8 találat a(z) kettős könyvelés cimkére

Egyesület – könyvelés Kérdés

Elromlott pénztárgép, pénztár mínusz összege Kérdés

Ügyvédi Iroda könyvelése Kérdés

Ügyvédi Irodát kettős könyvelés szerint könyvelem. Év végén a mérleget hová kell beküldeni, illetve milyen speciális szabályok vonatkoznak a könyvelésére?

Katás ügyvédi iroda 2018 Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! 2018. január 1-jétől katás lesz egy ügyvédi iroda. Kettős könyvelést végeztünk. Most, ha áttérünk a katára, milyen adófizetési kötelezettségünk lesz, azon felül, hogy a társasági adót megfizetjük? Továbbá a könyvelést kettősben folytatnám, de a pénztárba befolyó pénzt mivel szemben könyvelem havonta, illetve azt, amit év végén kivesz az ügyvéd? Én úgy gondoltam, hogy csak év végén könyvelem ki. Ami kijön nyereség, azt bekönyvelem a katás eredménytartalékba, és onnan pedig kiírja a pénztárból. Nem tudom, jó ez a gondolat? Nem találom sehol leírva. Válaszukat köszönöm.

Áfakörös katás bt. Kérdés

Egy új ügyfelem katás bt. vezetője, akik evából téretek át, és bár nem érik el a bevételi határt, maradtak áfakörösek. Az előző könyvelő szerint – mivel a számláikat 45 napon túli fizetési határidővel fizetik ki – az áfát bevallani és befizetni nekik a kiszámlázott összeg beérkezésekor kell. Állítása szerint az ilyen vállalkozásokra nem vonatkozik a kettős könyvelési kötelezettség, mindössze bevételi nyilvántartást kell vezetniük, akár excel táblában is. Az én ismereteim szerint amennyiben áfakörös, a kettős könyvelés kötelező, függetlenül attól, hogy egyébként katás a vállalkozás. Az áfa bevallására és befizetésére pedig az általános áfaszabályok vonatkoznak, vagyis a teljesítés időpontja a meghatározó: ennek megfelelően kell bevallani és befizetni, függetlenül annak kifizetésétől. Mivel előzőleg egy "komolyabb" könyvelő irodánál volt, ügyfelem kételkedik szaktudásomban, és kéri állításom megerősítését. Önöknek mi a véleményük a kétféle állításról?

Kettős könyvelés előírásai Kérdés

Tisztelt Adózóna! Évi néhány millió forint árbevételű betéti társaság, amely alanyi áfamentes, kettős könyvvitelt vezet. A könyvvezetés technikai megvalósítására milyen előírások vonatkoznak? Szükséges-e valamilyen könyvelőprogram? Lehetséges-e a könyvelést papíron végezni, ha igen, milyen feltételekkel? Szükséges-e a könyvvezetésre és a beszámoló-készítéshez legalább mérlegképes könyvelőt megbízni, vagy egyszerű közgazdász diplomával is elvégezhetők ezek a feladatok? Válaszukat előre is megköszönve Sz. Tamás János

Hogyan kell számolni a tárgyi eszközök értékesítésénél, selejtezésénél? Szakértői Kommentár

Tekintettel arra, hogy a tárgyi eszközök relatíve nagyobb értéket képviselnek, sokszor fejtörést okoz, hogy az ezek állományból való kivezetése hogyan hat a társas vállalkozások adózására. Ennek alapvetően az az oka, hogy a társasági adó a számviteltől eltérő kalkulációt kíván.

Többszázmilliós adócsalás kettős könyveléssel Cikk

Több százmillió forintnyi bevételt akart eltitkolni egy kereskedő egy olyan szoftver "segítségével", ami egy pénztárgépen belül két külön programot futtatott a bevétel könyvelésére, és első látszatra teljesen szabályos nyugtát állított ki a vásárlásról, írja az Adófórum.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close