54 találat a(z) korkedvezményes nyugdíj cimkére

Nyugdíjügyben kérik Orbán segítségét Cikk

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a 2014. december 31-én megszűnő korkedvezményes nyugdíj meghosszabbítása érdekében - közölte az érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Minden, amit a korkedvezményes nyugdíjról tudni kell Cikk

Évek óta tologatják az egymást követő kormányok a korkedvezményes nyugdíjra vonatkozó új szabályok megalkotását. A jelenleg hatályos rendelkezések szerint 2014. december 31-ig lehet korkedvezményt szerezni. Ugyan évről évre felmerül ennek a lehetőségnek a megszüntetése, egyelőre nem ismertek a konkrét kormányzati elképzelések. Összefoglaljuk, ki, és mennyi korkedvezményt szerezhet a még életben lévő szabályok szerint.

Korkedvezményes nyugdíj: magyar panaszosok az Európai Parlamentben Cikk

Nyitva hagyták az EP petíciós bizottságában a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésével kapcsolatban beadott magyar panasz ügyét.

Ők szerezhetnek korhatár előtti nyugdíjszerű ellátást Cikk

Már két éve, hogy nem állapíthatók meg a korábbi klasszikus korhatár előtti ellátások (például korkedvezményes, korengedményes vagy előrehozott öregségi nyugdíj). Átmeneti szabályok alapján azonban más címszó alatt meghatározott feltételek teljesítése esetén kapható korhatári előtt nyugdíjszerű ellátás.

Korkedvezményes nyugdíj – új szabály január 1-jétől Cikk

Január 1-jétől a korábban bányász munkakörben dolgozók meghatározott feltételek mellett a korábbinál előnyösebb előírások mellett jogosultak korkedvezményes nyugdíjra. Ki jogosult még korkedvezményes ellátásra? Összefoglaltuk.

Visszaállítanák a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat Cikk

A korengedményes nyugdíj visszaállítását és a korkedvezményes nyugdíj - szakmai felülvizsgálatot követő - megtartását szorgalmazza a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) - mondta el a szervezet elnöke, miután az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának néhány szocialista tagjával egyeztetett kedden, Székesfehérváron.

Veszélyben a korkedvezményes nyugdíj Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerint a korkedvezményre jogosító munkaköröket érintő átvilágítás során több területen is elvehetik a korkedvezményes nyugdíjat; ez ugyanakkor "életveszélyes" lenne a szakszervezet álláspontja szerint.

Öregségi nyugdíj: kinek mikor jár? Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében saját jogú nyugellátásnak az öregségi teljes nyugdíj, az öregségi résznyugdíj, illetve a nők kedvezményes öregségi nyugdíja minősül.

Tabajdi Redinghez fordult a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasok ügyében Cikk

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője csütörtökön közölte, hogy levélben Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi és szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnökéhez fordult a magyarországi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok ügyében.

Borsik: a kormány késlekedésével bizonytalanságban tartja a munkavállalókat Cikk

A kormány nem tartja be saját vállalását, amely szerint ez év június 30-ig kidolgozza a korkedvezményes nyugdíjak új rendszerét - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerdán Győrben, sajtótájékoztatón.

Akik 2012-ben is szerezhetnek korhatár előtti ellátást Szakértői Kommentár

A szervzett jogok védelméről és a korkedvezmény további lehetőségeiről is rendelkezett a jogalkaotó a nemrég kihirdetett törvényben.

Korkedvezményes nyugdíj kiváltása: június végéig dolgozzák ki a rendszert Cikk

A kormány döntése szerint foglalkoztatási, munkabiztonsági és munka-egészségügyi szempontok alapján 2012. június végéig kell kidolgozni a szervezet fokozott igénybevételével járó munkavégzés esetén 2013. január 1-jétől alkalmazható intézkedések és ellátások rendszerét, amely kiváltja a korkedvezményes nyugdíjat.

Munka korkedvezményes nyugdíj mellett: mikortól él a jövedelemkorlátozás? Cikk

Mennyit kereshetek, ha korkedvezménnyel mentem nyugdíjba? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

"A bizalmat visszamenőleges hatállyal megvonom!" Cikk

Rendőrök, tűzoltók, börtönőrök tüntetnek Budapesten, a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen; a demonstráció résztvevői, akik csütörtök délutánra megtöltötték az utca nagy részét, jelképesen meg akarják vonni a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly leadott szavazatokat.

Kedvezményes nyugdíj: Schmitt aláírta az alkotmánymódosítást Cikk

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken aláírta azt az Országgyűlés által hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást, amely csökkenthetővé, illetve szociális ellátássá alakíthatóvá, valamint megszüntethetővé teszi az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink