165 találat a(z) kivás cég cimkére

Szochokedvezmény kivában Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019.01.01-től kivás kft. 9-es FEOR mellett szakképzettséget nem igénylő munkára kedvezményt vettünk igénybe egy febr. 01-én belépő dolgozónál 02-03.hóban. Ezt követően küldött a cégnek a NAV igazolást, hogy 02.01-től munkaerőpiacra belépő dolgozó. Válthatunk-e április hónaptól a cégnek kedvezőbb munkaerőpiacra lépő kedvezményre, úgy, hogy a 02-03.hónapot nem akarjuk önellenőrizni. Megfelelően járunk-e el? Köszönettel.

Kivás cégnél védjegy-használati díj számfejtése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély a Magyar Szabadalmi Hivatalban bejelentett védjegy jogtulajdonosa. A védjegy használatát havi díj ellenében kivás cég részére átengedi. A védjegyhasználati díj havonta számfejtésre kerül. Kérdésem, hogy milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik a magánszemélynek, illetve a kivaalany cégnek? köszönöm szépen

Megbízott katás vállalkozó munkaideje Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kivás kft. szeretne egy katás egyéni vállalkozót megbízni üzletmenethez kapcsolódó szolgáltatás végzésével. A szolgáltatás végzése a kft. üzlethelyiségében, a kft. gépeinek segítségével történne. A katás vállalkozónak nincs máshol bejelentett munkahelye, és más vállalkozással sem lenne megbízási jogviszonya, csak a kivás kft.-vel. Kérdés: a kivás kft. köthet-e, illetve, ha igen, akkor heti/havi hány órában köthet vele szerződést a tevékenység végzésére, hogy az ne minősüljön bújtatott munkaviszonynak? Előre is köszönjük a választ.

Iparűzési adó kivás cégnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésként merült fel, hogy ha a kiva hatálya alá tartozó társas vállalkozás az adóalap egyszerűsített megállapítási módját választotta (a kivaalap 20 százalákkal növelt összege után állapítja meg az iparűzési adót), akkor csökkenthető-e az iparűzési adó a megfizetett útdíj 7,5 százalékával?

Kivás cég beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell értelmezni egy kivás cég eredménykimutatásában az adózás előtti eredményt, a fizetendő adót és az adózott eredményt? Válaszát előre is köszönöm.

Járulékkedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Múlt évben alkalmaztunk GINOP támogatással 26 éves pályakezdő mérnököt. Regisztrált álláskeresőként vettük fel, bejelentett munkaviszonya még nem volt. Kivás cégünk a munkabére után érvényesíthet-e adókedvezményt 2018-ra, illetve 2019-ben? Köszönettel: Székely István

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozóm (teljes munkaidős munkaviszonyban) kivás kft.-nek egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője. Katás egyéni vállalkozást is indított. Hogyan jelentkezik a járulékfizetési kötelezettsége? Nyugdíj szempontot is figyelembe véve, hogy célszerűbb eljárnia. Válaszát köszönöm! Székely István

Kivás vállalkozás cégtelefon utáni adói Kérdés

Tisztelt Szakértők! Nem tudtuk eldönteni, hogy kivás vállalkozás cégtelefon-magánhasználat miatti adókötelezettsége alapján csak az szja vagy szocho is terheli az adózót 2019-től. Itt a telefonköltség 20%-a alapján fizetendő adókra gondolok. Előre is köszönöm szíves válaszukat. Sándor Józsefné

Cégtelefon magáncélú használata kivaalanynál Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Kivaalany társaság a cégtelefon magáncélú használata után a közterheket 2019. évtől – ha jól értelmezem – az alábbiak szerint teljesíti: 1. Szja esetén az adóköteles alap (vagyis 20%) * 1,18*15% szja, ezt a 1908 A 01-01 1. sorában havonta bevallja és befizeti. 2. Szocho esetében, mivel a kivás mentesül a szocho fizetése alól, ezt a 19Kiva bevallás 1. sorában tünteti fel, de csak az adóköteles alapot, nem kell alkalmazni az 1,18-as szorzót, és megfizeti rá a 13% kivát. Viszont ezt csak negyedévente fizeti és vallja be. Kérem, erősítsenek meg, hogy jó a gondolatmenetem. Köszönettel.

Többes jogviszony – kft.-ügyvezető és egyéni vállalkozó egy személyben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelek egy kivás kft.-t, amelyben az egyik tulajdonos (aki munkaviszonyban látja el a személyes közreműködéshez kötött feladatokat és az ügyvezetést is) gyeten lévő anyuka, aki katás egyéni vállalkozást szeretne indítani. Ilyen esetben ő hol lesz főfoglalkozású? Mennyi járulékot kell fizetnie maga után? A kft..-ben a munkaviszonyból származó jövedelem után (amely alacsonyabb, mint a garantált bérminimum) vagy a garantált bérminimum után fizeti a járulékokat? Köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Slága Andrea Zsuzsanna

Saját jogú nyugdíjas kivás cégnél III. Kérdés

A válasza akkor azt jelenti-e, hogy ha kivás cégnél a kiegészítő tevékenységet folytató tag jövedelme, vagy a szintén kivás cégnél alkalmazott nyugdíjas összevont jövedelme éves szinten eléri a minimálbér 24-szeresét, akkor a neki kifizetett osztalékot nem terheli a 19,5 százalékos szociális hozzájárulási adó?Köszönöm.

Kivás cég, kiva előtti időszak tárgyi eszközei és készletérték Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom, hogyan kell kezelni egy kivás cégnél a kiva előtti időszak tárgyi eszközeit, az értékcsökkenést, hogyan kell elszámolni, illetve a kiva előtti záró készletérték befolyásolja-e a tárgyévi kiva összegét? Hogyan kell ezeket a kivás időszak alatt lekönyvelni, elszámolni? Elnézést kérek előre is, kicsit káosz van bennem a kivával kapcsolatosan. Köszönöm szépen a segítséget! Krcsik Eszter

Kiva bevételi értékhatár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérni a véleményét a következő témában: A kiva adózás hatálya alá tartozó cég 500 millió forintos bevételi értékhatára számításánál kapcsolt vállalkozások esetén összeadódnak a bevételek. A kérdésem az lenne, hogy ezeket a bevételeket kapcsolt vállalkozások esetén lehet-e, kell-e konszolidálni, kiszűrve az egymás közti forgalmat, vagy egyszerűen számszakilag adódnak össze? Válaszát előre is köszönöm!

Kivás cég elhatárolt vesztesége Kérdés

Kivás elszámolásra bejelentkezett cég elhatárolt veszteségek elszámolása, bevallása pénzforgalmi szemléletben során a saját tőkét a bevallás után hogyan módosítja?

Kiva – zárás Kérdés

Kivás cég főkönyvi zárásához segítséget szeretnék kérni, illetve az ebből készülő eredménykimutatáshoz, mérleghez és a társasági adóhoz. A cég alanyi mentes.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink