11 találat a(z) kft. megszüntetése cimkére

Egyszerűsített végelszámolás menete Kérdés

Végelszámolás, vagyonfelosztás Kérdés

Kft. megszűnése egyszerűsített végelszámolással Kérdés

Kft. megszüntetése, ha a gépjármű a kft. nevén van Kérdés

Kft. megszüntetése Kérdés

Kft. megszüntetése Kérdés

Üdvözlöm! Abban kérném segítségüket, hogy miképpen, milyen módon lehet megszüntetni egy régóta nem működő kft.-t, amelynek felhalmozott tagi kölcsöne közel 10 millió forinti? Ha ez a tagi kölcsön "ajándék" módjára kerülne ki a kft.-ből, az olyan összegű illetéket vonna maga után, amit a tulajdonosok nem tudnak kifizetni. Mi történik, ha a 2019. évre nem adunk be beszámolót? Természetesen tudjuk, hogy első alkalommal 200 ezer forint a bírság, majd lehet 500 ezer forint, ezek után elvileg felszámolódna.... A társaságnak nincs pénzeszköze, tárgyi eszköze, követelése, amit a felszámoló elvihetne. Mit tehetnénk?

Kft. megszüntetése Kérdés

Kedves Szakértő! Végelszámolással szeretnénk megszüntetni a kft.-t. Paraméterei a következők (eFt-ban) Mérlegfőösszeg: 204; Pénzeszközök, pénztár: 204; Saját tőke: 500; Eredménytartalék - 2746; Lekötött tartalék: 2450. A lekötött tartalék a tagok általi pótbefizetés volt a veszteségek fedezetére. Kérdésünk az lenne, hogy a megadott adatok szerint megszüntethetjük-e a céget, a lekötött tartalék miatt nem keletkezik-e valamilyen adókötelezettség? Köszönjük a választ.

Saját tőke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint. 2015-ben a saját tőke 1 576 000 forint. 2015-ben az eredménye 2 millió forint veszteség. Bekönyvelem 2016. évben nyitó tételen az eredménytartalékba a veszteséget, akkor a saját tőke negatív lesz. Mi a teendő az új Ptk. szerint ebben az esetben? Ez az első év, amikor negatív a saját tőke. A jegyzett tőke fele alá csökken a saját tőke 2016-ban. Meg kell-e szüntetni a kft.-t 2016-ban? (Bt.-vé alakulás a tevékenysége miatt nem lehetséges.) Előre is köszönöm válaszát!

Megszűnő kft. ingatlantulajdona Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk ingatlanvagyonnal (iroda) rendelkezik. Kérdésem az lenne, hogy, ha a társaság megszűnik saját elhatározásából, nincs tartozása, a tulajdonában lévő ingatlan után milyen adófizetési kötelezettség kelettkezik akkor, ha a tag vagy tagok ezt magánszemélyként megszeretnék megtartani? Hogyan kell ezt technikailag megoldani?

Jegyzett tőke emelése megszűnés előtt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi lesz azzal a követeléssel kft. megszűnése esetén, amely társasági szerződést módosít a kötelező jegyzett tőke emelése miatt, a befizetési határidő előtt viszont eldönti, hogy a kft.-t mégis megszünteti, de az emelés összegét nem fizette be? Megszűnéskor be kell, hogy fizesse, ez nem lesz a cégbíróság részéről akadály, vagy ez a követelés marad a könyveiben, és így fog megszűnni? Ugyanis a cégvezető még nem tudja, hogy mi legyen cégével, de közeledik a határidő, melyet nem akar figyelmen kívül hagyni. Válaszát előre is köszönve, tisztelettel.

Kft. megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne: alakult egy egyszemélyes kft. 100 100 000 forint jegyzett tőkével, melyből a 100 millió forint szellemi termék. A társaság azért alakult, mert kilátásban volt egy nagy értékű beruházás. Úgy tűnik, hogy az nem valósul meg, ezért szeretné a tulajdonos a kft.-t megszüntetni. A céget idén januárban jegyezték be, semmilyen tevékenységet nem végzett, az alapításon kívül költsége sem volt. Mi a legegyszerűbb módja a megszüntetésnek? Az egyszerűsített felszámolás szóba jöhet? Erre szeretnék választ kapni. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs