23 találat a(z) matrica cimkére

Regisztrálja online kerékpárját, törzskönyvet kap hozzá! Cikk

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba – közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Idén vásárolt, jövőre használható autópálya-matrica: mikori költség? Cikk

Hogyan kell elszámolni az idén megvett, 2019-es érvényességű autópálya-matricát? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Autópálya-matricák 2019-re... c. cikk Kérdés

Tisztelt Szakértő, Az "Autópálya-matricák 2019-re: idei vásárláskor idei költségelszámoás" c. cikkel kapcsolatban kérdésem lenne, hogy ha az autópálya matrica teljes időszaka 2019. (sőt már 2020) is, akkor ha 2018-ban megveszik, azt nem időbeli elhatárolásként kell-e könyvelni? Eddig legalábbis így tettük, hisz a számviteli tv. szerint a költségeket abban az időszakban kell elszámolni, amikor felmerültek. Márpedig az 2019. A költségelszámolás nem mindegy, főleg azoknál a cégeknél, ahol teljes flottára veszik meg előre az éves autópálya díjat. Mi a helyes eljárás: el kell határolni 2019-re a költséget vagy elszámolható 2018-ra? Válaszát köszönöm

Autópálya-matricák 2019-re: idei vásárláskor idei költségelszámolás Cikk

Céges ügyfelek számára előnyt jelenthet, hogy a 2018-ban történő vásárlás még az idei céges költségeket terheli. Ezáltal csökkenthető az adózás előtti eredmény, így optimalizálva az idei év adóterheit. Fontos azonban tudni, hogy a megvásárolt matricák csak 2019. január 1-jétől lesznek érvényesek. Az úthasználati jogosultság egészen 2020. január 31-éig, azaz 13 hónapon keresztül érvényes.

Diákigazolványok: itt az ideje az érvényesség meghosszabbításának! Cikk

A 14 év feletti tanulók, hallgatók számára a vasúti utazási kedvezmény igénybevételének feltétele az érvényes diákigazolvány. Az előző tanévben/félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-éig használhatók, ezért a vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Négy díjkategóriában drágulnak a heti autópálya-matricák Cikk

Október 1-jétől a D1M (motorkerékpár) kategória kivételével négy másikban drágulnak a heti autópálya-matricák az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete alapján.

Drágul a 10 napos autópálya-matrica Cikk

Október 1-jétől emelkedik a 10 napos autópálya-matrica ára – jelentette be a pénteki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Személygékocsival kapcsolatos szolgáltatások áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását. Egy cég szárazföldi személyszállítással foglalkozik, melyhez 9 személyes kisbuszokat használ (nem ad bérbe, nincs közvetített szolgáltatás). Kérdésem, hogy az üzemeltetés, karbantartás áfájának 50 százalékán kívül milyen más igénybe vett egyéb szolgáltatások áfája levonható még? Gondolok itt GPS felügyeletre (minden rendszám külön tétel a számlán), autómentésre, a gépkocsi céges reklámmatricázására, a karosszéria fóliázására. Sajnos több különböző állásfoglalást olvastam már más fórumokon. Válaszát előre is köszönöm!

Nehezebb lesz a parkolás a hétvégén Cikk

Időlegesen leáll a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, így nem lehet majd mobilfizetéssel parkolást indítani, autópálya-matricát vásárolni és használatarányos útdíjat fizetni sem – írja a Világgazdaság.

Céges autó matricázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a céges szállítójármű teljes egészét befóliáztatjuk, cégünk profilja szerint (céges logó, telefonos, e-mailes, netes elérhetőség, cégnév – szolgáltatásokat nem tartalmaz a felragasztásra kerülő fólia) kell-e reklámadót fizetnünk? Illetve a felmerült költségek reklámköltségnek vagy beruházásnak minősülnek-e? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zsuzsanna

Autopálya-matricás cikkük Kérdés

Kedves Adózóna! Ugye azt tudják, hogy nem a hivatalos matrica vásárlási linket tették be? Ha ez tudatos volt, akkor szerintem illene tájékoztatni a felhasználókat, hogy az egy marketing cikk, mert a Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. honlapját reklámozza. Engem egy kicsit meglep az egész... Kollégák egyből itt akartak venni, de le kellett állítanom őket, mert egyáltalán honnan lehet tudni, hogy ki ez a cég és milyen alapon értékesíti a matricákat? Köszönettel Nagy Péter

Lejárnak a tavalyi éves autópálya-matricák, így vehet újat! Cikk

Január 31-éig, azaz szerda éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves – megyei és országos – autópálya-matricák.

Nagyot kaszált az állam az elektronikus útdíjból Cikk

A teherautók elektronikus útdíjfizetési rendszerének 2013-as bevezetése óta az e-matrica-bevétellel együtt az év végéig ezermilliárd forint folyik be ebből a forrásból a központi költségvetésbe – mondta a Világgazdaságnak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Kiküldetéshez vásárolt autópálya-matrica megtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Utazasi_koltsegterites_amikor_a_tavmunkas_i_R28X04#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_daily&utm_content=201609_old_subscribed A fenti címen található állásfoglalással kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmet a NAV által kiadott, a gépjárművek költségelszámolásáról szóló 08-as információs füzet V. pontjában olvasható mondatra: "Amennyiben a magánszemély a saját gépkocsiját használja hivatali, üzleti célra és a kifizető autópálya-matricát, jegyet úgy juttat a magánszemélynek, hogy azt a nevére szóló számlával vásárolja meg, akkor emiatt nem keletkezik sem a juttatónak, sem a juttatásban részesülőnek adófizetési kötelezettsége még akkor sem, ha saját célra is használja azt a magánszemély." (Hivatkozás: Szja tv. 4. § (2a) bekezdés.) Nem jelentős összegekről van szó, de sok munkavállalónak ez fontos kérdés lehet, ezért várom a véleményét a fentiekkel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm.

Mi a különbség? Kérdés

Mi a különbség az útdíj és az autópálya-matrica között? Helyi adónál csak az útdíj vehető figyelembe. Akkor külön kell könyvelni a főkönyvben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close