81 találat a(z) katás bevétel cimkére

Beruházási csökkentő tétel Kérdés

OEP finanszírozás eszköztámogatási része Kérdés

Fiatal gazda támogatása a katában Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kata_kiva/Katas_egyeni_vallakozo_tamogatasainak_megit_IMN1X1 cikkhez kapcsolódóan: 2015. évben folyósított EMVA Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatás (24/2015 (IV.28.) MVM rendelet alapján a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához) katás bevételnek számít-e? 2019. júliustól vagyok katás egyéni vállalkozó. A fennmaradó támogatásból a katás egyéni vállalkozói időszakom alatt vásároltam földterületet. 19KATA bevallásban a földterület-vásárlásra elköltött támogatást kell-e szerepeltetni? Várom a megtisztelő válaszát.

Katabevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elérkezett a katabevallás ideje és szeretném tudni, hogy a vállalkozó válási, illetve a munkaügyi központ által folyósított bértámogatást bevételként kell figyelembe venni vagy sem. Segítségüket köszönöm. Üdvözlettel: Pné

Szálláshely-szolgáltatás: katás bevétel, áfaalap, ifa számlázása Cikk

Mi számít a katás egyéni vállalkozó bevételének szálláshely-szolgáltatásnál, kell-e számlázni az ifát? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

2020. január 1-jétől katás vállalkozás bevételelhatárolása a 2019. évben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény rendelkezései szerint egy bt. következő év januárban (teljesítés időpontja 01. hó) leszámlázott, de a teljesítés időszaka szetint decemberre (előző évre) vonatkozó árbevételét minden évben a bevételek aktív időbeli elhatárolásába könyveltük. A cég 2020. január 1-jétől katás vállalkozás lett. A 2020. januárban a bankszámlára beérkezett összeget, ahol az előzőekben leírt előző évre vonatkozó teljesítési időszak van, el kell-e határolnunk 2019. évre? Vagy már katás bevételnek számít? Válaszukat előre is köszönöm.

Katás bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy a katás egyéni vállalkozó tárgyévi bevételei között kell-e nyilvántartani a Munkaügyi Központtól tárgyévben kapott vállalkozóvá válási támogatás összegét? A vállalkozóvá válási támogatás összege beletartozik az alanyi mentes 12 milliós összeghatárba? A segítségüket előre is köszönöm!

Katás bevétel a vállalkozás szüneteltetése alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy a kata törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó. A szolgáltatásnyújtás teljesítési határideje 2019. december, a megrendelő azonban az ellenértéket 2020 januárjában egyenlíti ki. Az egyéni vállalkozó azonban 2020. január 1-jétől szünetelteti a vállalkozását, mert nem lesz bevétele, nem kapott megrendelést. Kérdésem az, hogy a 2019. évben teljesített gazdasági esemény alapján 2020-ban érkezett ellenértéket melyik évben tekinthetjük bevételnek.

Katából kilépett egyéni vállalkozó bevételei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra irányul, hogy ha 2019 januárjában egy egyéni vállalkozó kilépett a kata hatálya alól, akkor a később befolyt, de még a katás időszak alatt számlázott bevételeit a katás időszakra kell-e figyelembe venni? Felmerült a kérdés, hogy a pénzügyi teljesítés ideje alapján ez már nem a katás időszak bevétele-e? Ebből adódik a következő kérdés: kata bevételi nyilvántartás vezetése folytán csak a ténylegesen befolyt bevételt kell-e figyelembe venni, vagy az összes leszámlázott tételt, függetlenül attól, hogy pénzügyileg rendezve vannak-e? Mi az eljárás fordított esetben: ha az egyéni vállalkozó év közben lép be a katába, és a bevételei csak később, a katás időszakban folynak be?

Kata – pénzárgép, bankkártya Kérdés

Kata hatálya alá tartózó adóalany pénzárgépet üzemeltet, bevételi nyilvántartást vezet. Az üzletben terminált is üzemeltet, bankkártyás, SZÉP-kártyás értékesítéseit a pénzárgépben rögzíti. Az áfatörvény 165. § (1) bekezdés b.) pontja szerint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel vagy pénzhelyettesítő eszközzel maradéktalanul megtéríti... A nyugta rögzítésével a vevő egyidejűleg megtéríti a szolgáltatás, termék értékét, igaz, a banki jóváírás elhúzódik – akár 2-3 napig –, de ez nem a vevőn múlik. A katatörvény 2. § 13. a.) ....átvétel vagy a számlán való jóváírás napja.......... A katás nyilvántartásban mi a bevétel megszerzésének időpontja? A nyugta dátuma? A banki jóváírás dátuma? Köszönöm válaszát!

Időarányos katabevétel Kérdés

Tisztelt Válaszadó! 2019.02.01-től áfaalany katás vállalkozó nettó bevétele meghaladja a 11 millió forintot. Ebben az esetben a 11 millió forint feletti rész után kell 40% adót fizetnie, ha beérkezik a bevétel december 31-éig? Köszönöm.

Katás egyéni vállalkozó bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértők! Katás (áfakörös) egyéni vállalkozó lecserélte régi kisteherautóját egy újra (lízingeli az új autót). Az autót értékesítő cég beszámítja a régi autó árát az újba. Az egyéni vállalkozó ki is számlázta a beszámításra kerülő összeget az autót értékesítőnek. Így tulajdonképpen lesz egy bevételről szóló számlája. A régi autó értékét be kell-e számítani a katás bevételbe? Az autót kizárólag a cég tevékenységéhez használják. Válaszukat köszönöm!

Katás bevétel ügyvédi Irodánál, egyéni ügyvédnél Kérdés

Tisztelt Adótanácsadó! Katás ügyvédi Iroda, illetve katás egyéni ügyvéd esetén az ügyfél helyett megfizetett, majd az ügyféltől utólag bekért költségek a katás bevételbe beszámítanak-e? Ilyen felmerült költségek például az ügyfél helyett megfizetett illeték, közzétételi díj, fizetési meghagyás díja MOKK részére, végrehajtó által kért végrehajtási díj, tulajdoni lap beszerzése miatt felmerült költség, adásvételi szerződés esetén tulajdonjog bejegyzése miatti földhivatali eljárási díj, ügyfél helyett átutalt perköltség. Az utólag bekért költségek díjbekérő alapján kerülnének az ügyvédi iroda, egyéni ügyvéd bankszámlájára/pénztárába, melyről már számla nem kerülne kiállításra. A felmerült költségekről a költségek jogosultjaitól (például MOKK, Földhivatal, VH iroda stb.) az ügyfél nevére lennének a számlák kiállítva. Tsgy

Katás bevételek elszámolása a cég tagjai felé Cikk

Hogyan kell elszámolni a bevételekkel a katás bt.-ben a társaság tagjai felé? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Kata és kamat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy katás egyéni vállalkozóm, akinek bevétele a saját bankszámlájára folyik be, nincs külön bankszámlája (mivel nem kötelező). Viszont most elkezdett értékpapírokat vásárolni, és ezeknek befolyt az első kamata. Azt szeretném kérdezni, hogy ez katás bevételnek minősül-e? Köszönöm. Hajni

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznúsági jelentés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Innovációs járulék, partnervállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close