6 találat a(z) korrepetálás cimkére

Adószámos magánszemély adózása Kérdés

Adóvá válik a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj Cikk

Júliustól változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása. A díj – amelynek összege nem változik – adónak minősül majd, , és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik az egyenleget – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

Magántanár 2020.09.01-től Kérdés

Korrepetálás háztartási alkalmazottként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cikkében a korrepetálásra alkalmazható jogviszonyokat részletezi. http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Amikor_a_maganszemely_kifizetonek_minosul_I19IOM A 2010. évi XC. törvény 1. § (2) bekezdés 1. pontja szerint a gyermekek "házi tanítása" is háztartási munkának minősül. Kérdésem, hogy az említett korrepetálásra – Ön szerint – alkalmazható-e ez a fajta jogviszony?

Online tevékenység áfavonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó Magyarországon online oktatást, korrepetálást végez egy amerikai és egy német online oktató cégnek. Egyéni vállalkozásában az áfát az általános szabályok szerint állapítja meg. Kérdésünk, hogy az amerikai és a német vállalkozás felé kiállított számlában fel kell-e számítani áfát, ha igen, akkor mely ország áfakulcsát kell alkalmazni. Ha nem, akkor mit kell ráírnia számlára? Előre is köszönöm.

Online tevékenységből külföldről származó jövedelem adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély ügyfelem magyar állampolgár, Magyarországon rendelkezik 8 órás biztosítási jogviszonnyal. Szabadidejében egy külföldi – amerikai – honlapon elvégzett egy továbbképzést. A honlap online továbbképzésekkel foglalkozik. A cég a továbbképzés elvégzése után megkereste ügyfelemet, azzal a lehetőséggel, hogy online dolgozatok javításával, illetve online korrepetálással jövedelemre tehet szert. Ügyfelem azóta szabadidejében végzi ezt a tevékenységet. A jövedelmet havonta PayPal-on keresztül amerikai dollárban kapja, attól függően, hogy mennyi dolgozatot javított, illetve mennyi online korrepetálást csinált abban a hónapban. Az amerikai céggel szerződés nincs, csak egy regisztrációs adatlap. Annyi biztos, hogy az amerikai vállalat semmilyen adót nem von a jövedelemből. Kérdéseink: 1.) Magyarországon milyen jogcímen kell bevallani ezt a jövedelmet (szja bevallás melyik sora), mennyi személyi jövedelemadót és egyéb járulékot kell megfizetni utána? Amennyiben be kell vallani és adót kell utána fizetni, alkalmazható-e költséghányad? 2.) Ügyfelem a jövőben szeretné katás egyéni vállalkozóként folytatni ezt a tevékenységét a főállása mellett. Kérdés, hogy ezt megteheti-e, illetve hogy áfát fel kell-e számítani erre a tevékenységre az amerikai cég felé? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs