27 találat a(z) közfoglalkoztatott cimkére

Csed, közfoglalkoztatott bér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg közfoglalkoztatotti jogviszonyban lévő kolléganőnk 2017 október közepére gyermeket vár. Van-e lehetősége a munkáltatónak a közfoglalkoztatási jogviszony megszüntetésével, majd munkaviszony létesítésével magasabbra tornászni a csed alapjául szolgáló jövedelmét? Ha igen, mikortól javasolt a munkaviszony létesítése, hogy már a magasabb jövedelem legyen a csed-számítás alapja? Válaszát előre is köszönöm! Bencze Ágnes

Mobilitási támogatás és közfoglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szociális szolgáltatást nyújtó civil szervezetünk közfoglalkoztatás keretében foglalkoztat egy kollégát, akinek nincs saját tulajdonú ingatlana, jelenleg albérletben lakik az intézményünk közelében. Ezt megelőzően az előző munkahelyén egy bentlakásos szociális intézményben lakott (75 kilométerre a mostani címétől). Ha teljes állásban, munkaviszonyban foglalkoztatnánk, akkor úgy gondolom, igénybe vehetné a munkáltató által nyújtható mobilitási célú lakhatási támogatást. De mint közfoglalkoztatott, adható-e számára? Jelenleg 2018.02.28. napjáig van nálunk napi 8 órás közfoglalkoztatási szerződése. Előre is köszönöm válaszát!

Kkv-besorolás Kérdés

Kkv-besorolás esetén a létszámba be kell-e számitani a közfoglalkoztatotti jogviszonyban foglalkoztatottakat? A KSH útmutatója szerint beleszámítanak. Pályázattanácsadói anyagban az olvasható, hogy nem kell beleszámítani.

Megszűnt közfoglalkoztatási jogviszony, szocho-kedvezmény Kérdés

2017. 02. 28-án megszűnt a közfoglalkoztatás keretében dolgozó jogviszonya, 2017. március 1-jétől alkalmazása esetén érvényesíthető-e rá a szocho-kedvezmény ? (2017. március 1-jétől nem közfoglalkoztatottként dolgozik).

Állami apanázst kap, ha közfoglalkoztatottból piaci munkaerő lesz Cikk

Március elsejével ismét elindul a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, amelyben elhelyezkedési juttatást, „egyfajta bónuszt” kaphatnak a versenyszférában a közfoglalkoztatási jogviszony vége előtt munkát találók – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Sokkal többen dolgoznak Magyarországon, mint egy éve Cikk

Idén augusztus-októberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 404 ezer volt, 138 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző három hónapos időszakban 4 millió 391 ezren voltak állásban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 2,5 százalékponttal, 67,4 százalékra emelkedett.

Szociális szövetkezet tagi munkavégzésre irányuló jogyviszony Kérdés

Tapasztalatom szerint nincs kialakult eljárás arra vonatkozóan, hogy a szociális szövetkezetekben hogyan jöhet létre, és maradhat fenn a tagi munkavégzésre irányuló jogviszony (TMIJ). Szociális szövetkezetben tagi munkavégzésre irányuló jogviszonyt az Sztv. 18. § (3) bekezdése szerint a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény szerint regisztrált álláskereső, illetve a közfoglalkoztatási jogviszonyban lévő személy létesíthet és tarthat fenn. Ezt úgy értelmezem, hogy e jogviszonyt csak addig tarthatja fenn, amíg regisztrált álláskereső az illető. Viszont NSZF Bálint István főigazgató-helyettes szerint a minimálbér összegéig kaphat juttatást a tagi munkaviszonyban lévő (akár természetben vagy pénzben), megtarthatja a munkanélküli regisztrált státuszát és kaphatja az álláskeresési járadékot. Eszerint a TMIJ dolgozó tag munkabére nem haladhatja meg a mindenkori minimálbért, mert akkor megszűnik az álláskereső státusz, akkor pedig nem áll fenn a 18. § (3) bekezdés szerinti feltétel. A kormányhivataloknál sem találtunk egyértelmű eljárási rendet. Az egyik területi irodában néhány perc alatt nyilvántartásba vették a meglévő szociális szövetkezetben már tagsággal rendelkező tagot, mondván, ha neki nem kell segélyt adni, akkor nem kell vele sokat foglalkozni. A másik hivatalnál elküldték ugyanezzel a paraméterekkel rendelkező tagot, azzal az indokkal, hogy a szövetkezeti tagság kizáró ok, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyék, először lépjen ki a szövetkezetből. Önnek mi az álláspontja?

Óriási a szakadék: így emelkedtek átlagban a bérek idén Cikk

Áprilisban 6,4 százalékkal magasabbak voltak a havi bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel azelőtt, a nettó bérek – a jövedelemadó kulcsának csökkentése miatt – 8 százalékkal emelkedtek. 2016. január–áprilisban a bruttó átlagkeresetek Az év első négy hónapjában átlagosan 6,1 százalékos volt a bruttó átlagkereset-növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Három és félszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul fizetett ágazatokban dolgozók átlagbére között.

Közfoglalkoztatott – ingatlan-bérbeadás, -bérbevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg munkanélküli ismerősömet hamarosan közfoglalkoztatottként alkalmazzák, határozott időre. A lakhelyéről másik városba kell költöznie albérletbe.A közfoglalkoztatott kiadhatja-e a lakását vagy nem? Nem látjuk át ezeket a kérdéseket, ezért kérem szíves tájékoztatásukat ebben a témakörben. Köszönettel.

Idénymunkára is alkalmazhatnak közfoglalkoztatottakat Cikk

Közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban – döntött kedden az Országgyűlés.

Közmunka: ki foglalkoztatható, ki foglalkoztathat? Eltérések az Mt.-től Cikk

Ki foglalkoztathat közmunkást, milyen tevékenységre, miben térnek el az alkalmazási szabályok a munka törvénykönyvétől? Miről köteles gondoskodni a foglalkoztató?

Ennyi lesz a közfoglalkoztatottak bére 2014-ben Cikk

A várható infláció mértékével megegyező mértékben emelik a béreket januártól - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Nettóban 50 632 forint lesz a közfoglalkoztatottak minimálbére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close