8 találat a(z) korengedmény cimkére

Jogosultság korhatár előtti ellátásra 2023-ban Cikk

Bár 2012 óta a nyugdíjkorhatár betöltése előtt korhatár előtti öregségi nyugdíj megállapítására (a nők kedvezményes öregségi nyugdíjazása kivételével) nincs lehetőség, a 2011. évi CLXVII. törvény lehetőséget nyújt úgynevezett korhatár előtti ellátás megállapítására.

Nyugdíj újraszámítása, egészségügyi ellátás korengedményesként Cikk

Kettős állampolgár visszaköltözött Magyarországra, állandó lakcímmel. Külföldön szerzett jövedelme után kap korengedményes nyugdíjat. A nyugdíjkorhatárig dolgozott, hogyan kérheti nyugdíja újraszámítását? Miként jogosult alap és teljes egészségügyi ellátásra? Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Szolgálati idő "elő" megváltása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 1955-ben született, jelenleg is aktív főállású munkavállaló 2019-ben töltené be a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt. Felmerült a kérdés, hogy a jelenlegi szabályozás lehetőséget ad-e arra, hogy az előtte álló éveket előre megváltsa a munkáltató? Ha igen, milyen feltételek mellett? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíj Kérdés

T. Szakértő! 1949-ben született dolgozónk 2007. dec. 31-ével előrehozott öregségi nyugdíjas lett. Ekkor megállapodás alapján kifizette a még hátralévő nyugdíjjárulékot. Változik-e a számára megállapított nyugdíj összege, ha idén betöltötte a 65. életévét? Köszönettel!

Korengedményes nyugdíj: egy feltétellel az is elmehet, aki nem jogosult rá idén Cikk

Nem lenne jogosult korengedményes nyugdíjra még 2011-ben, de ha egy feltételnek megfelel, akkor mégis elmehet nyugdíjba? Mi ez a feltétel? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Helyesbítés: Társadalombiztosítás 2010 különszám Cikk

A 2010-re szóló társadalombiztosítási különszámunk 54. oldalán a munkavállaló és munkáltatója közötti korengedményes nyugdíjazási megállapodásra vonatkozó megfogalmazás pontatlan.

Előrehozott nyugdíj, jogosultság végkielégítés mellett és az szja-fizetés Cikk

Nyugdíj után kell-e szja-t fizetni és ha igen, akkor mennyit? Jár-e a korengedményes nyugdíj jubileumi jutalomés/vagy végkielégítés mellett? Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Nyugdíj: korengedmény és korhatáremelés itthon és az EU-ban Cikk

Az öregségi nyugdíjrendszerek elsődleges feltétele a nyugdíjkorhatár, ami azt az időpontot jelenti, amikor a legkorábban nyugdíjba lehet menni. Magyarországon a nyugdíjbavonulás feltételeit a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer határozza meg, a korhatár 62 év, az EU-ban további 3 év szolgálati idő letöltésére van szükség nyugdíjba vonulásig. Milyen különbségek és hasonlóságok vannak még a magyarországi és EU-s nyugdíjrendszer között? Összefoglaló.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31