105 találat a(z) kgfb cimkére

Kgfb: siessen, ha biztosítót szeretne váltani! Cikk

A piaci szereplőktől kapott visszajelzések azt mutatják, hogy az idei év végi kampányban megkötött új szerződések átlagdíja mintegy 8 százalékkal, vagyis közel egyhavi összeggel marad el a tavalyi hasonló értéktől – írja a Portfolio.hu.

Kgfb évfordulós váltása: erre érdemes figyelni Cikk

Máig sok autós számára jelenti az új év első napja a kötelező biztosítás fordulónapját. Az átkötés ideje azonban novemberre esik. A biztosítóknak legkésőbb a fordulónap előtti 30. napig meg kell kapniuk a szerződés felmondásáról szóló dokumentumot, ezért a Bank360.hu összegyűjtötte, mire kell figyelni azoknak, akik most váltanak biztosítót.

Kgfb: közeleg a határidő, pár nap van csak biztosítót váltani Cikk

Már csak egy hetük maradt az év végi fordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak – figyelmeztet a Netrisk.hu.

November 2-áig hirdetik ki az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákat – díjemelés várható Cikk

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint majd, az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Kgfb: átlagosan 4 százalékos éves díjnövekedés Cikk

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagos állománydíja négy százalékkal, 44 ezerről 46 ezer forintra nőtt az idei első negyedévben 2020 azonos időszakához képest – derül ki az Magyar Nemzeti Bank (MNB) kgfb-indexéből. A növekedés főképp a fővárosi személyautókat érinti, míg a koronavírus miatt a közlekedési forgalom visszaesésének jobban kitett, az MNB szeptemberi körlevelében kért tarifa-felülvizsgálattal érintett ágazatok (pl. nem flottás buszok, taxik) díja jelentősen esett. Bár a kárráfordítások csökkenése fékeződik, az átlagos díjnövekedés miatt tovább nyílt a díjak és a károk alakulása közti olló.

Kötelező biztosítás: sokba kerül a nemfizetés a gépjármű-tulajdonosoknak Cikk

Közzétett honlapján a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a 2021-re vonatkozó fedezetlenségi díjakat, amelyeket a a felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművek tulajdonosainak, üzembentartóinak kell fizetniük – hívja fel a figyelmet közleményében a szervezet.

Megjelenik majd a kgfb-díjakban a járvány hatása? Cikk

A Magyar Autóklub álláspontja szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás 2021. évi díjainak megállapítása során a biztosítóknak figyelembe kellene venniük, hogy a gépkocsiközlekedés a vírushelyzet folytán jelentősen csökkent.

Kötelező biztosítás: jogszabály-módosítást javasol az ombudsman Cikk

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjképzését megváltoztató jogszabály-módosítást javasol az ombudsman – közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH).

A KÖBE működésének több területén is hiányosságokat talált az MNB: 25 milliót fizet a biztosító Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 25 millió forint bírságot szabott ki a KÖBE-re, egyebek közt a vállalat- és belső irányítási, kiszervezési tevékenységét, kgfb-állománykezelését, az IT-biztonságot, panaszkezelést, illetve – több üzletágban – az ügyfélszerződései tartalmi elemeit érintő jogsértések miatt.

Problémás állománykezelés, informatikai hiányosságok – bírság a K&H Biztosítónak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 50 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és az életbiztosítási ágak problémás állománykezelése, informatikai biztonsági, vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem hordoznak rendszerkockázatot, s általánosan nem veszélyeztetik a biztosító megbízható működését, olvasható az MNB oldalán.

Fekete-fehér lett a zöldkártya Cikk

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártyát ezután fekete-fehérben bocsátják ki a biztosítók; múlt pénteken lépett hatályba a pénzügyminisztériumi rendelet, amely ezt lehetővé tette – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Megszületett ugyanis az a nemzetközi megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy tagállamok, illetve biztosítóik a jövőben fekete-fehér alapon bocsássák ki a fedezetigazolást.

Fizesse be a kötelezőt, különben a hét végén megszűnik a biztosítása! Cikk

Pár nap maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Autót lízingel? Így tudja az adókat és a biztosítási díjakat elszámolni Cikk

Sok vállalkozó dönt úgy, hogy a munkához szükséges személygépkocsit béréléssel biztosítja vállalkozása számára. Ennek egyik módja a lízing, ahogy ez olvasónk esetében nyílt végű pénzügyi lízing keretei között történt. A lízingdíj elszámolása általában nem okoz komoly fejtörést a cégeknél, de sokkal nehezebb kérdés a kapcsolódó költségek, mint a casco, gépjárműadó stb. elszámolása. Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Év végi hajrá: még mintegy 50 ezer autós válthat kötelezőt a héten Cikk

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) váltani szándékozó autósoknak legkésőbb november 29-ig kell eljuttatniuk biztosítójukhoz szerződésük személyes vagy levélben történő felmondását, mivel a december 1-jei határidő idén vasárnapra esik – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Karambolos gépjármű javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném az állásfoglalását kérni: Céges gépjárművet karambol miatt javítani kellett és miután az okozó volt a hibás, a kgfb keretén belül javították. A javítási számlát a gépjármű tulajdonosának a nevére állították ki a biztosító az áfa összegének 50 százaléka kivételével kiegyenlítette a szerviz felé a számlát. Az áfa 50 százalékát azért nem fizette ki, mert előtte nyilatkoztatta a céget, hogy áfásárbevétel-szerző tevékenységhez használják a gépjárművet és hivatkozott az áfa-törvény 124 § (4) bekezdésére. Első kérdésem, hogy a javítási számlát hogyan könyvelem helyesen? A Sztv. szerint a káreseményekhez kapcsolódó költségeket egyéb ráfordításként (81.§) kell elszámolni. Véleményem szerint a karambol káresemény. Amennyiben helyes az egyéb ráfordításként törtnő elszámolás, akkor az 50 százalék áfa összegének levonásakor értelmezhetem-e a karambolos jármű javítási szolgáltatását üzemeltetési, fenntartási tevékenységnek? Volt olyan könyvvizsgálónk, aki azt mondta, hogy 52 költségnemen kell a javítási számlát elszámolni. Ezzel azért nem értek egyet, mert a karambolos gépjármű javítása miért lenne a cég folyamatos működési tevékenységéhez kapcsolódó szolgáltatás? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varró Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink