13 találat a(z) menedzserszűrés cimkére

Menedzserszűrés Kérdés

Orvosi vizsgálat díjának adózása Kérdés

Menedzserszűrés adózása 2021. Kérdés

Menedzserszűrés adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A menedzserszűrés során az orvosi titoktartásból eredően nem ismert cégünk számára személyekre lebontva a szűrés során végzett vizsgálatok díja (szabadon választható volt a vizsgálatok köre a csomagon belül), így nem állapítható meg a személyenkénti juttatás összege. Kérdésünk ebben az esetben egyes meghatározott juttatásként elszámolható-e a szűrés díja? Köszönettel várjuk válaszukat.

Menedzserszűrés adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk menedzserszűrést kíván igénybe venni a felsővezetés részére. A szűrés nem biztosításon belüli vizsgálat. Milyen adó- és járulékvonzata van a munkavállalónak vagy / és a munkáltatónak? Köszönöm a segítségét.

Menedzserszűrés dolgozó által térített összege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk vezetősége úgy döntött, hogy a menedzserszűrést a cég valamennyi dolgozójára kiterjeszti, de oly módon, hogy a dolgozók a csomag értékének felét megtérítik. Ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerült: ha a kórház a cégnek számlázza a teljes költséget, akkor a dolgozó által térített résznél van-e lehetőségünk arra, hogy azt (a dolgozó hozzájáruló nyilatkozata alapján) a béréből levonjuk? Ilyenkor kell-e a dolgozó részére számlát kiállítanunk vagy elegendő egy megállapodást aláíratni erről? Ilyen esetben a kórháztól kapott számla összege után kell adóznunk vagy abból levonható a dolgozók által megtérített összeg? (A számla a személyi jellegű költségek között szerepelne, a dolgozók által megtérített összeg viszont egyéb bevétel.) Válaszát előre is köszönöm!

Menedzserszűrés, jövedelem megállapítása Kérdés

Tisztelt Erdős Gabriella! Egy korábbi, menedzserszűrés kérdésre (http://adozona.hu/kerdesek/2017_8_23_Tisztelt_szakerto_aeu) adott válasszal kapcsolatban kérek segítséget, törvényi hivatkozás megadását. A fenti kérdésre adott válaszban a juttatás felbruttósítása szerepel. Bennem kérdésként merült fel, hogy az Szja törvény szerint: 5. § (1) A jövedelem megállapítása során a bevételt és a költséget forintban kell meghatározni. (2) Utalvány esetében bevétel az az összeg, amely értékben az utalvány termékre, szolgáltatásra cserélhető, illetőleg kötelezettség csökkentésére felhasználható. (3) Elengedett kötelezettség és más által átvállalt tartozás esetében a bevétel a magánszemély megszűnt kötelezettségének, illetve megszűnt tartozásának összege. A magánszemély javára vagy érdekében teljesített kiadás esetében a bevétel a kiadás teljes összege. (4) A (2)-(3) bekezdésben nem említett, nem pénzben megszerzett vagyoni érték esetében a bevétel a vagyoni értéknek a megszerzése időpontjára megállapított szokásos piaci értéke. Egy menedzserszűrés elszámolásánál nem az 5. § (4) bekezdését kell alkalmazni? Nem az adott szolgáltatásról kapott számla összege a bevétel? Előre is köszönöm a segítséget! Üdvözlettel: Fülöp Borbála

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Kérésem a következő: Ct illetve MR vizsgálatot menedzserszűrés keretében a cégnél elszámolhatom? Amennyiben igen, kell -e utánna megfizetni az adókat ( szja, eho)? Válaszát előre is köszönöm.

Huzavona egy munkáltatói juttatás adómentessége körül Cikk

Több mint érdekes libikóka zajlik az adómódosítások körül: egyelőre úgy tűnik, hogy mégsem lesz jövőre adómentes juttatás a munkáltató által finanszírozott egészségügyi szűrés.

menedzserszűrés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél a vezetők menedzserszűrésen vettek részt. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy ez a díj munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül-e, vagy az szja-törvény 70. § (1a) bekezdése szerinti egyes meghatározott juttatásnak? Milyen járulékot kell ez után fizetnie a cégnek, illetve a munkavállalóknak? Helyes-e az az értelmezés, hogy ez a költség nem a vállalkozás érdekében felmerült költség, ezért ezzel adóalapot emel a társaság, ugyanakkor viszont, mivel nem számolja el költségként, járulékot sem fizet a díj után? Köszönettel: Kiss Mónika

Menedzser-szűrés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi iroda tulajdonosa szeretne teljes körű menedzserszűrésen (belgyógyászat, labor, ultrahang, szemészet, stb.) részt venni. Elszámolható-e költségként a szűrés költsége, milyen adóvonzattal jár (szja, eho)? Hová könyveljük? Köszönettel!

Menedzserszűrés adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk felső vezetői részére menedzserszűrést biztosít. Ennek adózási módjáról érdeklődnék. Minek minősül ez az szja-törvény szerint? Melyik paragrafusban találom? Előre is köszönöm válaszát!

Menedzserszűrés: továbbra is adóköteles juttatás Cikk

Egyes brókercégek és kisebb biztosító társaságok is megpróbálják kijátszani az szja-törvény ez év eleji módosítását, magán-egészségbiztosításnak álcázva értékesítenek menedzserszűréseket - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva keddi számában a Világgazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közösségi adóalany számlája áfásan

Bunna Erika

adótanácsadó

Bérmunka

Bunna Erika

adótanácsadó

Kéményellenőrzés költsége

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs