20 találat a(z) mobil cimkére

Olcsóbb lett a az országok közti telefonhívás az EU-ban Cikk

Május közepétől a lakossági előfizetők számára az Európai Unión belüli, nemzetközi mobil- és vezetékes telefonhívások percdíja maximum 0,19 euró, az SMS-küldés ára pedig legfeljebb 0,06 euró lehet. Azért, hogy az érintett szolgáltatók minél pontosabban és szakszerűbben alkalmazzák a tavaly decemberben megjelent jogszabályt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztató levelet küldött a szolgáltatóknak a főbb szabályokról, amelyek betartását ellenőrzi is fogja - közölte az NMHH szerdán.

Mobiltelefon-készülék és -szolgáltatás áfája Kérdés

A mobiltelefon-szolgáltatáshoz kapcsolódó számlákon az alábbiak különülnek el mobilszámonkénti részletezéssel, melyeket a lentiek szerint számolunk el: 1. A parkolási költséget bruttó értéken, áfa levonása nélkül. 2. Az internetet nettó értéken, áfáját előzetesen levonható áfaként. 3. Az telefonelőfizetés és -használat díja: szabályzatunk alapján a mobiltelefon-szolgáltatás számlája bruttó 20 százalékában határozzuk meg a magáncélú használatot, amely a munkabérekből kerülnek levonásra költségtérítésként (nem továbbszámlázott összeg). A telefonszolgáltatás áfa értékének a 70 százalékát helyezzük levonásba. Helyesen járunk-e el, ha a telefonszolgáltatás áfa-könyvelésénél figyelmen kívül hagyjuk a 20 százalék magánhasználatot, és a teljes telefonszolgáltatás áfáját osztjuk meg 30-70%-ra? A fenti elszámolás alapján azon mobiltelefon-készülék előzetes áfatartalma, amelyen ezt a szolgáltatást igénybe vesszük teljes mértékben, 80 százalékban, 70 százalékban vagy 50 százalékban vonható le? Mi a következménye, ha a kft. nem vonta/vonja le a mobiltelefon készülékek áfáját? Erre vonatkozóan egy új véleményt olvastam: ami az áfatörvényben nincs tiltás alatt, azt vissza kell igényelni. Aminek a megengedés ellenére nem igényeljük vissza az áfáját, az nem a vállalkozás érdekében felmerülő költség, és így a kapcsolódó szolgáltatás díja (telefonszolgáltatás, mobilinternet) sem a vállalkozás érdekében felmerülő költség, így azok áfája sem vonható le, sőt! mindegyik előző költség társaságiadó-alapot növelő tétel is. Egyetértenek ezzel?

Megbízási díj telekommunikációs költségei Kérdés

T Adózóna! Magánszemély megbízási díjának tételes költségelszámolásában hogyan lehet a telekommunikációs költségeket érvényesíteni: vonalas telefon, mobiltelefon, otthoni internet, mobil internet, Skype, VPN? Köszönöm.

Mobiltelefon-javítás áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mobiltelefon-javítási számlájáról vissza lehet-e kérni az áfát? Köszönettel. Pappné

Cipész – pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás cipész egyéni vállalkozó pénztárgépre kötelezett. Telephelyén bejelentett pénztárgép üzemel. Szeretne más településre kijárni cipőket javításra összeszedni, és javítás után kiszállítani. Milyen feltételekkel teheti ezt meg? Szükséges-e hozzá mobil pénztárgép, vagy elég, ha nyugtatömböt visz magával, és utólag beüti a pénztárgépbe a szolgáltatás díját? Tisztelettel: Bodolai Marianna

Óriási üzletkötés a mobilpiacon Cikk

A Vodafone csoport szerdán bejelentette, hogy 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég németországi és közép-európai leányvállalatait.

Mobiltelefon- és internethasználat továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. Vodafone szolgáltatóval van előfizetői szerződésben. Havi szinten számlázza a telefon, a mobilinternet, a mobilparkolás használatát. Szeretném a szíves segítségét kérni, hogy magánhasználat továbbszámlázása esetén a kiszámlázandó végösszeget hogyan kell bontani? Amig 27 százalékos áfakulccsal volt, addig is megbontottam telefon- és mobilinternet-használatra. Az 5 százalékra változott mobilinternet-használat esetén hogyan kell továbbszámlázni? Mi ebben a helyzetben a szabályos? Kérem, ha lehetséges, szeretném mielőbb a választ, az áfabevallási határidő miatt. Válaszát előre is köszönöm szépen. Tisztelettel

Október 24-étől ingyenes a mobilok hálózatfüggetlenítése a hűségidő lejártakor Cikk

Október 24-étől ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük a mobilszolgáltatóknak azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, hűségidővel kedvezményesen adtak el, és a hozzájuk tartozó előfizetői szerződések lejártak – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján megjelent közleményben.

Tárgyi eszközök beszerzése, mobil-előfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. az egyik mobilszolgáltatónál 24 hónapos szerződést köt három új mobiltelefon-előfizetésre, három új mobilkészülék megvásárlására és egy POS terminál havi előfizetéses használatára, ami a 24. hónap végén a kft. tulajdonába kerül. A szerződéskötés pillanatában a sim kártyákat és a telefonkészülékeket darabonként 1 foprintért el lehetett vinni, a POS terminált meg kellett vásárolni. Az előfizetésekhez mobilinternet-használat is társul havi szinten. Szeretném a segítségét kérni az új tárgyi eszközök beszerzésének könyvelésében (simkártyák; kisértékű telefonok). Ebben az esetben mi a helyes elszámolás, milyen összeggel és mikor kerülnek be a telefonok, a simkártyák a tárgyi eszközök állományába, hogyan könyvelendő a POS terminál havi előfizetése, és milyen eszközként kerül a kft. tulajdonába? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Hiba a mobilparkolási szolgáltatásban Cikk

Hálózati hiba miatt nem érhetik el a mobilparkolási szolgáltatást azok, akik a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját ügyfeleként sms-ben vennék azt igénybe - közölte a társaság szerdán délután az MTI-vel.

Feltöltőkártyás mobiltelefonosok, figyelem: megszűnhet az előfizetői szerződés Cikk

Július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletéből, amely szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

Pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 3312 mobil targoncajavítással foglalkozik, helyszínre kivonul több megyében, de a karbantartáshoz szükséges alkatrészt is ő biztosítja. Kell-e pénztárgépet használnia? Tisztelettel: Jeney Béláné

Mezőgazdasági gépjavítás pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, ha a kft. mezőgazdasági gépek javításával foglalkozik, és kimegy a helyszínre (tehát a földekre, mezőkre) javítani, akkor ott hogyan tudja 2017. január 1-jétől a pénztárgépet használni? Vagy esetleg az ilyen szolgáltatás kivételt képez, és mentesül a pénztárgép használata alól? Csak helyszíni javítással foglalkozik, tehát telephelyen, székhelyen nem dolgozik. A cég fő tevékenysége 4520 Gépjárműjavítás,-karbantartás Köszönöm válaszát!

Törölte a céges mobil adatait, elbocsátották, a Kúria is tárgyalta az ügyet Cikk

Közös megegyezéssel megszűnt volna az alkalmazott munkaviszonya, de előzőleg akadt egy kis kalamajka a céges mobil telefon körül. Az ügy a Kúriáig jutott.

Összetört mobiltelefon készülék kárrendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általunk könyvelt kft. újonnan vásárolt mobiltelefon készüléke összetörött. Az új telefonkészüléket úgy vásárolták meg, hogy kötöttek rá biztosítást. A távközlési cég egy új telefont számlázott le úgy, hogy a cégnek 20 ezer forint önrészt kellett fizetni, a maradékot pedig a biztosító rendezte a távközlési cég felé. Kérdésem, hogy a számla teljes áfaösszege levonható, vagy csak a 20 ezer forint önrész összege után lehet? Van erre az áfatörvényben speciális szabály? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas önellenőrzés

Széles Imre

tb-szakértő

Telephely után fizetendő társasági adó

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close