87 találat a(z) katás bevétel cimkére

Borravaló katabevétel? Kérdés

Katás – devizás számla árfolyam-különbözete Kérdés

Katás kiegészítő tevékenységű bt. fenntartása Kérdés

Kata 40% 3 millió Ft feletti nyeremény esetén Kérdés

Tárgyieszköz-eladás katásoknál Cikk

Bevételnek minősül-e a tárgyi eszköz értékesítéséből befolyó összeg a katás egyéni vállalkozónál? Kell-e áfát felszámítani? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Kataalany amerikai bevétele Kérdés

Beruházási csökkentő tétel Kérdés

OEP finanszírozás eszköztámogatási része Kérdés

Fiatal gazda támogatása a katában Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kata_kiva/Katas_egyeni_vallakozo_tamogatasainak_megit_IMN1X1 cikkhez kapcsolódóan: 2015. évben folyósított EMVA Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatás (24/2015 (IV.28.) MVM rendelet alapján a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához) katás bevételnek számít-e? 2019. júliustól vagyok katás egyéni vállalkozó. A fennmaradó támogatásból a katás egyéni vállalkozói időszakom alatt vásároltam földterületet. 19KATA bevallásban a földterület-vásárlásra elköltött támogatást kell-e szerepeltetni? Várom a megtisztelő válaszát.

Katabevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elérkezett a katabevallás ideje és szeretném tudni, hogy a vállalkozó válási, illetve a munkaügyi központ által folyósított bértámogatást bevételként kell figyelembe venni vagy sem. Segítségüket köszönöm. Üdvözlettel: Pné

Szálláshely-szolgáltatás: katás bevétel, áfaalap, ifa számlázása Cikk

Mi számít a katás egyéni vállalkozó bevételének szálláshely-szolgáltatásnál, kell-e számlázni az ifát? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

2020. január 1-jétől katás vállalkozás bevételelhatárolása a 2019. évben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény rendelkezései szerint egy bt. következő év januárban (teljesítés időpontja 01. hó) leszámlázott, de a teljesítés időszaka szetint decemberre (előző évre) vonatkozó árbevételét minden évben a bevételek aktív időbeli elhatárolásába könyveltük. A cég 2020. január 1-jétől katás vállalkozás lett. A 2020. januárban a bankszámlára beérkezett összeget, ahol az előzőekben leírt előző évre vonatkozó teljesítési időszak van, el kell-e határolnunk 2019. évre? Vagy már katás bevételnek számít? Válaszukat előre is köszönöm.

Katás bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy a katás egyéni vállalkozó tárgyévi bevételei között kell-e nyilvántartani a Munkaügyi Központtól tárgyévben kapott vállalkozóvá válási támogatás összegét? A vállalkozóvá válási támogatás összege beletartozik az alanyi mentes 12 milliós összeghatárba? A segítségüket előre is köszönöm!

Katás bevétel a vállalkozás szüneteltetése alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy a kata törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó. A szolgáltatásnyújtás teljesítési határideje 2019. december, a megrendelő azonban az ellenértéket 2020 januárjában egyenlíti ki. Az egyéni vállalkozó azonban 2020. január 1-jétől szünetelteti a vállalkozását, mert nem lesz bevétele, nem kapott megrendelést. Kérdésem az, hogy a 2019. évben teljesített gazdasági esemény alapján 2020-ban érkezett ellenértéket melyik évben tekinthetjük bevételnek.

Katából kilépett egyéni vállalkozó bevételei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra irányul, hogy ha 2019 januárjában egy egyéni vállalkozó kilépett a kata hatálya alól, akkor a később befolyt, de még a katás időszak alatt számlázott bevételeit a katás időszakra kell-e figyelembe venni? Felmerült a kérdés, hogy a pénzügyi teljesítés ideje alapján ez már nem a katás időszak bevétele-e? Ebből adódik a következő kérdés: kata bevételi nyilvántartás vezetése folytán csak a ténylegesen befolyt bevételt kell-e figyelembe venni, vagy az összes leszámlázott tételt, függetlenül attól, hogy pénzügyileg rendezve vannak-e? Mi az eljárás fordított esetben: ha az egyéni vállalkozó év közben lép be a katába, és a bevételei csak később, a katás időszakban folynak be?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close