9 találat a(z) kisértékű tárgyi eszköz cimkére

Átalányadós vállalkozó: megszűnés és tárgyi eszköz Kérdés

Értékcsökkenés változtatása Kérdés

Kisértékű tárgyi eszköz beszerzése figyelembe vehető-e a kkv beruházási kedvezményének érvényesítésekor? Kérdés

Bérelt ingatlanon végzett beruházás Kérdés

Kozmetikusi tevékenységgel foglalkozó kft. egy szalont bérel. 1.) A szalont teljesen felújítja, és nem igazán tudom, hogy lehet eldönteni a leghelyesebben, mi az, amit bérelt ingatlanon végzett beruházásként 6 százalék értékcsökkenéssel számoljak el, és mi az, ami fenntartási költségként elszámolható 51-es főkönyvi számon. Ezen beszerzések például – parkettabeszerzés, – aljzatkiegyenlítő – csaptelep, – festék 2.) Illetve, sok apró dolgot is vesz, ezekkel kapcsolatban az a kérdésem, hogy azokat minden esetben kisértékű tárgyi eszközök között kell nyilvántartani, vagy elfogadható, ha költségként (51) könyvelem? Ezek például álló lámpa 20 ezer forintért, pad 15 ezer forintért, komód 30 ezer forintért. Segítségét köszönöm.

Kisértékű tárgyi eszköz elszámolása egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó által beszerzett kisértékű (100 ezer forint alatti) tárgyi eszköz elszámolható-e/könyvelhető-e azonnal költségként, vagy nála is a beszerzést beruházásként kell előbb elszámolni, majd a kisértékű tárgyi eszköz használatbavételekor szabad csak terv szerinti értékcsökkenést figyelembe venni? Köszönettel: Rozika könyvelő

Kisértékű tárgyi eszköz elszámolása Kérdés

Elszámolható-e anyagköltségként a kis értékű tárgyi eszköz, például asztali lámpa, asztali számológép, telefonkészülék, beszerzése?

Ajándék vagy kisértékű termék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni: Adott egy jutalékos rendszerben dolgozó vállalkozó, akinek a jutalékát a rendszerben alatta lévő vállalkozók teljesítménye is meghatározza. A jobb eredmény elérése érdekében ösztönzésként szokott kampányonként ajándékot, utalványt adni azoknak, akik a kiírt rendelési teljesítményt elérik, vagy esetleg megjelennek egy konferencián. Kérdéseim a következők lennének: – Áfaügyileg érvényesíthető-e adólevonási jog a fenti termékek beszerzése után? Kell-e valamilyen nyilvántartással alátámasztani, elkülöníteni a fenti beszerzéseket? Megfelelnek-e ezek a beszerzések a kisértékű termék fogalmának, és akkor alapítható-e adólevonási jog? – Az szja-törvény szerint keletkezik-e adófizetési kötelezettsége a fenti termékek után? (A vállalkozó egyébként katás és áfás vállalkozó, költségként nem jelennek meg a beszerzések.)

Kisértékű eszközök Kérdés

Hogyan kell/lehet könyvelni és nyilvántartani a kisértékű eszközöket, illetve az értékcsökkenést elszámolni?

Személygépkocsi téli gumi + szerelés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Szeretném a véleményét kérni, hogyan kell 2014-ben könyvelni, ha a céges személygépkocsihoz 4 db téli gumit vásárolnak egy szervizben és külön soron szerepel a szerelési, centírozási díj ugyanazon a számlán. Mi a helyes számviteli elszámolás, anyag vagy kisértékű tárgyi eszköz? Köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1