni egy nem állami fenntartású szociális intézményben. Vállalhat-e munkát úgy, hogy az ápolónői közalkalmazotti állását nem szünteti meg? Be kell-e jelentenie az ápolónőnek az új jogviszonyt az eredeti munkáltatójánál? Az új munkáltató kedvezményének igénybevételéhez milyen papírok kellenek az ápolónőtől? A gyes megszűnik, ha megszünteti a közalkalmazotti állását? Kell-e ebben az esetben a MÁK felé bejelentést tennie?

Gyes után táppénz, illetve csed és gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kislányommal (másfél éves) jelenleg gyesen vagyok, a gyest alanyi jogon kapom, a 365 nap biztosítási időm nem volt meg. 2016. szeptember 1-jétől gyes mellett dolgozom. Most derült ki, hogy újra babát várok. Az első babával veszélyeztetett terhes voltam. Kérdésem, ha az orvos betegállományba vesz, jár nekem a táppénz? A terhesség teljes idejére vagy csak a munkaviszonyban töltött időre? Ha jár, mi lesz a táppénz alapja? (Munkaszerződésem szerinti bérem bruttó 220 ezer forint.) Ha kaphatom a táppénzt, utána igénybe vehetem a csedet, illetve a gyedet, vagy csak a gyest kaphatom? Köszönettel várom válaszát.

Főfoglalkozású egyéni vállalkozó gyes melletti járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a főfoglalkozású egyéni vállalkozó gyesen van, és nem végez munkát tudtommal nem fizet járulékot. Mi van akkor ha a gyesen lévő egyéni vállalkozónak akad folyamatos munkája vállalkozói jogviszonyában havi szinten 3 nap? A kérdés arra vonatkozna, hogyan szükséges fizetni a járulékot? Teljes hónapra mivel közreműködik? Esetleg ha három napot dolgozik, és ez a bizonyítható, arányosíthatjuk a járulékot a három napra? Az egyéni vállalkozónak napi kétórás munkaviszonya van a vállalkozás mellett. Köszönöm a segítségét.

Gyes mellett munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a gyes melletti munkavégzésnek vannak-e korlátai? Konkrétan: be lehet-e osztani reggel 6 óra előtti munkakezdésre és hétvégi munkavégzésre? Várom szíves válaszát!

Gyes mellett alkalmi munka Kérdés

Gyes mellett az anyuka hétvégenként egy cukrászdában, egyszerűsített foglalkoztatással alkalmi munkát vállalna. A cég foglalkoztathatja hétvégenként? Az OEP fele az anyukának vagy a cégnek van valamilyen bejelentési kötelezettsége? Köszönöm a válaszukat. Vasóczki Ildikó Adó-Tudor Kft.

Személyes közreműködés egyéni válallkozásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó jelenleg gyesen van kisgyermekével. Járulékot maga után a törvényi rendelkezések értelmében akkor kell fizetnie, ha személyesen közreműködik a vállalkozásban.Ennek a fogalomnak a tisztázásában szeretnék segítséget kérni. Mit jelent az ő esetében a személyes közreműködés? Számomra azt jelentené, hogy ténylegesen tevékenykedik, vagyis, miután egy varrodáról van szó, odaül a gép mellé, és varr. De abban az eseteben, ha tegyük fel, hogy ő egyáltalán nem dolgozik, de a két alkalmazottjának például bért fizet, árut, anyagot rendel, vesz, az személyes közreműködés? Köszönöm előre is. Üdv.: Fazekasné

Gyes alatt külföldi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg gyesen vagyok, magyar munkáltatónál vagyok állományban. Szeretnék Ausztriában munkát vállalni. Van bejelentési kötelezettségem a MÁK vagy egyéb szerv felé, illetve ez esetben továbbra is jogosult vagyok a gyesre? Lakhelyem továbbra is Magyarország marad.

Gyesen lévők egyszerűsített foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy gys, gyed mellett dolgozhat-e valaki egyszerűsített foglalkoztatással? Tisztelettel: Avarkeszi Béla

Munka gyes mellett Kérdés

Gyesen lévőt milyen feltételekkel, milyen időponttól lehet foglalkoztatni megbízási jogviszony keretében, ha a megbízási díj nem éri el a minimálbér 30 százalékát?

Munka gyes mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Munka gyes mellett 2016-ban: így változtak a szabályok címmel megjelent az oldalon egy cikk, ezzel kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni, hogy jól értelmezem-e? Egy társas vállalkozásban személyesen közreműködő tag a gyermek szülésétől kezdődően igényelheti-e az ellátásokat úgy, hogy a tevékenységét nem szünetelteti, hanem folyamatosan folytatja? A gyed és a gyes ellátásokra vonatkozóan így értelmeztem, de a csed esetére is igaz ez? Előre is köszönöm válaszukat: Lédererné

Munka gyes mellett 2016-ban: így változtak a szabályok Cikk

Idén január elsejétől a családtámogatás több szabálya is változott, egyebek mellett módosultak a gyes alatti keresőtevékenységre vonatkozó rendelkezések is. Alábbi cikkükben gyes folyósítása mellett folytatott munkaviszonyra és vállalkozási tevékenységre vonatkozó változásokat és a tb-közteherfizetéseket részletezzük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó főállásban vagy mellékállásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó elhalálozása

Lepsényi Mária

adószakértő

Lakás bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1