44 találat a(z) munkáltatói kölcsön cimkére

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Munkáltatói kölcsön adózása tao szerint Kérdés

Veszélyhelyzet miatti munkáltatói kölcsön adókötelezettsége Cikk

Egy kft. a megrendelések visszaesése miatt csak részmunkaidőben tudja foglalkoztatni dolgozóit. Hogy a kieső bér ne okozzon gondot a családoknak, a veszélyhelyzet miatt egy évre kamatmentes kölcsönt nyújt a munkáltató a dolgozóknak. Milyen adókötelezettsége keletkezik a cégnek, illetve a magánszemélynek, ha nem tudja visszafizetni a kölcsönt? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Munkavállalónak adott kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozók részére úgymond szabad felhasználásra adhatunk-e munkáltatói kölcsönt kamatmentesen. A kamatmentesség miatt a dolgozónak keletkezik-e adófizetési kötelezettsége, amennyiben nem lakáscélból folyósítjuk a kölcsönt? Van-e bármilyen jogszabályi feltétel a kölcsön maximális összegét és a futamidő hosszát tekintve? Amennyiben a dolgozó ehhez hozzájárul, úgy van-e lehetőség arra, hogy a havi törlesztőrészlet a munkabéréből kerüljön levonásra, és amennyiben igen, úgy erre vonatkozóan milyen korlátozásra kell odafigyelnünk? Köszönöm előre is!

Veszélyhelyzet miatt munkáltatói kölcsön nyújtása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a veszélyhelyzet miatt munkáltatói kamatmentes kölcsönt nyújt a dolgozóinak 1 évre. A dolgozókat csak részmunkaidőben tudja foglalkoztatni a megrendelések visszaesése miatt. A kieső bér ne okozzon gondot a családnak, ezért nyújt hitelt a cég. Milyen adóvonzata keletkezik a cégnek, illetve a magánszemélynek, ha nem tudja visszafizetni a kölcsönt? Mert sajnos még ezt előre nem tudni, hogyan alakul a sorsuk. Válaszukat : Köszönöm

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató kölcsönt ad a saját munkavállalójának, a kölcsönt lakásfelújításra és korszerűsítésre adja a munkáltató nulla százalékos kamatozás mellett – munkáltatói banknál vezetett, külön erre a célra létrehozott alszámla közbeiktatásával (szja-mentesség miatt) – kell-e a munkavállalónak megőrizni a felújításról szóló számlákat, valamint a későbbiek folyamán kérheti-e a NAV ezeket a számlákat ellenőrzés céljából? Illetve bármilyen bizonylatmegőrzési kötelezettség terheli-e a munkavállalót vagy a munkáltatót (a kölcsön folyósításával kapcsolatos iratanyag stb. természetesen rendelkezésre áll)? Köszönöm.

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak zártkerti ingatlan vásárlásához szeretnénk kölcsönt adni, a munkavállaló bejelentett állandó lakhelyéül fog szolgálni az ingatlan. Milyen feltételekkel, milyen adózási kötelezettséggel tudjuk folyósítani a kölcsönt? Köszönettel.

Munkáltató kölcsön törlesztése Kérdés

Törleszthető-e a munkáltatói kölcsön úgy, hogy a felek alacsonyabb munkabérben állapodnak meg, és az így a cégnél jelentkező, járulékokkal is növelt megtakarítás csökkenti - pénzmozgás nélkül - a folyósított kölcsönt?

Munkáltatói kölcsön folyósítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lakásfelújításra kamatmentes munkáltatói kölcsön folyósításával kapcsolatos a kérdésem, a jogszabály Államkincstár vagy hitelintézet útján történő folyósítást jelöl meg. Kell ehhez külön banki szerződést kötni, vagy elég, ha a munkavállaló folyószámlájára kerül átutalásra? Válaszát előre is köszönöm.

Munkáltatói kölcsön 2019 Kérdés

Szeretnénk 2 millió HUF kölcsönt nyújtani egy dolgozónk részére. Mi a feltétele annak, hogy kamatmentes kölcsönt nyújtsunk? Továbbá, ha kamatmentes kölcsönt nyújtunk. keletkezik-e cégünknek vagy a munkavállalónak bármilyen adókötelezettsége?

Kamatmentes kölcsön Kérdés

Munkavállalómnak 2 millió forint kamatmentes kölcsönt szeretnék adni, 8 évre. Kinek, mikor és mennyi adófizetési kötelezettsége van?

Munkáltató által 2019-ben nyújtott kölcsön adóvonzata Kérdés

Mit kell fizetnie a munkavállaónak a kapott kölcsön után és mit a munkáltatónak?

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. az egyik munkavállalójának szeretne kölcsönt nyújtani a házfelújításához. Mindenképpen kölcsönről lenne szó, nem cafeteria keretében kapná meg a pénzt. A kérdésem: adható a kölcsön kamatmentesen? Amennyiben nem, akkor milyen kamatot számítson fel a cég: jegybanki alapkamat+5 százalék? A kölcsönszerződésben kiköthető a részletfizetés, illetve hogy a teljes törlesztésig nem mondhat fel a munkavállaló? Köszönöm a válaszát!

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Kamatmentes munkáltatói kölcsön felvétele történt 15 évre. Most jár le az 5. év. Ha az összes fennmaradó összeg visszafizetésre kerül az 5. év végén, akkor milyen adóvonzatra kell számítani? Köszönöm válaszát!

Adómentes lakásvásárlási támogatás – feltételek, teendők pontról pontra Cikk

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását, -építését, -bővítését, -korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria elemként is választható – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Melyek az államtitkár által vázolt adómentes jutattás 2018-as feltételei? Cikkünkből részletesen megtudhatja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close