20 találat a(z) kiskereskedelmi adó cimkére

Kapcsolt vállakozások összeszámítási kérdései Kérdés

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Kiskereskedelmi adó alapjának megállapítása Kérdés

Ide kell befizetni a kiskereskedelmi adót Cikk

A NAV frissített adóztatási számlaszámok adónemek jegyzékében közzétette a kiskereskedelmi adó bevételi számlájának számát.

Kiskereskedelmi adó a veszélyhelyzeten túl: gyakorlati tudnivalók Cikk

A kiskereskedelmi adó és adóelőleg bevallásával és megfizetésével összefüggésben támaszkodni kell a terhet előíró kormányrendeletre és az azt felváltó törvényre is.

Kiskereskedelmi adó a veszélyhelyzeten túl: amit az eljárási szabályokról tudni kell Cikk

A veszélyhelyzettől függetlenül meg kell fizetniük a kiskereskedelmi adót az arra kötelezett vállalkozásoknak, miután a parlament elfogadta az erre vonatkozó törvényt. Cikkünkben az eljárási szabályokat ismertetjük, s külön írásban részletezzük majd a gyakorlati tudnivalókat, amelyeket az új adónem alkalmazásával kapcsolatban figyelembe kell venni.

Kihirdették a kiskereskedelmi adóról szóló törvényt Cikk

A június 9-én megjelent, 137. számú Magyar Közlönyben – több más, adótörvényeket módosító jogszabály mellett – kihirdették a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvényt.

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Kiskereskedelmiadó-előleg bevallása Kérdés

Kiskereskedelmi különadó 2020. Kérdés

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Kiskereskedelmi adó értelmezése Kérdés

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk ügyfélkörébe tartozik egy kis- és nagykereskedelmi tevékenységet egyaránt folytató cég. A kereskedelmi tevékenységet folytató társaság nem különíti el a kiskereskedelmi, valamint a nagykereskedelmi tevékenységéből származó bevételeit. A tevékenységi körei között szerepel olyan, a jogszabály által nevesített ágazatba sorolt tevékenység, melyre véleményünk szerint vonatkozik a „kiskereskedelmi adó”-ról szóló kormányrendelet. Szeretném állásfoglalásukat kérni az alábbi kérdésben: • Az önök álláspontja alapján hogyan határozható meg egy olyan társaságnál a kiskereskedelmi tevékenység, amely társaság nem elkülönített telephelyen folytatja a kiskereskedelmi tevékenységét és vegyesen szolgál ki vállalkozásokat és magánszemélyeket is? • Elegendő-e a magánszemélyek részére történő értékesítést figyelembe venni? (olyan természetes személy, aki nem adott meg adószámot) • Társaság részére történő értékesítés esetén nyilatkozat hiányában ki tekinthető végső felhasználónak? [Vagy a 109/2020. (IV. 14.) Korm. rendelet esetében kizárólag a magánszemélyek részére történő értékesítés számít kiskereskedelmi tevékenységnek?] Üdvözlettel: Papp Zoltán, kamarai tag könyvvizsgáló

Kiskereskedelmi adó: a gyógyszertárak mentesítését kéri a szakszövetség Cikk

A kiskereskedelmi különadóról szóló törvényjavaslat felülvizsgálatát és a gyógyszertáraknak a különadó folyamatos megfizetése alóli mentesítését kéri a Pénzügyminisztériumtól (PM) a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) – tudatta a szövetség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Duális hallgató díjazása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Nyugdíjas egyéni vállalkozó – egyszeri juttatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close