14 találat a(z) keretösszeg cimkére

Kormányrendelet: a látványcsapatsportok támogatására nyújtható 2021. évi keretösszegről Cikk

A Magyar Közlöny 290. számában megjelent a látványcsapatsportok támogatására nyújtható támogatási keretösszeg megállapításáról szóló 39/2019. (III. 7.) Korm. rendelet módosításáról szóló kormányrendelet.

Szolgálati járandóságos katás jövedelemhatára Kérdés

Még csaknem 600 millió forintra pályázhatnak a társadalmi területen működő cégek Cikk

Közel 600 millió forintos keretösszegben pályázhatnak még nulla százalékos kamatú hitelre az egészségügy, a köznevelés és a családügy területén működő mikro-, kis és középvállalkozások – tájékoztatta az MTI-t közleményben az MFB hétfőn.

Kerékpárral jár dolgozni? Októberben pályázhat elektromos rásegítésű kerékpár vásárlására Cikk

Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1 milliárd forint – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

SZÉP-kártya juttatás Kérdés

Módosítható a SZÉP-kártyás támogatás összege visszamenőleg? Cikk

Az április 21-én megjelent kormányrendelet (140/2020.) tartalmazza a béren kívüli juttatásként adható Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) támogatás összegének emelését és mentesítését a szociális hozzájárulási adó alól. Mi a helyes eljárás azonban akkor, ha a munkavállaló kilépett és a béren kívüli juttatást már megkapta, vagy abban az esetben, ha egész éves juttatást egyszerre utalja a munkáltató? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Cafeteria-keretösszeg számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2019. évben, ha a munkavállalóknak cafeteriaszabályzatban biztosított 450 ezer forintos keretösszeg SZÉP-kártya juttatásra kiadásra kerül, ezen felül, ha a munkáltató ad a munkavállalóknak egységesen sportbelépőt és/vagy kulturális eseményre belépőt, a minimálbérnél kisebb összegben/fő, ez utóbbi juttatások is adómentesek-e, vagy beleszámítandók a béren kívüli juttatási 450 ezer forintos keretösszegbe, és bérként fognak adózni?

Efós foglalkoztatás Kérdés

Kedves Hajdu-Dudás Mária! Köszönöm a sok-sok hasznos információt, amit a cikkeiben, válaszaiban kapok Öntől! Ugyanakkor szerintem a legfrissebb efós írásában a mentesített keretösszeg értékében pici kiegészítést kell tenni: az Ön által említett összegek 30 százalékkal növelt összegét kell figyelembe venni, azaz 2018-ban 8255 forintot, illetve 10 790 forintot. Üdvözlettel: Pap Attila

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél jelentős cafeteriakeretösszeg van/volt/lesz. A keretösszeg eddig bruttó volt. A kérdésem a következő: hogyan lehet, illetve meg lehet-e oldani, hogy a munkáltatói költség emelkedése nélkül szabályos legyen a juttatás? A juttatások köre: SZÉP-kártya, lakáscélú hiteltörlesztés, Erzsébet-ajándékutalvány, étkezési jegy, biztosítás, egészségpénztár. Hogyan lehet megállapítani a keretet? (Gondolok itt arra, hogy például a szochót nem azonos összegben fizetjük a dolgozók után, az szja nem biztos, hogy azonos összegben kerül levonásra, családi kedvezmény, egyebek miatt stb.) Mi történik például, ha év közben változik egy alkalmazottnál a családi kedvezmény? Egyenként kell figyelni havonta, hogy kinél mennyi a járulék? Át lehet-e egyáltalán hárítani a szochót és a szakképzési hozzájárulást (mivel akkor nem ugyanakkora a keretösszeg a fent említettek miatt, ami nem felel meg a szabályzatnak)? Válaszukat előre is köszönöm!!! Tisztelettel: Bernadett

5 milliárd forintra emelték az Otthon Melege Program keretösszegét Cikk

Meghaladta a 119 ezret az Otthon Melege Program szerdán zárult háztartási gépcsere alprogramjában benyújtott pályázatok száma, az igényelt összeg pedig elérte az 5 milliárd forintot.

Állami támogatás vállalkozóvá váláshoz Kérdés

Tisztelt szakértő! A cikkben érintett támogatás egész évben folyamatosan pályázható, vagy vannak eltérések országrészek, megyék szerint? Olyan információink vannak, mely alapján a keretösszeg évenként újul meg, és a pályázatok beadási,és a megvalósítási határidők kötöttek. Tehát nem folyamatosan elérhető a támogatás.Mi a követendő? Választ előre is köszönöm. Tisztelettel. N. Katalin

Juttatás sportrendezvényre, kulturális szolgáltatás igénybevételére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Válaszát szeretném kérni az alábbiakra. Egyszemélyes kft. egyetlen munkavállalót foglalkoztat. Elegendő-e, ha az ügyvezető sportrendezvényre, illetve kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozóan éves keretösszegeket határoz meg számára egy levélben? A sportrendezvényre, kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló jegy, bérlet megvásárlásáról szóló számla kifizethető-e részére, és az alapján elszámolható-e a keretösszeg felhasználása? Kérném segítségét a megoldásban, amennyiben a vázolt eljárás nem megfelelő.

Rekreációs keretösszeg túllépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk munkavállalói részére évi 244 000 Ft béren kívüli juttatást ad. Az egyik munkavállaló második jogviszonyában is kap béren kívüli juttatást. Ha meghaladja az éves keretösszeget és/vagy a rekreációs összeget, akkor melyik munkáltatónál kell az egyes meghatározott juttatás szerint adózni? Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztattunk munkavállalót, segédmunkás, valamint szakképzett eladó munkakörben. Érdeklődöm, milyen összeg számolható el naponta "mentesített keretösszegként" a 2014. évben külön-külön, mindkét munkakörre vonatkozóan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ledolgozott órák utáni kifizetés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Magyar cégben a munkabér kifizethető-e euróban?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tagdíj fizetésének átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close