3 találat a(z) kedvezménypont cimkére

Kedvezménypontok elszámolása II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kedvezménypontok elszámolása című bejegyzésemben szereplő kérdésekre nem kaptam választ a válaszában.

Kedvezménypontok elszámolása Kérdés

Szállodát üzemeltetünk, és egy szálláshely-közvetítéssel foglalkozó céggel kívánunk együttműködést kötni. A közvetítő cég a szálláshelyfoglalások értéke után pontokat ad a foglalónak (például minden elköltött 100 forint után 1 pontot), melyeket egy következő szállásdíj kiegyenlítésénél fel lehet használni több szállodában is. A nálunk foglaló vendég 30 ezer forint szállásdíjából 29 ezer forintot készpénzzel 1000 forintot pedig az összegyűjtött pontjaival egyenlít ki. A vendégnek milyen összegről kell kiállítanunk a számlát, a pontok beváltása milyen fizetési mód lesz? Az is előfordulhat, hogy a vendég a 29 ezer forintot bankon keresztül átutalja, akkor csak erről az összegről tudunk átutalásos számlát kiállítani, de mi lesz a fennmaradó 1000 forinttal? Részünkre a beváltott pontok értékét a szálláshely-közvetítő havonta összesítve átutalja, de részükre nem kell számlát kiállítanunk. Összevezethető-e részünkről a szálláshely-közvetítő által más ügyletből kifolyólag kiállított havi jutalékszámla kiegyenlítése a beváltott pontok ellenértékével, vagyis utalhatunk-e részükre ezzel az értékkel csökkentett összeget szállító számla kiegyenlítésére?

Pontgyűjtő kártya használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy tevékenységi kört váltó kft. vegyes kereskedelem (élelmiszer, kávé, alkohol, festék, műszaki tárgy, műtrágya stb.) és büfé (éttermi) szolgáltatással szeretne foglalkozni. A partnerei részére pontgyűjtő hűségkártyát bocsátana ki, amely nem cég, hanem magánszemély nevére szólna. A kártyán minden vásárláskor az érték 10%-át írná jóvá kedvezményként (egy pont – egy forint). Az első vásárláskor a teljes vásárlási értéket ki kell fizetni, a kedvezményt felírják a kártyára. További vásárlásoknál a pontok (elévülési időn belül) korlátlanul felhasználhatók az üzletben vagy a büfében (étkezésre, kávéra, italra, alkoholtartalmúra) is. Kérdés: 1.) A vevő teljes vételárat például bruttó 127 forint (100+27) fizet, amely után 12,7 kedvezménypontot írnak jóvá. Helyes-e ha a következő vásárlásnál a pontokat fizetőeszközként elfogadjuk, akár részben, akár a teljes vásárlási értékre (külön gyűjtőbe ütve)? A hűségpontok beválthatók-e kávé és alkoholtartalmú italok értékesítésénél, és hogyan kell az árbevétel és az áfa körében kezelni a kedvezménypontok felhasználását? 2.) Szja tekintetében hogyan kezelendő a vásárlás, ha a céges vásárlások során szerzett pontokat magánszemély szükségletei (étkezés, tartós élelmiszer, kávé) beszerzésére használja fel. 3.) Melyek azok a törvényi rendelkezések, amelyek ezeket szabályozzák? Segítséget megköszönve, tisztelettel: Szabóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close