34 találat a(z) kereskedő cimkére

Elektronikus fizetés Kérdés

Terminál nélkül, okostelefonnal is fogadhatnak kártyás fizetést a magyar kereskedők Cikk

A magyarországi kereskedők is használhatják okostelefonjukat fizetésnél kártyaelfogadásra, így akár terminál igénylése nélkül tehetnek eleget a másfél hónapon belül életbe lépő szabályozásnak, amely kötelezővé teszi legalább egyfajta elektronikus fizetési lehetőség biztosítását online kasszával rendelkező kereskedőknek – közölte a szolgáltatást bevezető Fizetési Pont és a Mastercard az MTI-vel szerdán.

Számlaadat-szolgáltatás Kérdés

Áfa levonása használtautó-kereskedésben alkatrész, szolgáltatás után Cikk

Használtautó-kereskedő az értékesítendő személygépkocsikhoz alkatrészeket vásárol, szerelői szolgáltatásokat vesz igénybe. Levonásba helyezhetie-e ezek áfáját? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Teáor-szám Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! A TEÁOR 4690 kereskedelemmel foglalkozó cégek új és használt cikket is árulhatnak? Válaszát előre is köszönöm: Takács Eszter

Adatszolgáltatás Esemény

Gépjármű-kereskedő Kérdés

Különbözet szerinti adózást választó kereskedő EU-s beszerzéssel kapcsolatos költség áfáját levonásba helyezheti-e ?

Kisebb forgalomnövekedésre számíthatnak idén a kiskereskedők Cikk

A reálbérek szerényebb idei emelkedésével összhangban a fogyasztás mérsékeltebb ütemű növekedésére számítanak idén az elemzők, de a tavalyi 6-7 százalékos egész éves növekedést követő 4-5 százalék közötti ütem még mindig a gazdasági növekedés legfőbb húzóereje marad – vélik.

Kérdez a használtautó-kereskedő: közösségi beszerzés vagy sem? Cikk

Be kell-e fizetni az áfa összegét a beszerzési ár után Magyarországon, ha a használtautó-kereskedő Közösségen belül, magánszemélytől vásárol használt autót és itthon különbözeti áfa alá van bejelentve? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Verbai Tamás jogász, a HÍD Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Törökország: megszüntetnék az all inclusive szállodai szolgáltatást? Cikk

A török kereskedők és kézművesek azt javasolják, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az all inclusive szolgáltatást, mivel az szerintük "rombolja az ország autentikus vendéglátását".

Autókereskedő cég EU-s használtautó értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét, véleményét kérni: Egy magyar autókereskedő cég használt autót vásárolt EU-s cégtől, amiről áfát is tartalmazó számlát állított ki az EU-s partner. Az autót a (használt autók tekintetében árrés adózás alá tartozó) magyar kereskedő cég nyílt végű pénzügyi lízing formájában szeretné értékesíteni. A kérdéseim: 1. Számlázhatja-e a fenti módon beszerzett személygépkocsit áfás áron? 2. A nettó beszerzési ár szerepeltethető a számlán áfaalapként? 3. Jogszerű volt-e beszerzéskor az eladó áfás áron történő számlakiállítása? 4. A külföldi félnek megfizetett áfával mit tehet a magyar autókereskedő cég? Válaszát, segítségét megköszönöm. Tisztelettel, B. Ilona

Hová kell bejelenteni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy használtautó-kereskedő megvesz egy autót, milyen bejelentéseket és hová kell teljesítsen a vásárlás után az eladás előtt? A visszterhes vagyonátruházási illeték megfizetése alól mentessége van. Az autó "átíródik" a kereskedő nevére? Van olyan lehetőség, hogy úgymond "jár" a megvett autóval? Köszönettel!

Itt a NAV listája az e heti adóellenőrzési célpontokról Cikk

Zöldség- és gyümölcstermesztők, hús- és hentesáru-eladók, ruhakereskedők, pékségek, vendéglátóhelyek mellett az ékszerboltosokat is ellenőriznek a héten az adórevizorok.

Motor kereskedő kft. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha motorkereskedő kft. teszt motort vásárol, akkor mi a helyes megoldás: a készletek vagy tárgyi eszközök között tartsam nyilván? Válaszukat köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close