68 találat a(z) köztisztviselő cimkére

Köztisztviselő középfokú szakképesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) kormányrendelet több pontjában is a képesítettség egyik feltételeként a középfokú számítástechnikai szakképesítést nevezi meg a jogszabály. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) kormányrendelet 1. sz. melléklet 2. Jelmagyarázat az Országos Képzési Jegyzékhez része a 31 és 53 közötti szinteket (alsó középfokú részszakképesítéstől felső középfokú szakképesítétől ráépülésig) határozza meg. Szeretném megkérdezni, hogy a 31-es szintű (alsó középfokú részszakképesítés) esetén például számítógépes adatrögzítő végzettség elfogadható-e a kormányrendelet szerinti számítástechnikai szakképesítésnek?

Hibára figyelmeztett a köztisztviselő – ő húzta a rövidebbet Cikk

Hiányosnak találta a számlát a köztisztviselő, ezért a banki átutaltatás helyett a jegyzőt és a polgármestert is figyelmeztette a hibára. Ezt követően nem kapott jutalmat, amit bíróságon is sérelmezett. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Főállású anya, egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelemnek 3 gyermeke van, januártól az eredeti munkahelyén 6 órában fogják foglalkoztatni (köztisztviselő), és emellett főállású anya lesz. A főállású anya jogviszony és a 6 órás foglalkoztatottság mellett indíthat-e egyéni vállalkozást az ügyfelem? Válaszát előre is köszönöm.

Közalkalmazott áthelyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a közalkalmazott köztisztviselői jogviszonyba történő áthelyezése esetén kell-e próbaidőt kikötni? Alkalmazható-e ebben az esetben a Kttv. 59. §-a, illetve a 46. § (1) bekezdése?

Köztisztviselő egyéni vállalkozása Kérdés

Köztisztviselő állatorvos munkakörben dolgozik. Kérdésünk: lehet-e egyéni vállalkozó? A vállalkozás állatorvosi tevékenység.

Köztisztviselők nyugdíj melletti munkája Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy a köztisztviselők nyugdij mellett dolgozhatnak-e . Azt hallottam, hogy 2013. január l-től nem dolgozhatnak. Erre vonatkozóan viszont nem találtam törvényt. Vagy lehet , hogy csak törvénytervezet?

Pórul járhat-e a köztisztviselő, ha nincs pénze az önkormányzatnak? Kérdés

KözKöztisztviselő vagyok, és munka mellet közgazdász diplomát szereztem, de nyelvvizsga hiányában nem kaptam meg a diplomámat, ugyanakkor a diplomás bért megkaptam és az előírást, hogy meghatározott időn belül szerezzem meg a nyelvvizsgát. Ez sajnos az előírt határidőig nem történt meg. E miatt a béremet visszasorolták a középiskolai végzettségű bérre. A visszasorolás után 3 hónappal sikerült a nyelvvizsga és megkaptam a diplomámat. Az önkormányzat, ahol dolgozok, most kissé nehéz anyagi helyzetbe került, és erre hivatkozással nem akarják visszasorolni a béremet a diplomás bérre, pedig már minden feltételem adott hozzá, szakirányú is. Kérem segítsenek, hogy mit tehetek, és hogy mi a helyes, átmeneti pénzhiány lehet-e oka ennek?

Köztisztviselőből kormánytisztviselő: mit ír a törvény? Cikk

A kormány 2010 júniusában döntött arról, hogy kormánytisztviselővé válnak a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó állami alkalmazottak. Az átalakulás folyamatos, ugyanakkor az érintett munkavállalók nagy része nem látja át, milyen változásokat is jelent ez számára, s sokan azzal sincsenek tisztában, hogy milyen tájékoztatást kell kapniuk az átalakulással kapcsolatban. Ennek nyomán összegyűjtöttük, mit kell tudnia egy munkavállalónak az átalakulással kapcsolatban

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs