1781 találat a(z) katás cimkére

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Kata adózású egyéni vállalkozó és őstermelő Kérdés

Alanyi mentesség határa Kérdés

Katás egyéni vállalkozó internetes áruházat működtetne: megteheti-e, hogyan számlázzon? Cikk

Internetes áruházat szeretne üzemeltetni egy katás egyéni vállalkozó. Az árut (ruházati termékek) Indiából szerzi be, a vevői leginkább USA-ban élő magánszemélyek lennének, de előfordulhat, hogy az EU-ban élő magánszemélyek is vásárolnak majd tőle. Előreláthatólag nem fogja átlépni az alanyi adómentes értékhatárt. Megteheti-e egy webáruház, hogy kizárólag magánszemélyeknek értékesít? Áfa tekintetében hogyan kell eljárni? Az árut harmadik országból szerzi be, és leginkább harmadik országban fog értékesíteni, de előfordulhat, hogy EU-n belüli értékesítés is történik. A fentieken kívül mire kell még odafigyelni ahhoz, hogy szabályosan járjon el? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Katás pszichológus vállalkozó dolgozna külföldi cégekkel is Kérdés

Kft.-tulajdonos lehet-e katás egyéni vállalkozó? Kérdés

Tb-ellátások, biztosítási jogviszonyok: fókuszban a munkaidő Cikk

A társadalombiztosítási kötelezettségekről szóló, illetve bizonyos ellátásokkal összefüggő jogszabályok számos utalást tartalmaznak a munkaidőre vonatkozóan. Cikkünkben néhány, speciális jogviszonyt érintő, a munkaidőtől függő lényegi szabályra hívjuk fel a figyelmet.

Átalányadó választása Kérdés

Maradhat-e katás az egyéni vállalkozó, ha munkaviszonyt létesít? Cikk

Az lenne a kérdésem, hogy milyen következménye van a kata szempontjából, ha egy katás egyéni vállalkozó, aki nem szüneteltette a tevékenységét, heti 40 órás munkaviszonyt létesített 2023.08.11-2023.09.09-ig? Maradhatott katás abban az időszakban? A munkaviszony nem állt fenn a tárgyhónap egészében, így marad főállású egyéni vállalkozó? Olvasónk kérdéseire dr. Császár Zoltán adótanácsadó jogász válaszolt.

A 2023. évi szja-bevallás és annak tervezete Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló törvény (szja-törvény) 11. §-ának rendelkezései szerint a magánszemély az adóját – ha az adót nem a kifizető állapítja meg – önadózással állapítja meg, a megállapított adóról bevallási kötelezettségét pedig adóévenként teljesíti. A magánszemély jogosult az összevont adóalapja adójának külön törvény szerint meghatározott részéről rendelkező nyilatkozatot adni (pénztári nyilatkozatok).

Nettó árbevétel az iparűzési adózásban – egyéni vállalkozók, őstermelők Cikk

A 2023-as évtől az iparűzési adó alanyai már nem élhetnek a koronavírus-járvány miatt 1 százalékban maximált ipamértékkel, ezért fontos tisztázni, hogy az iparűzési adózásban pontosan milyen tételek tartoznak az adó alapjába.

Nettó árbevétel az iparűzési adózásban – számviteli törvény szerinti vállalkozások Cikk

A 2023-as évtől az iparűzési adó alanyai már nem tudnak élni a koronavírus-járvány miatt 1 százalékban maximált iparűzésiadó-mértékkel, ami azt is jelenti, hogy a vállalkozások 2023. évi végleges adóösszege akár a duplájára is emelkedhet a 2022-es évi adóhoz képest. Éppen ezért fontos tisztázni, hogy az iparűzési adózásban pontosan milyen tételek tartoznak az adó alapjába.

Új kata és külföldi vállalkozás Kérdés

Katás kötbér Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink