15 találat a(z) klíma cimkére

Ingatlanértékesítés, szja Kérdés

Bt. eszközvásárlása Kérdés

Villanyszerelő kft. Kérdés

Lakbér Kérdés

Ingatlan, szja, költség Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Ingatlan értékesítése magánszemély (5 hónapja vásárolták az ingatlant) után költségként figyelembe lehet venni a klímabeszerelés költségét, aminek értéke az ár 5 százalékát nem éri el? A pénzből vásárolt lakóingatlant nem lehet beszámítani költségként? Köszönettel

Klíma nélkül maradhat a 3-as metró Cikk

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid sajnálattal fogadta, hogy a Fővárosi Közgyűlés elutasította a 3-as metró kocsijainak utólagos klimatizálására Ughy Attila (Fidesz-KDNP) által benyújtott javaslatot – tájékoztatta a szervezet az MTI-t közleményben szerdán.

Klíma elszámolása egyéni vállalkozó esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó a székhelyén, ami egyben a lakóhelye is, klímaberendezést szereltetett be. Ebben az esetben van-e lehetőség elszámolni költségként a beruházást, illetve levonásba helyezni az áfát, akár százalékos arányban is (a lakóházból a dolgozószoba arányában például)? Vagy ez a NAV szemében személyes használatnak minősül és semmiképpen nem lehet? Köszönettel: Éva

Kedvező hatásai is lehetnek az éghajlatváltozásnak Cikk

Az éghajlatváltozás megfelelő kezelése, a klímasemleges gazdaságra történő átállás segít megőrizni az Európai Unió (EU) versenyképességét és fenntartani a gazdasági növekedést, amely új foglalkoztatási mutatókkal és egyre jobb szociális helyzettel párosul – közölte az Európai Bizottság a csütörtökön.

Klímaberendezés áfája Kérdés

Tisztelt Adózóna, Termelő cég vagyunk. Van termelőcsarnokunk és külön irodaházunk. A kérdésünk, hogy a termelő cég adminisztrációs munkáját végző irodaházba felszerelt klíma berendezés áfája visszaigényelhető-e?

Traktor Kérdés

Egyéni vállalkozó évekkel korábban vásárolt traktorba klímát akar szereltetni. Ennek áfája visszaigényelhető-e, ára elszámolható költségnek tekinthető-e? Köszönettel: K

Műszaki berendezések vagy sem? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság fő tevékenysége egyéb szálláshely-szolgáltatás. Apartmanokat vesz bérbe, és rövid távra kiadja azokat. Ezek az apartmanok teljes mértékben, háztartási gépekkel is felszereltek. Kérdés, hogy az apartmanokba vásárolt tévé, klímaberendezés besorolható-e a műszaki eszközök közé, és azzal (az egyéb feltételek megléte esetén) az adóalap csökkenthető-e a taotörvény 7. § zs) pont alapján (kkv-kedvezmény)? Mivel a szállásokat például televízió, illetve klíma nélkül manapság nemigen lehet kiadni. Válaszukat előre is köszönjük.

Európai slusszkulcs a jövő elektromos autóihoz Cikk

A 2030-ban újonnan forgalomba kerülő autóknak és könnyű-gépjárműveknek 30 százalékkal kevesebb széndioxidot kell kibocsátaniuk a 2021-es szinthez képest a Bizottság által bemutatott tiszta mobilitási csomag értelmében. A javaslat célja annak biztosítása, hogy a közlekedés is arányosan kivegye részét a 2030-ig rögzített éghajlatváltozási célok eléréséből.

Visszajár a jegyár egy része, ha nem működik a légkondi Cikk

A Győr-Sopron Ebenfurti Vasútnál (GYSEV) visszaigényelhető az InterCity (IC) pót- és helyjegy ára, ha üzemzavar miatt nem működik a légkondicionáló.

Kánikulai adómentességek itt – szabályok és határok Cikk

Tombol a hőség, csorog a veríték. Ki sem találná, mi mindennel lehet ezt adómentesen enyhíteni. Csak az ésszerűsség határait kell betartani, no meg a szabályokat.

Ki felel a hőgutáért? Ezt kell tennie a munkaadónak Cikk

A nyári kánikulában a munkáltatóknak is szigorúbban kell ügyelniük a munkavédelmi követelmények betartására mind zárt térben, mind a szabadban történő munkavégzés során a munkavállalók védelme, és a munkavédelmi bírság elkerülése érdekében is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs