55 találat a(z) munka gyes mellett cimkére

Gyes melletti másodállás Kérdés

Szochokedvezmény – gyes Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ismerősöm 2015. szeptember 1-jével ment csedre, majd 2017. szept. 14-ével indult a gyes, ami neki 2025. szeptember 14-ig jár majd. A gyed leteltével a főállásában fizetés nélküli szabadságon van (mint a gyesesek szoktak). 2018. november 1-jén kezdett dolgozni a "főállása" mellett 4 órában. Kérdés: a szochokedvezmény (19,5%) az első két évben akkor is jár a munkáltatónak, ha még gyesen van a munkavállaló, és emellett megy vissza dolgozni, vagy csak a gyes megszűntével lehet ezt a kedvezményt igénybe venni? Köszönettel!

Gyes, gyed melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló gyeden van. Jelezte a munkáltatója felé, hogy szeretne visszamenni dolgozni, helyi szinten is, felsőbb szinten is. Elutasították több körben, hogy a gyes lejártáig nem veszik vissza. Megteheti-e a munkáltató, hogy elutasítja a munkavállaló kérelmét? Köszönettel: Orbán Ágnes

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Gyesen lévő anyukát szeretnék alkalmazni egy kávézóban. A kávézó a hét minden napján nyitva van. A kérdésem, hogy szombat, vasárnap és munkaszüneti napokon dolgozhat-e a gyesen lévő alkalmazott? Válaszukat előre is köszönöm.

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Január 1-jétől több ponton módosult az új lakás megszerzéséhez kapcsolódó illetékkedvezmény, és változott az úgynevezett cserét pótló vétel illetékkedvezménye is. Továbbra is számos kérdés merül fel a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) alatti keresőtevékenységre és tb-terhekre vonatkozóan. Az idei tavasz egyik slágertémája, a május 25-én hatályba lépő európai adatvédelmi rendelet által elvárt helyes munkahelyi, marketingcélú, illetve vállalati honlapokhoz kötődő helyes adatkezeléshez nyújtunk fogódzót.

Gyes mellett dolgozó anyuka Kérdés

Gyes mellett 8 órában helyezkedett el az édesanya, egy hónapja terhes lett, jár-e a betegállomány után táppénz, ha veszélyeztetett terhes?

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője heti 10 órás munkaviszonyban végzi a tevékenységét. Pillanatnyilag gyeses van, gyermeke elmúlt 1 éves. Kérdésem, hogy dolgozhat-e egy napot minden további nélkül? Megszakítás ilyen esetben nem szükséges, ugye? Számfejthető-e csak egyetlen nap gyes melletti munkavégzésként? Ha igen, van-e erre valami speciális szabály? Válaszát előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozó gyed és gyes mellett: így kell járulékot fizetni Cikk

Egyéni vállalkozó gyed, illetve gyes mellett szeretné folytatni a vállalkozási tevékenységét. Egyéni vállalkozókénti tevékenysége után milyen járulék- és adófizetési kötelezettsége keletkezik a gyed, illetve gyes mellett? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Egyéni vállalkozó gyes melletti táppénze Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abba, hogy az a főfoglalkozású egyéni vállalkozó, aki gyes mellett folytatja az egyéni vállalkozói tevékenységét, betegsége miatt jogosult-e táppénzre? Köszönöm.

Gyesen lévő anyuka munkavállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a szakértői véleményét kérni. Anyuka jelenleg gyesen van, van főállású munkahelye, ahol állományban van, ahonnan gyesre ment. A gyes mellett egy másik munkáltató foglalkoztatni szeretné heti 15 órában, munkaviszonyban. Meg kell-e szüntetni a meglévő 8 órás munkaviszonyát a korábbi céggel, vagy vállalhat mellette részmunkaidős állást? Kell-e közölni a régi munkahelyen, hogy elvállalt egy részmunkaidős állást? Köszönjük szépen a segítségét!

Kismama foglalkoztatása utáni járulékkedvezmények Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017 januárjától cégünk szeretne alkalmazni egy főiskolát végzett, 32 éves, négygyermekes kismamát, aki a legkisebb gyermekével (2 éves) gyesen van, 4 órás elfoglaltsággal. A családi adókedvezményen kívül milyen járulékkedvezményt vehet igénybe cégünk a kismama foglalkoztatásával kapcsolatban? Előre is köszönöm válaszát.

Közalkalmazott gyes melletti munkaviszonya Kérdés

Főállású ápolónő egy közintézményben jelenleg gyesen van kétéves gyermekével. Gyes mellett szeretne határozott idejű, heti 40 órás állást vállalni egy nem állami fenntartású szociális intézményben. Vállalhat-e munkát úgy, hogy az ápolónői közalkalmazotti állását nem szünteti meg? Be kell-e jelentenie az ápolónőnek az új jogviszonyt az eredeti munkáltatójánál? Az új munkáltató kedvezményének igénybevételéhez milyen papírok kellenek az ápolónőtől? A gyes megszűnik, ha megszünteti a közalkalmazotti állását? Kell-e ebben az esetben a MÁK felé bejelentést tennie?

Gyes után táppénz, illetve csed és gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kislányommal (másfél éves) jelenleg gyesen vagyok, a gyest alanyi jogon kapom, a 365 nap biztosítási időm nem volt meg. 2016. szeptember 1-jétől gyes mellett dolgozom. Most derült ki, hogy újra babát várok. Az első babával veszélyeztetett terhes voltam. Kérdésem, ha az orvos betegállományba vesz, jár nekem a táppénz? A terhesség teljes idejére vagy csak a munkaviszonyban töltött időre? Ha jár, mi lesz a táppénz alapja? (Munkaszerződésem szerinti bérem bruttó 220 ezer forint.) Ha kaphatom a táppénzt, utána igénybe vehetem a csedet, illetve a gyedet, vagy csak a gyest kaphatom? Köszönettel várom válaszát.

Főfoglalkozású egyéni vállalkozó gyes melletti járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a főfoglalkozású egyéni vállalkozó gyesen van, és nem végez munkát tudtommal nem fizet járulékot. Mi van akkor ha a gyesen lévő egyéni vállalkozónak akad folyamatos munkája vállalkozói jogviszonyában havi szinten 3 nap? A kérdés arra vonatkozna, hogyan szükséges fizetni a járulékot? Teljes hónapra mivel közreműködik? Esetleg ha három napot dolgozik, és ez a bizonyítható, arányosíthatjuk a járulékot a három napra? Az egyéni vállalkozónak napi kétórás munkaviszonya van a vállalkozás mellett. Köszönöm a segítségét.

Gyes mellett munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a gyes melletti munkavégzésnek vannak-e korlátai? Konkrétan: be lehet-e osztani reggel 6 óra előtti munkakezdésre és hétvégi munkavégzésre? Várom szíves válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close