6 találat a(z) kitüntetés cimkére

Kitüntetéssel, díjjal járó juttatás Kérdés

Katás egyéni vállalkozó kitüntetéssel járó díjazást kapott az önkormányzattól. A kifizetés jogcíme: foglalkoztatáshoz nem kapcsolódó kifizetés. A személyi jövedelemadót a kifizető levonta. Kérdésem a következő: a katában ez bevétel, vagy év végén magánszemély személyi jövedelemként kell bevallani?

1908 bevallás Kérdés

Köztestület által, nem alkalmazásában álló, külsős személy részére adott kitüntetés, illetve ajándékutalvány összegét miként kell szerepeltetni? 1908M-04 oldal melyik sor? 1908M-08 oldal alkalmazás minősége, jogviszony tipusa, munkakör, FEOR?

Magyar pénzügyőröket tüntetett ki a szlovák adó- és vámhivatal elnöke Cikk

Arany érdemérmet adott át Molnár Tamásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vámszakmai ügyekért felelős helyettes államtitkárának a szlovák adó- és vámhivatal elnöke, elismerve a magyar pénzügyőrök nemzetközi szinten is példaértékű munkáját – tájékoztatta az NGM az MTI-t.

Külföldi személynek adott kitüntetés adózása Kérdés

Önkormányzatunk egy román állampolgárnak szeretne pénzjuttatás formájában kitüntetést adni. A kitüntetett Romániában biztosított, ott él, ott dolgozik. A magyar kitüntetettek esetében egyéb jövedelemként szoktuk számfejteni a kitüntetést, így szja-t vonunk és ehót fizetünk. A kérdés az, hogy román kitüntetett esetén szükséges-e Magyarországon adóelőleget levonni és ehót fizetni?

NAV-osok kaptak elismerést Cikk

Elismeréseket adott át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos állományú tagjainak és kormánytisztviselőinek Tállai András, a NAV vezetője az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából – közölte az adóhatóság csütörtökön.

NAV-osok a kitüntetettek között Cikk

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából kedden Budapesten. A NAV több dolgozója is kitüntetésben részesült.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület törlése, zárómérlege

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bt.-kültag halála

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata 2021

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close