15 találat a(z) magán-nyugdíjpénztár cimkére

Nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megkaptam a kormányhivataltól az adategyeztetési eljárásról a végzést, melyben szerepelnek a biztosításban töltött idők és külön táblázatban a kereseti, jövedelmi adatok. Ez utóbbi táblázatnak része a levont és befizetett nyugdíjjárulék is. Viszont az általam fizetett magánnyugdíjpénztári tagdíjat nem szerepeltetik sehol sem. Holott 2010. év végén azért mondtam le az ott felgyűlt nem is kevés összegről, hogy a majdani nyugdíjam megállapításakor ez a megtakarítás is beszámításra kerüljön. Amikor majd a részemre járó nyugdíjat számolják ki (kb. 12 év múlva), akkor csak azokból az adatokból indulnak ki, melyek ebben a táblázatban szerepelnek vagy figyelembe veszik a magánnyugdíjpénztárba annak idején befizetett összegeket is? Most már nem vagyok pénztártag, és mivel az akkori befizetéseim visszakerültek az államhoz, olyan, mintha nem is lettem volna, így a táblázatban akkor lettek volna helyesek az adatok, ha a teljes levonást tartalmazza. A nyugdíj megállapításánál jelentősége lesz ezeknek a számoknak, vagy nem kell aggódnom azért, mert a keresetemből levont járulékok egy részét a táblázat nem mutatja? Válaszát előre is köszönöm!

Új kedvezmények és mentességek az szja-ban Cikk

Az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/4741. számú törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok szerint a 15 százalékos adókulcs bevezetésén túl, további kedvező változások várhatóak az szja törvényben.

Nyugdíjtörvény: így módosítanák Cikk

Módosítanák a nyugdíjtörvényt a szocialista képviselők, erről nyújtottak be közös képviselői indítványt.

Megnyugodhatnak a nyugdíjpénztári tagok Cikk

Mind a négy magánnyugdíjpénztárnál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot áprilisban – derül ki a kasszák honlapján közzétett tájékoztatásokból.

Haladékot kapnak a nyugdíjkasszák Cikk

Csak 2015. szeptember 30-át követően, a megelőző hat hónapra kellene vizsgálni, hogy a magán-nyugdíjpénztáraknál megfelelő arányban fizetnek-e tagdíjat a kasszatagok – indítványozza a költségvetési megalapozó törvényjavaslathoz benyújtott javaslatában a törvényalkotási bizottság.

Nem voltak kíváncsiak a kormánypártiak a nyugdíjkasszák megoldási javaslatára Cikk

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetői szerint a magán-nyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú működőképességének megőrzését.

Nyugdíjpénztárak vegyes tavalyi hozamokkal Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétette az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak hozamait, a múlt évben elért legmagasabb nettó hozamráta 16,39 százalék, míg a legmagasabb 10 éves átlagos hozamráta 10,46 százalék volt, a legalacsonyabb pedig 0,9, illetve 5,42 százalék.

Így porladt el a nyugdíjvagyon Cikk

A novemberi csaknem teljesen nullázódás után decemberben valóban teljesen elfogyott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona, mivel 2013 végére a különféle eszközökben már csupán 0,2 milliárd forint állt az ÁKK legfrissebb adatai szerint - írja a napi.hu.

A magyar nyugdíj-einstandot koppintják a lengyelek Cikk

A lengyel parlament pénteken szűk többséggel elfogadta a nyugdíjrendszer sokat vitatott reformját, amelynek értelmében az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír-portfólióját, és a továbbiakban nem teszi kötelezővé a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket.

Kiválóan teljesítettek a nyugdíjpénztárak Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona 8 százalékkal nőtt éves szinten, az egy főre jutó vagyon pedig az inflációt bőven felülmúlva több mint 10 százalékkal gyarapodott a harmadik negyedévben a szövetség adatai szerint. Az egészségpénztárak vagyona kis mértékben nőtt, a magánnyugdíjpénztárak éves szinten 15 százalékkal növelték az egy főre jutó vagyont.

Kiválóan teljesítő magán-nyugdíjpénztárak Romániában Cikk

Románia második pillérhez tartozó nyugdíjalapjai a kezelt vagyon és a jövedelmezőség tekintetében is megugrottak az idei évben - írja a biztosításiszemle.hu.

Nyugdíjmegtakarítás: jó hír a pénztáraktól Cikk

A leggyengébben teljesítő nyugdíjalapok is csaknem 3,5 százalékos hozamot értek el szeptember végéig, ami évesítve 4,6-4,7 százalékosnak felelne meg. Ez nagyjából a bankbetétek kamatához hasonló eredmény, és bőven felülmúlhatja az inflációt, ami januártól szeptemberig 2,1 százalékos volt – írja a Világgazdaság.

Magán-nyugdíjpénztári változások, korhatár előtti nyugdíjak átalakítása Cikk

A magán-nyugdíjpénztári tagok 10 százalék nyugdíjjárulékot fizetnek az állami nyugdíjalapba, a tagdíjfizetésük mértékét nem határozták meg a jogszabályban. Ezt a pénztárak előírása határozza majd meg.

Türelemre intik a magán-nyugdíjpénztárban maradó tagokat Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja, hogy amíg a magánnyugdíjpénztárakban maradó tagok állami nyugdíjjogosultságára vonatkozó részletszabályok nem tisztázódnak, a pénztártagok – a határidők figyelembevételével – várjanak a döntéssel.

Magán-nyugdíjpénztári változások tagokat érintő gyakorlati következményei Cikk

A törvényi szabályozás egyértelművé tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíj fizetése a tag döntésén alapul. Ezentúl tehát nem a járulékköteles jövedelem meghatározott százaléka a tagdíj. (A 2010 szeptemberét követő jövedelmek esetén a mérték 0 százalék volt.) Milyen változásokat hoz mindez a gyakorlatban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás kivás adózónál

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Fel nem lelt tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs