33 találat a(z) lakásfelújítás cimkére

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

Magánszemély a bérbe adott ingatlanba vett kis értékű, százezer forint alatti bútorokat elszámolhatja költségként, vagy értékcsökkentenie kell? A bevétellel szemben elszámolt költségeknek van-e maximum határa vagy nullára is csökkentheti a magánszemély a bérbeadásból származó bevételét? (Most történik a lakás felújítása.) (Nyilatkozni csak 50 százalékig lehet.) Előre is köszönöm.

Magyar cég Ausztriában végzett lakás-felújitási szolgáltatása Kérdés

Magyar építőipari cég lakás-felújítási munkálatokat végez Ausztriában osztrák közösségi adószámmal rendelkező egyéni vállalkozók, cégek részére. Kérdéseink: 1. Köteles-e a magyar cég osztrák adószámot kérni, vagy telephelyet létesíteni Ausztriában? 2. Jogosult-e a magyar cég az osztrák munkákhoz a magyar közösségi adószámával fordított adózású anyagbeszerzési számlákat kérni? 3. Ha nem jogosult, mert a vásárolt anyag nem hagyja el az országot, akkor ennek a szabálytalan anyagbeszerzésének milyen következményei lehetnek a magyar, illetve az osztrák adóhatóság részéről? 4. Hogyan helyesbíttetheti utólag ezeket a fordított adózású, így az összesítő nyilatkozatban is szerepeltetett számlákat? 5. Ha nem kaphat csak áfás számlát, mi az áfa visszaigénylésének menete? Mi a válasz a fenti kérdésekre, ha a jövőben adószámmal nem rendelkező magánszemélyek részére is szándékozik dolgozni? Kell adószám? Telephely? Milyen áfát számítson fel? Hogyan igényelje vissza a vásárláskor megfizetett osztrák áfát? Köszönettel: Dr. Géressy Ilona

Áru átminősítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell árut saját termelésű készletté minősíteni, hogyan kell azt a könyvelésben átvezetni? Egy ingatlan értékesítésével is foglalkozó kft. 2011-ben eladásra vásárolt egy lakást. Ekkor áruként vettem nyilvántartásba. A lakást 2013 decemberében elkezdték felújítani (a felújítást 2013. dec. 31-éig nem fejezték be) azzal a céllal, hogy 2014-ben folytatják a felújítást, és utána értékesítik az ingatlant. A kérdésem az, hogyan kell nyilvántartásba venni 2013. dec. 31-én a félig felújított lakást, ami eddig áruként volt nyilvántartva, és azt hogyan könyveljem le? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése kivás cég esetében

Széles Imre

tb-szakértő

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs