34 találat a(z) kereskedő cimkére

Elektronikus fizetés Kérdés

Terminál nélkül, okostelefonnal is fogadhatnak kártyás fizetést a magyar kereskedők Cikk

A magyarországi kereskedők is használhatják okostelefonjukat fizetésnél kártyaelfogadásra, így akár terminál igénylése nélkül tehetnek eleget a másfél hónapon belül életbe lépő szabályozásnak, amely kötelezővé teszi legalább egyfajta elektronikus fizetési lehetőség biztosítását online kasszával rendelkező kereskedőknek – közölte a szolgáltatást bevezető Fizetési Pont és a Mastercard az MTI-vel szerdán.

Számlaadat-szolgáltatás Kérdés

Áfa levonása használtautó-kereskedésben alkatrész, szolgáltatás után Cikk

Használtautó-kereskedő az értékesítendő személygépkocsikhoz alkatrészeket vásárol, szerelői szolgáltatásokat vesz igénybe. Levonásba helyezhetie-e ezek áfáját? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Teáor-szám Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! A TEÁOR 4690 kereskedelemmel foglalkozó cégek új és használt cikket is árulhatnak? Válaszát előre is köszönöm: Takács Eszter

Adatszolgáltatás Esemény

Gépjármű-kereskedő Kérdés

Különbözet szerinti adózást választó kereskedő EU-s beszerzéssel kapcsolatos költség áfáját levonásba helyezheti-e ?

Kisebb forgalomnövekedésre számíthatnak idén a kiskereskedők Cikk

A reálbérek szerényebb idei emelkedésével összhangban a fogyasztás mérsékeltebb ütemű növekedésére számítanak idén az elemzők, de a tavalyi 6-7 százalékos egész éves növekedést követő 4-5 százalék közötti ütem még mindig a gazdasági növekedés legfőbb húzóereje marad – vélik.

Kérdez a használtautó-kereskedő: közösségi beszerzés vagy sem? Cikk

Be kell-e fizetni az áfa összegét a beszerzési ár után Magyarországon, ha a használtautó-kereskedő Közösségen belül, magánszemélytől vásárol használt autót és itthon különbözeti áfa alá van bejelentve? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Verbai Tamás jogász, a HÍD Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Törökország: megszüntetnék az all inclusive szállodai szolgáltatást? Cikk

A török kereskedők és kézművesek azt javasolják, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az all inclusive szolgáltatást, mivel az szerintük "rombolja az ország autentikus vendéglátását".

Autókereskedő cég EU-s használtautó értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét, véleményét kérni: Egy magyar autókereskedő cég használt autót vásárolt EU-s cégtől, amiről áfát is tartalmazó számlát állított ki az EU-s partner. Az autót a (használt autók tekintetében árrés adózás alá tartozó) magyar kereskedő cég nyílt végű pénzügyi lízing formájában szeretné értékesíteni. A kérdéseim: 1. Számlázhatja-e a fenti módon beszerzett személygépkocsit áfás áron? 2. A nettó beszerzési ár szerepeltethető a számlán áfaalapként? 3. Jogszerű volt-e beszerzéskor az eladó áfás áron történő számlakiállítása? 4. A külföldi félnek megfizetett áfával mit tehet a magyar autókereskedő cég? Válaszát, segítségét megköszönöm. Tisztelettel, B. Ilona

Hová kell bejelenteni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy használtautó-kereskedő megvesz egy autót, milyen bejelentéseket és hová kell teljesítsen a vásárlás után az eladás előtt? A visszterhes vagyonátruházási illeték megfizetése alól mentessége van. Az autó "átíródik" a kereskedő nevére? Van olyan lehetőség, hogy úgymond "jár" a megvett autóval? Köszönettel!

Itt a NAV listája az e heti adóellenőrzési célpontokról Cikk

Zöldség- és gyümölcstermesztők, hús- és hentesáru-eladók, ruhakereskedők, pékségek, vendéglátóhelyek mellett az ékszerboltosokat is ellenőriznek a héten az adórevizorok.

Motor kereskedő kft. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha motorkereskedő kft. teszt motort vásárol, akkor mi a helyes megoldás: a készletek vagy tárgyi eszközök között tartsam nyilván? Válaszukat köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close