18 találat a(z) kijárási korlátozás cimkére

Katások: ennyi adót spórolnak a korlátozásokkal érintett vállalkozások Cikk

A kijárási korlátozásokkal, illetve a boltzárral érintett katásoknak nem kell befizetniük a múlt havi adót, emellett több mint 30 ezer cég mentesül az ugyancsak 12-én esedékes munkáltatói adó alól. E két kedvezménnyel a kormány 11 milliárd forintot hagy az érintett vállalkozásoknál – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kijárási korlátozás: itt van a rendelet a karácsonyi enyhébb szabályokról Cikk

Megjelentek a Magyar Közlöny 284. számában a kijárási korlátozás december 24-e estére, éjszakára vonatkozó feloldásáról szóló, valamint a Nagy-Britannia területéről érkező személyszállító repülőgépek leszállási tilalmáról szóló kormányrendeletek.

Orbán Viktor: rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás lép életbe Cikk

Orbán Viktor a Facebook oldalán videós bejegyzésben jelentette be a rendkívüli jogrend bevezetését, és tette közzé a holnaptól életbe lépő változásokat.

Orbán Viktor, Gulyás Gergely: Budapesten is feloldják a kijárási korlátozást Cikk

A fővárosban is feloldják a kijárási korlátozást, jelentette be Facebook-oldalán május 16-án Orbán Viktor miniszterelnök.

Szombaton dönthetnek a budapesti korlátozásokról Cikk

Az élet újraindításának feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ismét szigoríthatnak a kijárási korlátozáson az önkormányzatok Cikk

Az általánosnál szigorúbb kijárási korlátozást vezethetnek be a települési önkormányzatok a mostani hétvégén is – derül ki a kormány ma kihirdetett rendeletéből.

Lezárt települések, több helyen szigorú kijárási korlátozás/tilalom a hétvégén Cikk

A hétvégére sok települést lezárnak a koronavírus-járvány miatt, több városban éjszakára kijárási tilalmat vezetnek be. Az önkormányzatok a kormány felhatalmazása alapján újra elrendelik vagy meghosszabbítják, illetve néhol szigorítják a korábbi korlátozásokat..

Kijárás, érettségi, őstermelői betétlap, idénymunka, önyp – ezek a legfrissebb járványügyi kormányrendeletek Cikk

2020. április 16-án újabb kormányrendeleteket hirdettek ki a 2020. évi 77. számú Magyar Közlönyben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Orbán: meghosszabbította a kijárási korlátozást a kormány Cikk

Április 11-én jár le a kijárási korlátozás, amelyet a kormány korábban elrendelt. A kijárási korlátozást a kormány határozatlan ideig meghosszabbítja – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma az M1 tévécsatornán.

Befékezte a vírus a közúti személyközlekedést is Cikk

Március egészében közel 30 százalékkal esett vissza az e-matrica rendszerbe tartozó személygépjárművek forgalma a...

Kozmetikus nyitvatartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kijárási korlátozási rendeletben szerepel kivételként a fodrászhoz, manikűröshöz való elmenetel. Beleérthető ebbe a kivételbe a kozmetikusi kezelésre való elmenetel is, tehát a kozmetikusok nyitva lehetnek-e, vállalhatnak-e kozmetikusi kezelések elvégzését a lakosság részére a jelen helyzetben? Köszönöm válaszukat!

Közgyűlés összehívása veszélyhelyzetben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk az elmúlt években nem működött, olyannyira, hogy a vezetőségi tagok megbízatása is lejárt. Szeretnénk újjáéleszteni a működést, ehhez közgyűlést kéne összehívni. Az alapszabályunk nem tartalmazza az elektronikus platformon összehívható közgyűlést, pedig ez most járható út lenne. Lehetséges-e, hogy az elnök összehívja a közgyűlést, amelyre természetesen a kijárási korlátozás miatt rajta kívül senki nem megy el, ezért az alapszabály szerint a meghívóban megjelöli a megismételt közgyűlés időpontját is, és az már határozatképes lesz a megjelentek számára tekintet nélkül? A megismételt közgyűlésen módosítja az alapszabályt úgy, hogy belekerül az elektronikus eszközön keresztül lebonyolítható közgyűlés szabályozása. Ezt követően írásban elküldi a tagoknak az új szabályozást, valamint a további működésre, vezetőségi tagokra, alapszabály-módosításra vonatkozó határozati javaslatokat, majd összehívja a közgyűlést a leírtak szerint, és pl. zoom vagy messenger kapcsolaton keresztül megtartjuk. A Törvényszékre pedig a két közgyűlés határozatait és az egységes szerkezetű alapszabályt, valamint a vezetőség módosítását egyszerre nyújtanánk be. Előre is köszönöm véleményét vagy javaslatát!

Kijárási korlátozások: szerdán döntenek a továbbiakról Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.

Munkavégzés kijárási korlátozás alatt Kérdés

Tisztelt Ügyvéd Úr! Egyéni vállalkozóként saját magamnak hogyan tudom igazolni, hogy munkavégzés miatt hagytam el a lakásomat? Történetesen egy nagy társasház gondnoka vagyok, ahol a ház körül és a belső udvaron is vannak/lennének teendőim. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Szabó Tibor https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Kijarasi_korlatozas_a_munkaltatoi_igazolas__NF21Y4#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_daily&utm_content=201802_adozonauser

Kijárási korlátozás alatt táppénz Kérdés

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna. Olvasva a cikkét (https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Kinek_mikor_jar_tappenz_karanten_idejen_64221D), az lenne a kérdésem, hogy a mától bevezetett kijárási korlátozás után nem lehet-e igénybevenni a munkavállalóknak a táppénzt, hiszen a vállalkozás (jelen esetben optika) nem tartozik azon körbe, melynek engedélye lenne működni 15 óra után? Tehát ha az emberek/vevők csak munkába mehetnek, mely 15 óráig tart, és utána máshova nem mehetnek, így nem mehetnek el mást vásárolni, csak a kivételek között felsorolt boltokba (jelen esetben az optika nem tartozik a kivételek közé). Tehát keresőképtelenség miatt nem lehet a munkavállalókat kiíratni a háziorvossal 7-es (vagy bármely más) kóddal? Előre is köszönöm a válaszát: FB

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Károkozás elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tagi kölcsön törlesztése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alanyi adómentes számlák javítása tárgyi mentesre, áfahatár kezelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs