5 találat a(z) mentesített összeg cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás – mentesített kerettösszeg Kérdés

A téma megismeréséhez honlapokon olvastunk az egyeszerűsített foglalkoztatásról, ahol a mentesített kifizetésről beszéltek, amely egy olyan összegű bér, amikor a munkavállalónak még nem kell szja-t fizetnie. Az Efo. tv-ben nem találtuk meg ezt a kifejezést, így nem tudjuk értelmezni abból a szempontból, hogy a mentesített kifizetés esetében (azaz 2020-ban szakképzettséget nem igénylő munkakörben 9633 forint, a szakképzettséget igénylő munkakörben 12 597 forint naponta) már terheli-e a munkáltatót a egyébként fizetendő teljes adó és járulékfizetési kötelezettség?

Alkalmi munkabér Ausztriában dolgozónak Kérdés

Tisztelt Horváthné szabó Benáta! https://adozona.hu/kerdesek/2020_2_19_alkalmi_munkaber_Ausztriaban_dolg_bea Szeretném pontositani, a fenti válasz azon részét, hogy az alkalmi munkabér Magyarországon adóztatható. Ez azt jelenti, hogy a dolgozónak Magyarországon az szja-bevallásában be kell vallania az egyszerűsített foglalkoztatásban kapott bér teljes összegét és meg kell fizetni utána az szja-t, vagy csak a mentesített összegen felüli rész adóköteles? Kiegészítés: a munkavállaló Magyarországi lakos. Köszönettel: Cseh Jánosné

Egyszerűsített munkaszerződés szja számítása Kérdés

Tisztelt szerkesztőség! Havi 1 alkalommal 2 óra időtartamban pszichológiai előadásokat tartok. Minden egyes alkalomról külön egyszerűsített munkaszerződés készül. A szerződésen szerepel, hogy a ledolgozott napok száma 1, és a ledolgozott órák száma 2. A mentesített összeg számításánál az 1 napot kell figyelembe venni vagy a 2 órát? Tudomásom szerint garantált bérminimumnál 10 790 Ft/nap illetve órára 1349 Ft/óra a mentesített összeg 2018-ban. Az előadásokért 20 000 forintot kapok alkalmanként. Ha a napot veszem figyelembe akkor az adóköteles rész 9210 Ft, ha az órát, akkor pedig 17 302 Ft előadásonként. Kérem szakvéleményüket, melyikkel kell majd számolnom adóbevalláskor.

Egyszerűsített foglalkoztatás, mentesített keretösszeg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyszerűsített foglalkoztatásnál mennyi az a mentesített keretösszeg, ami után nem kell külön adót fizetni? (Szakképesített és szakképesítés nélküli munkavállalók esetén.)Köszönöm

Alkalmi munka Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyszerűsített foglalkoztatás keretében, alkalmi munkában foglalkoztatnánk műszerész szakmunkást. Kérdésem az lenne, hogy őt már a garantált bérminimummal kell-e foglalkoztatnunk, illetve mennyi az a bér, ami után ő már nem fizet szja-t, mennyi a mentesített keretösszeg? Ez a jelenlegi 5940 forintnak a 87 százaléka? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close