63 találat a(z) munka gyes mellett cimkére

Munka, várandósság gyes ideje alatt: gyakori kérdések és tévhitek Cikk

Rendre felmerülő kérdés, hogy az édesanya hogyan térhet vissza a gyermeke gondozása érdekében igénybe vett fizetés nélküli szabadságáról, hogy a gyes ideje alatt dolgozzon, és érdekes kérdéseket vet fel az a helyzet is, ha az édesanya újra várandós lesz, és következő születendő gyermeke kapcsán gyes ideje alatt veszélyeztetett terhesként kerül keresőképtelen állományba. Cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körbe.

Táppénzigénylés gyes melletti foglalkoztatás esetén Kérdés

Gyes utáni szabadság kiszámítása Kérdés

Szochokedvezmény. Kérdés

Táppénz gyes mellett Kérdés

Szochokedvezmény Kérdés

Betegszabadság gyed után Kérdés

Egyéni vállalkozó járuléka gyes mellett biztosított jogviszonyban Kérdés

Gyes melletti másodállás Kérdés

Szochokedvezmény – gyes Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ismerősöm 2015. szeptember 1-jével ment csedre, majd 2017. szept. 14-ével indult a gyes, ami neki 2025. szeptember 14-ig jár majd. A gyed leteltével a főállásában fizetés nélküli szabadságon van (mint a gyesesek szoktak). 2018. november 1-jén kezdett dolgozni a "főállása" mellett 4 órában. Kérdés: a szochokedvezmény (19,5%) az első két évben akkor is jár a munkáltatónak, ha még gyesen van a munkavállaló, és emellett megy vissza dolgozni, vagy csak a gyes megszűntével lehet ezt a kedvezményt igénybe venni? Köszönettel!

Gyes, gyed melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló gyeden van. Jelezte a munkáltatója felé, hogy szeretne visszamenni dolgozni, helyi szinten is, felsőbb szinten is. Elutasították több körben, hogy a gyes lejártáig nem veszik vissza. Megteheti-e a munkáltató, hogy elutasítja a munkavállaló kérelmét? Köszönettel: Orbán Ágnes

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Gyesen lévő anyukát szeretnék alkalmazni egy kávézóban. A kávézó a hét minden napján nyitva van. A kérdésem, hogy szombat, vasárnap és munkaszüneti napokon dolgozhat-e a gyesen lévő alkalmazott? Válaszukat előre is köszönöm.

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Január 1-jétől több ponton módosult az új lakás megszerzéséhez kapcsolódó illetékkedvezmény, és változott az úgynevezett cserét pótló vétel illetékkedvezménye is. Továbbra is számos kérdés merül fel a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) alatti keresőtevékenységre és tb-terhekre vonatkozóan. Az idei tavasz egyik slágertémája, a május 25-én hatályba lépő európai adatvédelmi rendelet által elvárt helyes munkahelyi, marketingcélú, illetve vállalati honlapokhoz kötődő helyes adatkezeléshez nyújtunk fogódzót.

Gyes mellett dolgozó anyuka Kérdés

Gyes mellett 8 órában helyezkedett el az édesanya, egy hónapja terhes lett, jár-e a betegállomány után táppénz, ha veszélyeztetett terhes?

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője heti 10 órás munkaviszonyban végzi a tevékenységét. Pillanatnyilag gyeses van, gyermeke elmúlt 1 éves. Kérdésem, hogy dolgozhat-e egy napot minden további nélkül? Megszakítás ilyen esetben nem szükséges, ugye? Számfejthető-e csak egyetlen nap gyes melletti munkavégzésként? Ha igen, van-e erre valami speciális szabály? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1