9 találat a(z) kettős könyvelés cimkére

Szja 1 százalék bevétel kimutatása melyik évben helyes kettős könyvelésben Kérdés

Egyesület – könyvelés Kérdés

Elromlott pénztárgép, pénztár mínusz összege Kérdés

Ügyvédi Iroda könyvelése Kérdés

Ügyvédi Irodát kettős könyvelés szerint könyvelem. Év végén a mérleget hová kell beküldeni, illetve milyen speciális szabályok vonatkoznak a könyvelésére?

Katás ügyvédi iroda 2018 Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! 2018. január 1-jétől katás lesz egy ügyvédi iroda. Kettős könyvelést végeztünk. Most, ha áttérünk a katára, milyen adófizetési kötelezettségünk lesz, azon felül, hogy a társasági adót megfizetjük? Továbbá a könyvelést kettősben folytatnám, de a pénztárba befolyó pénzt mivel szemben könyvelem havonta, illetve azt, amit év végén kivesz az ügyvéd? Én úgy gondoltam, hogy csak év végén könyvelem ki. Ami kijön nyereség, azt bekönyvelem a katás eredménytartalékba, és onnan pedig kiírja a pénztárból. Nem tudom, jó ez a gondolat? Nem találom sehol leírva. Válaszukat köszönöm.

Áfakörös katás bt. Kérdés

Egy új ügyfelem katás bt. vezetője, akik evából téretek át, és bár nem érik el a bevételi határt, maradtak áfakörösek. Az előző könyvelő szerint – mivel a számláikat 45 napon túli fizetési határidővel fizetik ki – az áfát bevallani és befizetni nekik a kiszámlázott összeg beérkezésekor kell. Állítása szerint az ilyen vállalkozásokra nem vonatkozik a kettős könyvelési kötelezettség, mindössze bevételi nyilvántartást kell vezetniük, akár excel táblában is. Az én ismereteim szerint amennyiben áfakörös, a kettős könyvelés kötelező, függetlenül attól, hogy egyébként katás a vállalkozás. Az áfa bevallására és befizetésére pedig az általános áfaszabályok vonatkoznak, vagyis a teljesítés időpontja a meghatározó: ennek megfelelően kell bevallani és befizetni, függetlenül annak kifizetésétől. Mivel előzőleg egy "komolyabb" könyvelő irodánál volt, ügyfelem kételkedik szaktudásomban, és kéri állításom megerősítését. Önöknek mi a véleményük a kétféle állításról?

Kettős könyvelés előírásai Kérdés

Tisztelt Adózóna! Évi néhány millió forint árbevételű betéti társaság, amely alanyi áfamentes, kettős könyvvitelt vezet. A könyvvezetés technikai megvalósítására milyen előírások vonatkoznak? Szükséges-e valamilyen könyvelőprogram? Lehetséges-e a könyvelést papíron végezni, ha igen, milyen feltételekkel? Szükséges-e a könyvvezetésre és a beszámoló-készítéshez legalább mérlegképes könyvelőt megbízni, vagy egyszerű közgazdász diplomával is elvégezhetők ezek a feladatok? Válaszukat előre is megköszönve Sz. Tamás János

Hogyan kell számolni a tárgyi eszközök értékesítésénél, selejtezésénél? Szakértői Kommentár

Tekintettel arra, hogy a tárgyi eszközök relatíve nagyobb értéket képviselnek, sokszor fejtörést okoz, hogy az ezek állományból való kivezetése hogyan hat a társas vállalkozások adózására. Ennek alapvetően az az oka, hogy a társasági adó a számviteltől eltérő kalkulációt kíván.

Többszázmilliós adócsalás kettős könyveléssel Cikk

Több százmillió forintnyi bevételt akart eltitkolni egy kereskedő egy olyan szoftver "segítségével", ami egy pénztárgépen belül két külön programot futtatott a bevétel könyvelésére, és első látszatra teljesen szabályos nyugtát állított ki a vásárlásról, írja az Adófórum.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close