15 találat a(z) katasztrófavédelem cimkére

Jön az ütemezett öntözési menetrend az aszályhelyzet kezelése érdekében Cikk

Az aszályhelyzet kezelése érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a műszaki beavatkozások mellett ütemezett öntözési menetrendet alakít ki, az illegális vízkivételek felszámolása érdekében pedig a katasztrófavédelem közreműködését kérte – közölte az MTI.

Itt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója: szúnyogirtás húszezer hektáron Cikk

A következő napokban a főváros Duna menti területein, Győr-Moson-Sopron megyében Csorna térségében, néhány Veszprém és Vas megyei településen, a Csepel-sziget térségében, valamint Baja és Mohács környékén irtják a szúnyogokat – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Szombattól országos tűzgyújtási tilalom lép életbe Cikk

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban – közölte a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Harmadfokú hőségriasztás hétfőtől csütörtökig Cikk

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki – tette közzé honlapján a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ismét országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe Cikk

Ismét életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tizenhét megyében újraindítja a kéményseprést a katasztrófavédelem Cikk

Újraindítja a koronavírus-járványhoz kötődő veszélyhelyzet miatt elhalasztott kéményseprést július 1-jétől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprőipari szervezete – tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők: érkezik a pluszpénz a számlára Cikk

Szerdán érkezik a számlákra a rendőrök emelt fizetése; a kormány januári döntése 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozót érint – közölte Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárják az M86-os egy szakaszát Cikk

Téli felkészítő gyakorlatot tart az M86-os autóúton szombaton 8 órától 11 óráig a katasztrófavédelem, emiatt Szombathely felé mindkét sávról elterelik a forgalmat – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Itt lesz szúnyogirtás a héten Cikk

A főváros hét kerületében és 176 településen folytatódik a héten a szúnyoggyérítés – tájékoztatta a program koordinációjáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Négy megyében tízezrek maradtak áram nélkül a vihar miatt Cikk

Négy megye több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-t. A tűzoltókat főként kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották.

Kéményseprés: a családiház-tulajdonosok interneten foglalhatnak időpontot Cikk

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) már a múlt év vége előtt eljuttatta a kéményseprési sormunka 2018-as ütemtervét az ellátási területéhez tartozó 17 megye valamennyi érintett polgármesteréhez, és a honlapján is közzétette a munkatervet – tájékoztatta az OKF szerdán az MTI-t.

Ellenőriztesse fűtőkészülékét a szezon előtt! Cikk

A hivatalos fűzési szezon megkezdése, vagyis október 15. előtt mindenki ellenőriztesse fűtőberendezését, illetve szerezzen be szén-monoxid-érzékelőt a balesetek megelőzése érdekében – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Továbbra is fennakadások vannak az áramszolgáltatásban Cikk

A tegnapi napon érkezett váratlan lehűlés, havazás és viharos szél Észak-Magyarország területén, elsődlegesen a Mátrában és a Bükkben, továbbra is fennakadásokat okoz a villamosenergia-szolgáltatásban, közölte az ELMŰ-ÉMÁSZ.

Katasztrófavédelem: akadozik az áramszolgáltatás Cikk

Bács-Kiskun megyében harminc településen 24 ezer fogyasztási helyen van probléma az áramszolgáltatással - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel szerda délelőtt.

Tűzcsap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély vásárolt cégtől egy külterületi majort, amelyet a cég kempingként működtetett és amelyen a hatóság a cég költségére kötelezte a céget tűzcsapok létesítésére (nem az önkormányzat terhére). Az épületek külön-külön 50 nm-nél nagyobbak. A magánszemély a majort kizárólag lakhatás céljára kívánja használni. A magánszemély a tűzcsapok vízvezetékének vízóráját meg szeretné szüntetni, mert egy másik vezetéken és vízórán keresztül biztosított az épületek vízellátása. A telken van egy kültéri medence és néhány ásott kút. A tűzcsapokhoz vezető vezeték vízórájának rendelkezésre állási díja nagy terhet jelent a magánszemély részére (10 ezer Ft+Áfa/hó). A vízóra évek óta le van dugózva, jelenleg is. A katasztrófavédelem válasza szerint a lakhatás is tevékenységnek minősül, a vízóra kiköttetése nem hatósági engedélyhez kötött, ellenben valószínűsíthető, hogy a tűzcsapok felülvizsgálatához szükséges, a tűzcsapokat a hatóság csak úgy szünteti meg, ha az épületekben a komplett elektromos hálózatot vissza nem köthető módon a magánszemély megszünteti, ebben az esetben az épületek használhatatlanná válnak. Előírja-e jogszabály hogy a magánszemélynek kötelezettsége van-e a tűzcsapok felülvizsgálatára, vagy ez más hatóság, önkormányzat feladata, ha a tűzcsap tevékenységet nem folytató magánszemély birtokán van? Amennyiben ebben a kérdésben nem tudnak segíteni, megköszönöm, ha megírják, hogy a katasztrófavédelmen kívül kihez tudnék fordulni. Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs