163 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk a tulajdonában lévő N1G járműkategóriába tartozó gépkocsijával kiállításra szállította tenyészállatát. A kiállításszervező megtérítené a szállítási költségét. Ebben az esetben írható kiküldetési rendelvény, vagy milyen feltételekkel, költségigazolással tudjuk megtéríttetni a szállítási költséget? (Együttes tömeg: 3270 kilogramm, saját tömeg: 2241 G: terepjáró tehergépkocsi 3,5 tonna össztömegig, ülések száma vezetővel: 5 hengerűrtartalma: 3198 cm3.) Köszönöm válaszát.

Kiküldetési rendelvény 9-15 Ft Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Szja tv. 3. sz. mell. II. 6. alapján a kiküldetési rendelvényre 15 Ft/km általános személygépkocsi-normaköltség alapulvételével kifizetett összeg igazolás nélkül elszámolható. Kérdésem, hogy kötelező-e a 15 Ft/km-t megadni, vagy választhat a kifizető, hogy csak 9Ft/km-t fizet ki? Hol van az leírva, melyik rendeletben, hogy kötelező megadni a kiküldetési rendelvénynél a 15 Ft-ot? Köszönöm!

Autópálya-matrica Kérdés

A cégnek – amelynek könyvelek – nincs gépjárműve Heti rendszerességgel van kiküldetése, amit kiküldetési rendelvénnyel számolunk el. Vett egy éves autópálya-matricát a cég nevére. El tudom-e számolni, és ha igen, kell-e valamilyen adót fizetni a saját használat miatt?

Tulajdon igazolása kiküldetési rendelvény esetén Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kiküldetési rendelvény esetén a 2018. évi változások tükrében a munkáltatónak (kifizetőnek) be kell-e "gyűjtenie" a személygépkocsi tulajdonlását igazoló dokumentum (törzskönyv, zárt végű lízing szerződés) másolatát a kifizetést megelőzően? Avagy elegendő egy nyilatkozat az elszámolásban érintett személytől, hogy az ő vagy közeli hozzátartozója tulajdonában, zárt végű lízingbe vételében van a személygépkocsi? Válaszukat köszönöm.

Kiküldetési rendelvény tehergépjármű esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónknak kiküldetési rendelvény alapján számolnánk el kiküldetést. A munkavállaló saját gépjárműve tehergépkocsi. Helyesen járunk el, ha a 60/1992. (IV. 1.) kormányrendelet 1/A melléklete alapján, az ott található képlettel számítom ki az alkalmazható alapnormát? A képlet minden adata a forgalmi engedély alapján meghatározható. Az 1. mellékletben található listában nem szerepel az adott típusú tehergépjármű, mivel a gyártási éve 2001-es. Tehergépjárművek esetében a rendeletben nem találtam alkalmazható alapnorma-átalányt, így csak a fent említett képlettel tudom meghatározni az alkalmazható alapnormát. Köszönöm válaszukat.

Személygépkocsi-költségtérítés Kérdés

A munkavállaló édesanyja tulajdonában lévő személygépkocsira szeretne elszámolni kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést munkavégzéshez. Lehet-e, vagy csak saját tulajdonú személygépkocsira lehet?

Útdíj adózása kiküldetés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy testület elnöke rendszeresen utazik (hetente többször is) saját gépkocsijával belföldi autópályán, és a kiküldetési rendelvény mellett megvette az éves matricát is, melyet elszámoltunk. Az elnök nem áll munkaviszonyban. Lehet-e egyszerre kiküldetési rendelvényt és az útdíjat is kifizetni, és az elszámolt éves autópályadíj után milyen adók merülnek fel a kifizetőnél? Köszönettel Előfizető.

Cégautó magánhasználat Kérdés

Tisztelt Antretter Erzsébet! Hivatkozva a"Külföldi autópályadíj, benzin-és parkolásszámla" kérdésre adott válaszára, az lenne a kérdésem, ha megfizeti a társaság a cégautóadót, abban az esetben is kell-e útnyilvántartást, illetve kiküldetési rendelvényt írni és az utazás célját feltüntetni? Ha a külföldi tankolás számlán nincs ráírva a cég neve elszámolható? Válaszát köszönöm.

Belföldi kiküldetés Kérdés

A munkavállaló munkaszerződéssel van alkalmazott, kiszállító munkakörben. A kiszállításhoz a saját gépkocsiját használja. Naponta több címre szállít ki. Kérdésem az lenne, hogy a kiküldetési rendelvényen minden címet (egy városban, több utcára és azon belül több házszámra szállít) fel kell-e tüntetni? Ez naponta akár 50-60 cím is lehet. Vagy elég az indulás helye, a helységnév, és a kiküldetés céljaként ételkiszállítás feltüntetése naponta? Válaszát előre is köszönöm.

Költségtérítés, ha más az autó tulajdonosa és üzembentartója Cikk

A gépkocsi hivatali célú használatánál gyakori, hogy az autó tulajdonosa és az üzembentartó nem ugyanaz a személy, az is lehet, hogy a szülő, az anyós vagy az após. Ki fizeti a cégautóadót, adható-e adómentes költségtérítés. Olvasói kérdésre adott válaszában Surányi Imréné okleveles közgazda a 2018-tól hatályba lépő módosításokra is kitért.

Kiküldetés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben válaszadásukkal szíves szakmai támogatásukat kérem: 1. Felmerült a kérdés, hogy kiküldetési rendelvényt kell-e alkalmaznunk azoknál a sofőröknél, akik általában pl. Közép-Magyarországon látják el a feladatokat, de időnként pl. Dél-Magyarországi területen terítik az árut? 2. Amennyiben kiküldetési rendelvényt kell alkalmazni, akkor a térítendőt illetően a kiküldetés szabályai szerint napidíjat is téríteni kell? A sofőrök munkaszerződésében ez áll: "1.1.A Munkavállaló munkahelye a Munkáltató székhelyén ....... címen / található telephelyén lévő irodája, illetve a Munkáltató által kijelölt hely. .....A Munkavállaló köteles munkáját elsősorban a Munkáltató 1.1. pontban megjelölt irodájában, továbbá a Munkavállaló feladataival összefüggő egyéb helyeken és helyszíneken végezni. A felek megállapodnak, hogy a Munkáltató kötelezheti a Munkavállalót arra, hogy feladatait a feladathoz szükséges bármely egyéb helyen végezze el." Szíves válaszukat előre is köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. vezető tisztségviselője kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést számolna el a jogszabály szerint igazolás nélkül elszámolható mértékben a meghatározott üzemanyag-fogyasztási norma alapján, a NAV által közzétett üzemanyagárral számított üzemanyagköltséget és a kilométerenkénti 15 forintot. Keletkezik-e cégautóadó-fizetési kötelezettsége a magánszemélynek? Várom szíves válaszukat! Köszönettel

Saját gépkocsi használatának költségtérítése Kérdés

A cég alkalmazottja kiküldetési rendelvény alapján használja hivatali célra saját gépkocsiját. Kérdésem, jól tudjuk-e, hogy az általános személygépkocsi normaköltség (igazolás nélkül elszámolható elismert költség) összege 2017.01.01-től mindvégig 15 Ft/km? (2017-re vonatkozóan 9 Ft/km-ről is hallottunk, ez bizonytalanított el bennünket). Köszönjük válaszukat!

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosa, aki munkaviszonyban látja el a személyes közreműködést, és a kft. alkalmazottja (szintén munkaviszonyos) kiküldetési rendelvényen kapnak költségtérítést, mert a kft. érdekében saját személy gépkocsival mennek másik városba ügyet intézni. A NAV által meghatározott üzemanyagnorma és üzemanyagár alapján és a 15 Ft/km gépjármű kopás kerül elszámolásra a megtett kilométerek után. Kérdésem: Van-e a kft.-nek vagy a magánszemélyeknek valamilyen adó- vagy járulékfizetési kötelezettsége? Kell-e valamilyen költséget igazolni ezzel az összeggel szemben? Köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Gulácsi Jánosné.

Üzemanyag-elszámolás II. Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea Adószakértő! 2017.04.11-én feltett kérdésemre a következő választ adta. Ha a személygépkocsi bármilyen mértékben szolgálja a gazdasági tevékenységet, akkor nem kell útnyilvántartást vezetni. Az utolsó bekezdésben pedig – alátámasztásként –, hogy az, ha a személygépkocsit a gazdasági tevékenységhez használja, bármilyen nyilvántartással történhet. A kérdésem egyszerű volt. Kft. személygépkocsit vásárolt, amit a gazdasági tevékenységéhez is használ és magáncélra is. A cégautóadót megfizeti. Üzemanyag- és javítási költség milyen mértékben számolható el, és az áfa milyen mértékben vonható le? Útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt kell-e vezetni? A jogszabályt elolvastam, de nem értelmezem. Ezért kérem az Ön válaszát, és nem a jogszabály felsorolását. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jégpályaépítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31